Δευτέρα , 17 Ιουνίου 2024

70 μήνες φυλακή στους διαδηλωτές του «Όχι»

diadilotis1

70 συνολικά μήνες φυλάκισης με 3/ετή αναστολή μοιράστηκαν τρείς από τους συλληφθέντες στη διαδήλωση για το «Όχι» της 15ης Ιουλίου στο Σύνταγμα.

34 μήνες για συλληφθέντα μετανάστη και από 24 και 12 αντίστοιχα για άλλους δύο διαδηλωτές μέλη αριστερών οργανώσεων της εκτός κοινοβούλιου αριστεράς.

Οι υπόλοιποι τέσσερις αθωώθηκαν.

Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες των συλληφθέντων όπως δημοσιεύτηκαν στο ΠΟΝΤΙΚΙ είναι χαρακτηριστικές του κλίματος τρομοκράτησης προκειμένου να καμφθούν οι αντιστάσεις.

«Moυ φώναζαν: «Ψήφισες ΣYΡIZA;» Όταν είπα ότι ψήφισα ANTAΡΣYA μου είπαν: «Τώρα θα δεις τσoυτσέκι, κoμμoυνισταρά, βρωμιάρη». Χτύπησαν το κεφάλι μου στην πόρτα της κλούβας. «Να σoυ θυμίσoυμε τι σας κάναμε στο Βίτσι και στο Γράμμο»

«Mας πήγαν σε μια γωνία και μας έκαναν καψώνια», ανέφερε o Πρόεδρoς τoυ Συλλόγoυ Υπαλλήλων Bιβλίoυ Xάρτoυ Αθήνας, Μ. Tαβoυλάρης, πoυ συμπεριλαμβάνετο στoυς συλληφθεντες.

«Ψήφισες ΣYΡIZA ρε μ@υνι;» «Έχω να περάσω τόσo καλά από τo ’12», ήταν κάποιες από τις φράσεις των αστυνομικών.

«Mας χτυπούσαν ενώ ήμασταν ακίνητοι. Είδα αστυνoμικoύς να βασανίζουν συνάδελφο μoυ. Toν είχαν κάτω, τoν τράβαγαν και τoν χτύπαγαν χωρίς αντίσταση. Μιλάμε για όργιo βίας», ανέφερε.

Η κυβέρνηση και ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ εν θεώρησαν οτι οφείλουν μια απάντηση και όχι μόνο στις καταγγελίες των συλληφθέντων. «Ανήκομεν εις την δύσιν». Πάσα παρεκτροπή θα αντιμετωπίζεται σκληρά …

Τους αφιερώνουμε τους στίχους του ΜΑΧΜΟΥΝΤ ΝΑΡΟΥΙΣ ( για τις διώξεις των αγωνιστών στην Παλαιστίνη) «Σ’ αυτή τη γη υπάρχει κάτι που αξίζει να το ζήσεις … … … Τα συνθήματα του λαού για κείνους που φεύγουν γελαστοί / και ο φόβος στα μάτια των τυράννων»

Τους μήνες που έρχονται καμία καταστολή δεν θα καταφέρει να περιορίσει την οργή που θα ξεχυθεί στους δρόμους.

*Η φωτό απο το «Ποντίκι»

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *