Πέμπτη , 20 Ιουνίου 2024

1εκ. € ζητάει η 3Ε απο τους απολυμένους!

cocacolaΈνα εκατομμύριο ευρώ από τους απολυμένους εργαζόμενους για δυσφήμηση της εταιρίας από τον πολύμηνο αγώνα τους ζητάει η εταιρία 3Ε (cocacola) «ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης». Η αγωγή στρέφεται συνολικά κατά 28 απεργών.

H πολυεθνική αμφισβητώντας ευθέως την απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας που απέρριψε την προσπάθεια επιβολής ασφαλιστικών μέτρων από την εταιρία με βασικό αίτημα την απαγόρευση του μποϊκοτάζ, προχώρησε στη νέα αγωγή της κατά των εργαζόμενων/απολυμένων.

Το δικαστήριο είχε κρίνει νόμιμο το μποϊκοτάζ κατά των προϊόντων της εταιρίας με το σκεπτικό ότι «το μποϋκοτάζ στο οποίο προτρέπουν το καταναλωτικό κοινό, δεν έχει ως σκοπό τον ανταγωνισμό αλλά την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης και την επαναπρόσληψη των απολυμένων εργαζόμενων, ήτοι αποτελεί μέσο πίεσης για την επίτευξη συνδικαλιστικής και κοινωνικής φύσεως σκοπού».

Υπενθυμίζεται πως με απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας έχει κρίνει νόμιμο το μποϊκοτάζ της Αμίτα, Φάντα, Κόκα Κόλα, νερό ΑΥΡΑ κλπ. με το σκεπτικό ότι «το μποϋκοτάζ στο οποίο προτρέπουν το καταναλωτικό κοινό, δεν έχει ως σκοπό τον ανταγωνισμό αλλά την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης και την επαναπρόσληψη των απολυθέντων εργαζομένων, ήτοι αποτελεί μέσο πίεσης για την επίτευξη ενός συνδικαλιστικής, κοινωνικής φύσεως σκοπού».

Η προσφυγή της εταιρίας απορρίφθηκε «ως νόμω αβάσιμη δεδομένου ότι το μποϋκοτάζ, το οποίο γίνεται για ιδεολογικούς, πολιτικούς, θρησκευτικούς λόγους, κείται εκτός του Ν.146/1914, επειδή στερείται σκοπού ανταγωνισμού και γίνεται από πρόσωπα που δεν μετέχουν στην ανταγωνιστική διαδικασία. Θεωρείται δε ως νόμιμη απόρροια του ατομικού δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης (άρθρο 14 του Συντάγματος)».

 

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ ΠΟΤΩΝ αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

Συνάδελφοι,

Στα πλαίσια της προσπάθειας τρομοκράτησης και εκφοβισμού των απεργών της Coca Cola, της Διοίκησης της Ομοσπονδίας μας αλλά και όσων στελεχών συμμετέχουν στον τιτάνιο απεργιακό αγώνα και εκστρατεία ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού για το πραγματικό πρόσωπο της πολυεθνικής Coca Cola, η εταιρεία κατέθεσε αγωγή στα Ελληνικά δικαστήρια

Ζητά από αυτούς που οδήγησε στην ανεργία και τη φτώχεια, ένα εκατομμύριο ευρώ (1.000.000) ως αποζημίωση επειδή η διαμαρτυρία τους και η γνωστοποίηση της κατάστασής τους έστρεψε το καταναλωτικό κοινό μακριά από τα προϊόντα της εταιρείας, παρά τα υπέρογκα ποσά που δαπανά η πολυεθνική σε διαφημίσεις και προσφορές.

 

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους διωκόμενους συνδικαλιστές και την ημέρα της δίκης Πέμπτη 4 Ιούνη 2015 θα είμαστε όλοι μπροστά στα δικαστήρια Ευελπίδων στην Αθήνα.

Τα λεωφορεία από Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσουν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (24.00 ώρα) από το άγαλμα Βενιζέλου στην Αριστοτέλους.

poeep

Δείτε επίσης

Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας Πέμπτη 19.11

Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσε, χθες, τα μεσάνυχτα στη Βουλή το νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο που μεταξύ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *