Τρίτη , 23 Απριλίου 2024

3.000.000 € είναι πολλά για το Μέγαρο;

megaro-mousikis

Όχι. 3.000.000 εκ. είναι λίγα για το μέγαρο. Τόσα όμως προβλέπει ο προϋπολογισμός λιτότητας της «αριστερής» κυβέρνησης. Εάν οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι υποχρεωθούν να υποστούν κι άλλες περικοπές όλο και κάποια έκτακτη ενισχυσούλα θα βγει για το Μέγαρο του κ. Ψυχάρη. Γι’ αυτό και ο κ. Ψυχάρης κάνει ότι μπορεί μέσα από τις εφημερίδες και το κανάλι του να περάσει το ασφαλιστικό η κυβέρνηση.

Πρόσφατα, μέσα στον Νοέμβριο, η βουλή συνεδρίασε και αποφάσισε να δώσει τη δυνατότητα έκδοσης ασφαλιστικής / φορολογικής ενημερότητας στον κ. Ψυχάρη, κατ’ εξαίρεσιν, για τα χρέη του Μεγάρου στα ταμεία και την εφορία. Σε αυτά προσθέστε και 229 εκ. που οφείλει στις τράπεζες από δανεισμό, χωρίς βεβαίως οι τελευταίες να ανησυχούν, αφού τα δάνεια έχουν την εγγύηση του κράτους.

Βεβαίως δεν έχει κάθε ένας που χρωστάει έστω και ένα κατοστάρικο αυτό το προνόμιο, αλλά άλλο το κατοστάρικο κι άλλο το εκατομμύριο. Έτσι εν είναι;  Άλλο το Μέγαρο κι άλλο το τσαγκάρικο, το μανάβικο, το ψιλικατζίδικο, ο καστανάς,  ο συνταξιούχος, ο καταστραμμένος επαγγελματίας.

 Έτσι εκταμιεύτηκε, επιτέλους, η α’ δόση της επιχορήγησης του Μέγαρου για το 2016: 1.200.000 €.

 

megaro-epihorigisi1-2
Το αντίγραφο της απόφασης αλιεύτηκε από http://anemosantistasis.blogspot.gr

Ο πολιτισμός ήταν πάντα στις προτεραιότητες του κ. Τσίπρα. Το Μέγαρο είναι κοιτίδα πολιτισμού. Πάει εκεί ο επισκέπτης (που έχει να πληρώσει) και μαγεύεται. Ξεχνάει  τους πεινασμένους απέξω που τρώνε από τα σκουπίδια, ξεχνάει τους μετανάστες που «βρωμίζουν» τις πλατείες, τους άστεγους που «προσβάλλουν την αισθητική» μας, τους πνιγμένους που «μολύνουν» τις θάλασσες, τους αγρότες που «κλείνουν» στους δρόμους, τις «συντεχνίες» που μόνιμα διαμαρτύρονται, και τους συνταξιούχους που όλο λένε ότι πεινάνε, όλη αυτή την «πλέμπα» τέλος πάντων που μας περιτριγυρίζει.

Λίγα είναι 3.000.000 εκ. για το Μέγαρο. Η τσιγκουνιά θα τη φάει αυτή την κυβέρνηση. Θα το δείτε.

Άκις Ξενάκις

 

Δείτε επίσης

ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ

Σαν σήμερα… Σαν σήμερα γεννήθηκε, σαν σήμερα πέθανε, σαν σήμερα αντισταθήκαμε, σαν σήμερα νικήσαμε, σαν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *