Σάββατο , 13 Ιουλίου 2024

ΑΔΕΔΥ /ΣΩΜΑΤΕΙΑ /ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΛΟΥΝ ΑΥΡΙΟ 22/7 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

oxi-mexri-telous-13.07.2015---sintagma-inred.gr-11

Ημέρα μεγάλων κινητοποιήσεων η αυριανή. Ομόνοια-Προπύλαια-Σύνταγμα, όλο το κέντρο της Αθήνας δέχεται τα μεγάλα συλλαλητήρια ενάντια στο 3ο Μνημόνιο της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης των μνημονιακών κομμάτων που επιχειρούν πραξικοπηματικά να εγκρίνουν ελέω λαού τα νέα προαπαιτούμενα. Το ΠΑΜΕ καλεί στην Ομόνοια.

ΑΔΕΔΥ/Σωματεία/Εργατικές ενώσεις/ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλούν στο Σύνταγμα και τη πορεία μέχρι τη βουλή που θα ακολουθήσει.

Η ΑΔΕΔΥ αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

Στην απόφασή της, η ΑΔΕΔΥ αναφέρει:

«Η κυβέρνηση, μετά την ψήφιση της πρώτης δέσμης των αντιλαϊκών μέτρων, εισάγει για ψήφιση στη Βουλή την Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015, μία δεύτερη δέσμη σκληρών μνημονιακών μέτρων που μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν:

  1. Τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, προκειμένου να γίνονται δίκες-εξπρές σε ζητήματα που θα αφορούν πλειστηριασμούς ακινήτων, έτσι ώστε αυτά τα ακίνητα να περιέλθουν στα «νύχια» τραπεζών και funds-«γερακιών» του εσωτερικού και του εξωτερικού.
  2. Την ενσωμάτωση, στο Εθνικό δίκαιο της χώρας, της Κοινοτικής Οδηγίας για την «ανάκαμψη» και την εξυγίανση των τραπεζών. Η οδηγία αυτή προβλέπει ότι σε περίπτωση αποτυχίας και εκκαθάρισης των τραπεζών επιλαμβάνονται οι μηχανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και όλους τους πολίτες της Αττικής σε Παλλαϊκή Συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή την ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 και ώρα 7:30 μ.μ. στα Προπύλαια.

Συνεχίζουμε τους αγώνες για:

 

   Να μην περάσει και να ανατραπεί το νέο βάρβαρο μνημόνιο.

   Την ανατροπή όλων των μνημονιακών πολιτικών και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

   Τη μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους.

   Την προάσπιση της λαϊκής κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και δημοκρατίας.»

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που καλεί προσυγκέντρωση στις 7.30 στα προπύλαια σημειώνει:

«Είναι κυβέρνηση διαιώνισης του μόνιμου πλέον εκβιασμού «μνημόνιο ή χάος», της οριστικής και αμετάκλητης χρεοκοπίας του λαού για να διασωθούν οι τράπεζες και να πλουτίσουν περισσότερο οι δανειστές. Όχι απλώς δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη δήθεν «κυβέρνηση αριστεράς», δεν υπάρχει και κανένα χρονικό περιθώριο. Όπως καμία κυβέρνηση μνημονίου δεν στέριωσε τα τελευταία χρόνια, έτσι δεν θα στεριώσει και αυτή. Η εμπειρία του «ΟΧΙ», η υπεράσπισή του μέχρι το τέλος, οι κινητοποιήσεις και οι απεργίες πρέπει να ορθώσουν τείχος απέναντι στο νέο μνημόνιο και την κυβέρνησή του

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *