Πέμπτη , 30 Μαΐου 2024

Ο ΚΑΝΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ


Γράφει ο Κώστας Πετρούλιας –  Ο Καναδάς παρουσιάζεται πολλές φορές ως μια φιλήσυχη χώρα που γενικά δεν ανακατεύεται στα διεθνή. Κι όμως η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. O Καναδάς και στρατεύματα εκτός συνόρων έχει και σε όποια εταιρεία εξόρυξης ( π.χ. Σκουριές ) – καταστροφής του περιβάλλοντος υπάρχει, θα βρεις το καναδικό κεφάλαιο.
Τελευταίο γεγονός σε αυτό το στόρι είναι η αποκάλυψη πως οι μυστικές υπηρεσίες του Καναδά ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα (οι λεγόμενες false flag επιχειρήσεις) εκμεταλλευόμενη δύο ηρωινομανείς που θα εκτελούσαν το σχέδιο. –  http://rabble.ca/columnists/2016/08/bc-court-finds-rcmp-organized-terrorist-plot

Ο Καναδάς όμως έχει μακριά ιστορία κατασταλτικών μηχανισμών (http://www.huffingtonpost.ca/…/nsa-surveillance-canada-_n_3… και http://profunc.ca/ ) που χρησιμοποιήθηκαν ενάντια τόσο στο εργατικό κίνημα, όσο και σε κομμάτια που επέλεξαν την ένοπλη πάλη όπως η FLQ και η Action Directe.

Αυτό όμως που δεν αναφέρεται πάντα είναι πως φτάσαμε π.χ. στην Κρίση του Οκτώβρη (https://en.wikipedia.org/wiki/October_Crisis ) που ήταν μια μακρά διαδικασία σκληρών εργατικών αγώνων που εγκλωβίστηκε στην εθνικοαπαλευθερωτική πάλη ( ένα καλό ντοκιμαντέρ για την πορεία αυτή είναι αυτό https://youtu.be/RxhbzCRLVVo ). Δεν λείπουν βέβαια και τα πρόσφατα δείγματα αγώνων στον Καναδά όπως το μεγαλειώδες φοιτητικό κίνημα του δώδεκα που σε αυτό αφιέρωσαν και τον προτελευταίο δίσκο τους οι God Speed You! Black Emperor ( χαρακτηριστικό κομμάτι το δίσκου υφασμένο από τους ήχους των κινητοποιήσεων είναι αυτό https://youtu.be/RXdF9uhVrI0 ).
Τέλος επειδή ο Καναδάς όπως και κάθε χώρα, είναι δύο κόσμοι, καλό θα είναι κάθε φορά που αναφερόμαστε σε μια χώρα να διευκρινίζουμε με ποιον από τους δύο κόσμους είμαστε.

Δείτε επίσης

Ετοιμάζεται να στείλει Στρατό η κυβέρνηση σε Μέση Ανατολή και Αφρική;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ –  Απεργοσπάστης Στρατός για χάρη του συνεδρίου Ασφάλειας στη Ρόδο πάει σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *