Παρασκευή , 19 Ιουλίου 2024

4 φορολογικές προτάσεις της ΛΑ.Ε με άρωμα Συ.ρι.ζα

  • ENFIA2a
  • Άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και φορολόγηση μόνο για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία. Χωρίς προσδιορισμό του ορίου της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και χωρίς τη συνοδεία εισοδηματικών κριτηρίων.
  • Αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών ακινήτων στις πραγματικές, που προσδιορίζονται με μείωση 30-35%. Με εντελώς νεκρή την αγορά ακινήτων και ΦΠΑ 23% στις μεταβιβάσεις οι αντικειμενικές /πραγματικές αξίες των ακινήτων έχουν μειωθεί ίσως και περισσότερο από 70%, με εξαίρεση τα βόρεια προάστια και τις ακριβές συνοικίες.
  • Καθιέρωση αφορολόγητου 12.000€ για τετραμελή οικογένεια. Πρόταση που σημαίνει ότι τριμελείς οικογένειες με εισόδημα 12.000€ «τρώνε με χρυσά κουτάλια» κι έχουν περίσσευμα.
  • Μείωση ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης. Χωρίς προσδιορισμό για το ποια είναι τα «είδη πρώτης ανάγκης».

Ο Αλ. Τσίπρας στη προεκλογική συνέντευξη του Ζάππειου τον Ιανουάριο 2015 είχε δηλώσει: «η φορολογική ελάφρυνση είναι από τις βασικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, με την επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ για όλους , την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και τις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών». Τότε ο κ. Τσίπρας αναγνώριζε τα 12.000€ αφορολόγητο για όλους…

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *