Σάββατο , 15 Ιουνίου 2024

O ΣΥΡΙΖΑίος νεοφιλελεύθερος είναι πρόστυχος νεοφιλελεύθερος.

greece-for-sale
Image: via Global Justice Now

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ: Υπερ-ταμείο μαζικών ιδιωτικοποιήσεων –

Ο ΣΥΡΙΖΑίος νεοφιλελεύθερος είναι αλήτης νεοφιλελεύθερος! Είναι πρόστυχος νεοφιλελεύθερος ο ΣΥΡΙΖΑίος και δεν βάζει φρένο στις ορέξεις ούτε του ίδιου, ούτε των φίλων του, εν προκειμένω των δανειστών. Γράφει τις ευαισθησίες εκεί που δεν πιάνει μελάνι και κάνει τη δουλειά του απερίσπαστος και μέχρι τέλος, αντίθετα με ό,τι έκαναν οι προηγούμενοι που έβλεπαν  μπροστά τους το πολιτικό κόστος κι αντιδρούσαν σαν να ερχόταν κατά πάνω τους αρματωμένος ο Άρης καβάλα στ’ άλογο.

Γράφει ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑίος νεοφιλελεύθερος είναι σωστός νεοφιλελεύθερος. Δείτε τις ιδιωτικοποιήσεις. Ξεπούλησαν ό,τι δεν τολμούσαν να βγάλουν στο σφυρί ΠΑΣΟΚοι και Δεξιοί. Ελληνικό, ΟΛΠ, περιφερειακά αεροδρόμια μία κι έξω. Γιατί οι ΣΥΡΙΖΑίοι έχουν το πάθος του νεοφώτιστου νεοφιλελεύθερου!

Παρόλα αυτά το σύστημα χωλαίνει. Τους «δίνει» στεγνά το δελτίο του ΣΕΒ όπου και πάλι γίνεται λόγος για «πολιτικές τριβές», υπονοώντας εξυπηρετήσεις πολιτικών φίλων ή εμπόδια από πολιτικούς. Αναφέρεται επίσης σε ιδιωτικοποιήσεις «για ένα κομμάτι ψωμί» – όπου ο γνωστός μας ΣΕΒ τη βγαίνει από τα αριστερά στο ΣΥΡΙΖΑ!

Κι εδώ έρχεται το νέο υπερ-ταμείο των ιδιωτικοποιήσεων ή ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, που ψηφίστηκε με το Μνημόνιο Τσίπρα. Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι γαλλικό. Εν ολίγοις, ξεχάστε τα αυτόνομα φέουδα με το κάθε Διοικητικό Συμβούλιο και τον κάθε πρόεδρο ή διευθύνοντα σύμβουλο να ακολουθούν δική τους πολιτική τιμών, επενδύσεων και προσλήψεων. Πώς θα λειτουργούσε ο ιδιωτικός τομέας; ρωτάει  ο σωστός νεοφιλελεύθερος ΣΥΡΙΖΑίος. Υιοθετώντας  μια δομή ομίλου και μορφή χόλντινγκ όπου βιλαέτια και στεγανά καταργούνται. Αυτό θα είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας. Κοινή και ενιαία διαχείριση όλου του κρατικού περιουσιολόγιου, είτε αφορά συγκοινωνίες και ύδρευση είτε αφορά ακίνητα και μετοχές.

Και ποιος είναι ο καλύτερος για να διαχειριστεί αυτό το φιλέτο; Ο προερχόμενος από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών και στενός συνεργάτης της Κριστίν Λαγκάρντ, όταν ήταν υπουργός Οικονομίας του Σαρκοζύ, γάλλος Ζακ Λε Παπ, απαντάει ο σωστός νεοφιλελεύθερος ΣΥΡΙΖΑίος που δε διστάζει εντελώς ακομπλεξάριστα να αναγνωρίσει την ανυπέρβλητη συνεισφορά της Γαλλίας του Σαρκοζύ στις μεθόδους του σύγχρονου δημόσιου μάνατζμεντ. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η μνημονιακή Ελλάδα δείχνει την ιδιαίτερη προτίμησή της στο γαλλικό μάνατζμεντ. Στο ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ ένα με τα έπιπλα κόντευε να γίνει ο γάλλος πρέσβης, ενώ δεν είναι κρυφό ότι πίσω από τα πήγαινε – έλα Ολάντ και Τσίπρα σε Αθήνα και Παρίσι και το πέπλο προστασίας του γάλλου επιτρόπου Μοσκοβισί στην ελληνική αντιπροσωπεία στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς βρίσκεται το ενδιαφέρον γαλλικών κολοσσών για τις ελληνικές εταιρείες ύδρευσης, ενέργειας κ.α. Σιγά λοιπόν που θα άφηναν οι Γάλλοι τη θέση του προέδρου σε άλλον…

Οι πιστωτές ωστόσο δεν κατάφεραν μόνο να επιβάλλουν να είναι ο πρόεδρος ξένος. Πέτυχαν επίσης η ελληνική πλευρά (που θα εκπροσωπείται με 3 από τα 5 μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο) να μην μπορεί να λάβει καμιά απόφαση αν δεν συναινέσουν και τα άλλα μέλη που θα διορίσουν οι δανειστές. Κι ας είναι οι ξένοι μόνο 2 (επιλογή της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας) στους 5! Προσέφεραν δικαίωμα βέτο στους πιστωτές ενσωματώνοντας όρο βάσει του οποίου πλειοψηφία θεωρείται η σύμφωνη γνώμη των 4 από τα 5 μέλη του ΔΣ. Με αυτό τον τρόπο οι ΣΥΡΙΖΑίοι κι οι ψεκασμένοι ακροδεξιοί πολιτικοί τους φίλοι των ΑΝΕΛ χαρίζουν την ελληνική περιουσία στους πιστωτές, πριν καν την πουλήσουν, οδηγώντας την υποτέλεια και την  εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας σε επίπεδα χωρίς προηγούμενο για την μεταπολεμική Ελλάδα. Είπαμε γιατί: ο ΣΥΡΙΖΑίος νεοφιλελεύθερος είναι πρόστυχος νεοφιλελεύθερος.

Κι επίσης χωρίς τέλος, τουλάχιστον χρονικό. Το 2059 γράφει το δελτίο Δημοσίου Χρέους που εκδίδει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ότι θα αποπληρωθεί και το τελευταίο ευρώ του ελληνικού δημοσίου χρέους, δηλαδή σε 43 χρόνια από σήμερα. Το υπερ-ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων θα έχει διάρκεια ζωής 99 χρόνων από σήμερα, δηλαδή υπερδιπλάσια από αυτή των δανείων. Ενδέχεται δηλαδή να έχουμε ξεχρεώσει και το τελευταίο ευρώ κι οι Γάλλοι θα συνεχίσουν να στέλνουν για 59 χρόνια ακόμη διοικητές και μέλη του ΔΣ στο υπερ-ταμείο όπου θα περάσει το ΤΑΙΠΕΔ, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου και η Εταιρείας Δημόσιων Συμμετοχών.

Είπαμε γιατί: Ο ΣΥΡΙΖΑίος νεοφιλελεύθερος είναι σωστός νεοφιλελεύθερος. Μέχρι να μπει στον Κορυδαλλό…

https://leonidasvatikiotis.wordpress.com

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *