Σάββατο , 13 Ιουλίου 2024

24o Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο Κατασκήνωση, 4-5 Ιούλη Ακροναυπλία

KNE«Άγιος αυτός ο τόπος που μαρτύρησαν τόσοι Έλληνες σύντροφοι, αυτοί που πάτησαν γυμνόποδοι της τυρρανίας τον οφι,  αυτοί που ανένδοτοι αγωνίστηκαν για τη λευτεριά, αυτοί που γράψανε με το αίμα τους την ιστορία». Γ . ΡίτσοςΈλα μαζί μας, να γνωρίσουμε την πραγματική ιστορία των αγώνων του λαού μας, που με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές άνοιξαν το δρόμο για «να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων». Τίποτα ποτέ δε χαρίστηκε.

Τα πάντα κατακτιούνται με αγώνα συνεχή, αποφασιστικό, ανυποχώρητο.

Έλα μαζί μας, στη μεγάλη συνάντηση  των νέων που αντιστεκόμαστε και διεκδικούμε τη ζωή που μας στερεί το  σύστημα της εκμετάλλευσης και της ανεργίας, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις τους.

 

Αντλούμε δύναμη και αισιοδοξία  πατώντας στα χνάρια των ηρώων του λαού μας

Συνεχίζουμε κι αγωνιζόμαστε σήμερα με το βλέμμα καρφωμένο στο μέλλον

Παλεύουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας σε μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα. Με την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, για τη Λαϊκή Συμμαχία, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς φασισμό, κρίσεις, ανεργία και πολέμους.

 

Όπως και τότε έτσι και σήμερα δύο κόσμοι βρίσκονται σε σύγκρουση

Από τη μία ο κόσμος των λίγων, των εκμεταλλευτών που είναι παράσιτα, του πολιτικού τους προσωπικού και των καταπιεστικών μηχανισμών τους. Του καπιταλισμού που σαπίζει κι εξαθλιώνει ακόμα μεγαλύτερα τμήματα λαού και νεολαίας. Των αντιλαϊκών συμφωνιών, των αντιθέσεων και των πολέμων. Ο κόσμος που τις δυνατότητες της παραγωγής, της επιστήμης και της εύφορης γης μας από «ευλογία» τις μετατρέπει σε «κατάρα».

Από την άλλη ο κόσμος των πολλών, της εργατικής τάξης, του εργαζόμενου λαού, που με τη συλλογική προσπάθεια, τα χέρια, το μυαλό και τους κόπους τους παράγουν τα πάντα. Της αλληλεγγύης, των λαϊκών δικαιωμάτων και της αδιάλλακτης πάλης  για την κοινωνική πρόοδο. Ο κόσμος  για τον οποίο αγωνίζονταν οι Ακροναυπλιώτες, αυτός για τον οποίο παλεύουν οι κομμουνιστές, η κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών, ο σοσιαλισμός – κομμουνισμός.

Ο βράχος της Ακροναυπλίας στέκει αγέρωχο σύμβολο λεβεντιάς, αυταπάρνησης, μαζικού ηρωισμού

Στην Ακροναυπλία που λειτουργούσε ως στρατόπεδο πολιτικών κρατουμένων από το 1937, η αστική τάξη επιδίωξε να τσακίσει το ΚΚΕ, βασανίζοντας τα πιο διαλεχτά στελέχη του. Μέσα σε αυτό το κάτεργο οι κομμουνιστές στάθηκαν αλύγιστοι.

Η παλικαρίσια και αταλάντευτη στάση τους έγινε πηγή έμπνευσης για όλο το λαό. Απέναντι στα καταπιεστικά όργανα της αστικής τάξης, δεν υπερασπίζονταν απλά τον εαυτό τους αλλά το δίκιο και τη λευτεριά του λαού. Έβαζαν το «εμείς» πάνω από το «εγώ». Ο πιο όμορφος  και μεγάλος στόχος, η κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, η πιο ολοκληρωμένη κι ανθρώπινη ιδεολογία του Μαρξισμού – Λενινισμού, η ακλόνητη πίστη ότι ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει, ήταν η ακατανίκητη δύναμή τους.

Αυτή ήταν η πηγή της δύναμης όσων έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στον αγώνα των καταπιεσμένων, όταν με το κεφάλι ψηλά αντιμετώπιζαν έως  και τις θανατικές καταδίκες.

 

Στις πιο δύσκολές συνθήκες της φυλακής, των απίστευτων στερήσεων, της ψυχικής και σωματικής εξόντωσης, οι φυλακισμένοι Ακροναυπλιώτες τα κατάφεραν. Οργάνωσαν την εσωτερική ζωή της φυλακής, την αλληλεγγύη, τη μορφωτική και πολιτιστική δουλειά. Δημιούργησαν ομάδες θεάτρου, χορωδία και ορχήστρα. Αγωνιστές που δεν ήξεραν ανάγνωση και γραφή, δεν έμαθαν απλά να γράφουν και να διαβάζουν, αλλά να μελετούν φιλοσοφία ακόμα και ξένες γλώσσες.

Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός. Η κρίση και η σήψη του το επιβεβαιώνει

Σήμερα μονοπωλιακοί όμιλοι και καπιταλιστικά κράτη τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος θα βρεθεί σε ευνοϊκότερη θέση σε βάρος των λαών, ενώ στρατιωτικές επεμβάσεις μικρές ή μεγάλες κλιμακώνονται. Αύριο, οι ιμπεριαλιστές ό,τι δε λύσουν σε συμφωνίες και συνόδους θα το λύσουν με τα όπλα πιο γενικευμένα από ότι τώρα. Την ίδια ώρα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ αναλαμβάνει διπλά στις παλιές και νέες δεσμεύσεις απέναντι στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ για λογαριασμό της αστικής τάξης.

Σπέρνουν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες από τους λαούς

Η επίθεση του κεφαλαίου  στους όρους ζωής, μόρφωσης και δουλειάς συνοδεύεται  από την προσπάθεια ελέγχου του νου και της καρδιάς της νεολαίας, για την υπεράσπιση του συστήματος και το συμβιβασμό με την εξουσία του κεφαλαίου. Καλλιεργούν τη μοιρολατρία, τον ατομισμό, την ηττοπάθεια, αυταπάτες και ψευτοδιλήμματα. Ξαναγράφουν την ιστορία, διδάσκουν τον αντικομμουνισμό, αμφισβητούν τα επιτεύγματα  του σοσιαλισμού.

Παρ’ όλα αυτά δεν μπορούν να ξεπεράσουν τις άλυτες αντιθέσεις του σάπιου συστήματος που δημιουργεί συνεχώς την ανάγκη και τους όρους για την ανατροπή του!

Δεν μπορούν να εμποδίσουν την κοινωνική πρόοδο, τη σύγκρουση και τη νίκη του νέου απέναντι στον παλιό κόσμο.

Η ιστορία του ΚΚΕ είναι η ιστορία των αγώνων του  λαού μας και είναι γραμμένη με αίμα, κόπο, θυσίες  σπιθαμή προς σπιθαμή σε όλη την Ελλάδα .

Σεμνή υπογραφή στις λεωφόρους του μέλλοντος

Είμαστε σίγουροι ότι η νέα γενιά θα βρει στέρεα πατήματα στο δρόμο που έχουν ανοίξει οι ηρωικοί αγώνες και οι ήρωες επαναστάτες του λαού μας και θα γράψει νέες σελίδες  στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση.

Πρόγραμμα 24ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημερου της ΚΝΕ

  • Παρασκευή 3 Ιούλη άφιξη των κατασκηνωτών στην παραλία Καραθώνα στο Ναύπλιο & πολύμορφες δραστηριότητες στο χώρο της κατασκήνωσης
  • Σάββατο 4 Ιούλη επίσκεψη στην Ακροναυπλία
  • Κυριακή 5 Ιούλη συγκέντρωση στην Τρίπολη, στον τόπο εκτέλεσης κομμουνιστών και αγωνιστών του ΔΣΕ.


«Την ορμή μας την έχουμε απ’ τους αιώνες…

Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές»

Ναζίμ Χικμέτ

 

Δείτε επίσης

1ο Διεθνές camping του Beyond Europe στην Χαλκιδική 18-25 Αυγούστου

Στην ΒΑ Χαλκιδική ο πολύχρονος αγώνας που πήρε χαρακτηριστικά τοπικής εξέγερσης των κατοίκων κατά των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *