Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024

7 συμβουλές για να διαβάζετε περισσότερο

tsundoku-(3)

O Austin Kleon, εικαστικός και συγγραφέας του βραβευμένου από τους New YorkTimes βιβλίου Steal Like an Artist: 10 Things Nobody Told You About BeingCreative (Πώς να κλέψεις σαν καλλιτέχνης: 10 πράγματα που κανείς δεν θα σου πει για το πώς να είσαι δημιουργικός) ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία με 7 συμβουλές προκειμένου να επιτευχθεί το φαινομενικά αδύνατο σήμερα, την εποχή που η προσοχή μας αποσπάται διαρκώς από χίλια δυο πράγματα. Οι συμβουλές αυτές είναι απλές και αποτελεσματικές — αρκετά αποτελεσματικές, δεδομένου ότι ο Austin διάβασε στη διάρκεια ενός χρόνου περισσότερα από 70 βιβλία, κάνοντας νέο προσωπικό ρεκόρ.

Αναμφίβολα, ο κάθε αναγνώστης αναπτύσσει τη δική του στρατηγική προκειμένου να καταφέρει να κερδίσει χρόνο για την ανάγνωση (ώστε να μη βλέπει τα βιβλία του απλώς να συσσωρεύονται, αδιάβαστα, στα ράφια της βιβλιοθήκης του· οι Ιάπωνες έχουν λέξη για το φαινόμενο αυτό, το λένε “積ん読” — “Tsundoku”).

Ιδού, λοιπόν, οι συμβουλές του Kleon:

  1. Πέτα το τηλέφωνό σου στη θάλασσα.
  2. Βάλε στην άκρη μερικά χρήματα, αγόρασε τα βιβλία που θέλεις να διαβάσεις, τοποθέτησέ τα σε ένα σημείο από όπου περνάς κάθε μέρα (και η βιβλιοθήκη μια χαρά ιδέα είναι, βέβαια).
  3. Έχε πάντα ένα βιβλίο μαζί σου, όπου κι αν βρίσκεσαι.
  4. Αν δεν απολαμβάνεις ένα βιβλίο ή δεν μαθαίνεις τίποτα από αυτό, σταμάτα αμέσως να το διαβάζεις (δώσε ένα τέλος στην ταλαιπωρία πετώντας το στην άλλη άκρη του δωματίου).
  5. Προγραμμάτισε να διαβάζεις μία ώρα την ημέρα μη λογοτεχνικά βιβλία (η ώρα που περνάς στα μέσα μεταφοράς ή το διάλειμμα για φαγητό είναι μια χαρά διαθέσιμος χρόνος).
  6. Ξάπλωσε μία ώρα νωρίτερα το βράδυ και διάβασε λογοτεχνία (θα σε γλιτώσει από την αϋπνία).
  7. Γράφε για τα βιβλία που διαβάζεις και μοιράσου τις σκέψεις σου με άλλους, ώστε μοιραστούν κι εκείνοι μαζί σου βιβλία και σκέψεις.

https://dimartblog.com

Δείτε επίσης

Mark Neocleous: Άγχος και ανθεκτικότητα

Απόδοση: Γιώργος Κανδύλης – Στο βιβλίο του με τίτλο Πολεμική Εξουσία, Αστυνομική Εξουσία (War Power, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *