Κυριακή , 14 Ιουλίου 2024

31 προαπαιτούμενα για το ασφαλιστικό …

sintaxeis peinasΟύτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία. Τριάντα ένα (31) προαπαιτούμενα, ή κατά την εκτίμησή μας μέτρα που θα προωθηθούν από το Φθινόπωρο, απαιτούν «οι δανειστές», όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, μιλώντας σήμερα στο STAR.

«Δεν έχει αλλάξει τίποτε από αυτά που ζητούσαν για το ασφαλιστικό μέχρι και το τέλος του 2014», σημείωσε. Αλλά τότε τι ακριβώς διαπραγματευόμαστε αναρωτιόμαστε εμείς; Διαπραγματευόμαστε «τα αδιαπραγμάτευτα» ή κωλυσιεργούμε αφήνοντας το φόβο να κυριαρχήσει για να γίνουν αποδεκτά τα τετελεσμένα;

 

Ενοποιήσεις ταμείων κύριας σύνταξης, μείωση κύριων συντάξεων, κατάργηση των κατωτάτων ορίων, διατήρηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις είναι τα βασικά και αδιαπραγμάτευτα κατά τον γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργο Ρωμανιά. Η χθεσινοβραδινή συνάντηση Τσίπρα-Γιουνγκέρ ξεκαθάρισε ότι «οι δανειστές» απαιτούν λογιστικές με6ταβολές στο ασφαλιστικό, τουτέστιν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και μέτρα για το ξεπάτωμα του ασφαλιστικού.

«Για το 2015 μείωση της δαπάνης για το ασφαλιστικό περίπου 900 εκατ. ευρώ, το 2016 η 1,8 δισ.», και προφανώς τα επόμενα έτη, εκτιμάμε εμείς, προβλέπονται περισσότερο δυσοίωνα και συνταξιοκτόνα.

 

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχτεί αυτές τις αξιώσεις είπε ο Γενικός Γραμματέας και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να συζητήσουμε για την κατάργηση του ΕΚΑΣ. Δεν μπορεί να συζητήσουμε για την κατάργηση των κατωτάτων ορίων. Δεν μπορεί να συζητήσουμε για την περαιτέρω μείωση των κύριων συντάξεων».

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *