Παρασκευή , 24 Μαΐου 2024

Αύξηση της θητείας στους 12 μήνες;

politexneio-fantaroi

Tα χοντροκομμένα ψέματα των μιλιταριστών απολογητών των ακροδεξιών απόψεων των ΑΝΕΛ που ζητούν αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες – 

Να ωραιοποιήσει τις προκλητικές απόψεις που εξέφρασε ο ΥΕΘΑ Π. Καμμένος σχετικά με τους όρους θητείας, ουσιαστικά εμπλέκοντας το σύνολο της κοινωνίας, άνδρες και γυναίκες, στα πολεμοκάπηλα και μιλιταριστικά τους σχέδια, επιχειρεί συγκεκριμένη μερίδα αναλυτών που παρεμβαίνουν συχνά για να υποστηρίξουν ακραίες αντιλήψεις.

Υποστηρίζουν λοιπόν ότι «Ουσιαστικά, μία είναι η πρόταση που έχει συζητηθεί κατά καιρούς στο Συμβούλιο Άμυνας (Σ.ΑΜ.), στο οποίο μετέχουν, η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία, από το 1999 μέχρι σήμερα. Η πρόταση αφορούσε την 6μηνη εθελοντική στράτευση των Γυναικών, που θα κέρδιζαν κάποια «μπόνους», προκειμένου, αν ήθελαν, να τα χρησιμοποιήσουν για την κατάταξή τους στα Σώματα Ασφαλείας (Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική). Αυτή είναι η πρόταση που θέλει να επαναφέρει ο ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένος. Επισημαίνουμε ότι για τους Άρρενες, που επιθυμούν να καταταγούν στα Σώματα Ασφαλείας, θα πρέπει προηγουμένως να έχουν εκπληρώσει στο ακέραιο τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις».

Στην πραγματικότητα όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο ΥΕΘΑ Π. Καμμένος εκμεταλλεύονται την κοινωνική καταστροφή που προκαλούν με τις μνημονιακές πολιτικές τους, ώστε να στρατολογήσουν τις πιο φτωχές γυναίκες. Πρόκειται για ένα ακόμη σοβαρό ταξικό μέτρο που στοχεύει στην συνολική στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας μας με ορίζοντα μια Ελλάδα-Ισραήλ των Βαλκανίων, με έμφαση στην εργασιακή εκμετάλλευση! Μάλιστα με την απειλή της Ανεργίας Επιστρατεύουν μόνο τις Γυναίκες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, απαλλάσσοντας από την υποχρεωτική στράτευση τις ευκατάστατες. Ενώ αρχικά η «εθελοντική κατάταξη» των γυναικών θα είχε ως αντάλλαγμα προσφορά μορίων για το διαγωνισμό πρόσληψης ΟΒΑ-Οπλιτών βραχείας Ανακατάταξης, στην συνέχεια και ακριβώς γιατί η κυβέρνηση επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την κοινωνική απελπισία, ανακοινώθηκε ότι θα είναι «Υποχρεωτική η στράτευση των γυναικών που διεκδικούν θέση στην Αστυνομία, την Πυροσβεστική και στο Λιμενικό Σώμα και προαιρετική στράτευση για όλες τις υπόλοιπες γυναίκες. Οι γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν καριέρα στα Σώματα Ασφαλείας θα πρέπει να παίρνουν το “βάπτισμα του πυρός” από τις Ένοπλες Δυνάμεις ως απλοί κληρωτοί, όπως και οι άνδρες συνάδελφοί τους. Τόσο στις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και στα Σώματα Ασφαλείας έχουμε ανάγκη προσωπικού για την κάλυψη μάχιμων θέσεων. Χρειαζόμαστε μαχητές και όχι γραφειοκράτες», υποστηρίζει ο υπουργός Άμυνας».  

Δημιουργούν επομένως άνισους όρους μεταξύ γυναικών και ανδρών. Είναι γνωστό ότι οι Αστυνομικοί δεν υπηρετούν Στρατιωτική θητεία, ενώ από τις γυναίκες απαιτείται. Διαβάζουμε ποια είναι τα κριτήρια εισαγωγής στις Σχολές της Αστυνομίας:

Η φοίτηση στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας διαρκεί οκτώ (8) εξάμηνα, ενώ η φοίτηση στη Σχολή Αστυφυλάκων διαρκεί πέντε (5) εξάμηνα. Όσοι κατατάσσονται στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών και δεν έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, υποβάλλονται στη βασική στρατιωτική εκπαίδευση νεοσυλλέκτων στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας μετά την ολοκλήρωση της οποίας δίνουν τον προβλεπόμενο όρκο και ο χρόνος υπηρεσίας στην Ελληνική Αστυνομία θεωρείται χρόνος εκπλήρωσης της στρατιωτικής υποχρέωσης. Σε περίπτωση απόλυσης, αποβολής ή παραίτησης από την Ελληνική Αστυνομία, εκείνων που δεν έχουν συμπληρώσει το χρόνο στρατιωτικής υποχρέωσης, η υποχρέωση αυτή εκπληρώνεται στο ακέραιο στις Ένοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3421/2005 (ΦΕΚ Α΄-302) «Στρατολογία των Ελλήνων».    http://www.astynomia.gr/

Ουσιαστικά, ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και οι απολογητές του θέλουν με κάθε τρόπο να εξασφαλίσουν ότι οι Γυναίκες θα καταταγούν στον Στρατό. Και θέτουν επιπλέον προαπαιτούμενο με δικαιολογίες περί ισότητας που είναι καθαρή Πλάνη!

Επίσης, όλοι αυτοί θεωρούν δεδομένη τη ματαίωση της από χρόνια επιβεβλημένης αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων και το κλείσιμο των εκατοντάδων άχρηστων στρατοπέδων, γεγονός για το οποίο πλέον φέρουν ακέραιη την ευθύνη. Γιατί δεν κλείνουν τα εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα που συντηρούνται αποκλειστικά για ψηφοθηρικούς λόγους, για να ενισχύουν τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα και για να δικαιολογείται η τεράστια μάζα ανώτερων και ανώτατων στρατιωτικών. Σε συνδυασμό με την επιθυμία να διατηρηθούν  αλώβητα τα εξαιρετικά τους προνόμια, όπως οι φθηνές διακοπές που προϋποθέτουν τη μετατροπή χιλιάδων φαντάρων σε υπηρέτες τους στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις, αδειάζοντας τις μονάδες της παραμεθορίου.

Όμως συνεχίζουν την επίθεση τους στα δικαιώματα της νεολαίας απαιτώντας αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες: «Ποιο είναι όμως το σοβαρό θέμα, που αναδεικνύεται μέσα από την ανούσια «φασαρία» της δήθεν υποχρεωτικής στράτευσης των γυναικών; Είναι η πραγματική αύξηση της στρατιωτικής θητείας, για τους Άρρενες. Σοβαροί στρατιωτικοί, χωρίς κομματικές παρωπίδες, εκτιμούν, ότι είναι επιβεβλημένη η αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες. Υπάρχει μεγάλη έλλειψη στρατιωτικού προσωπικού( στρατεύσιμοι) σε κρίσιμες Μονάδες Εκστρατείας. Οι ελλείψεις σε στρατιώτες, δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία Μάχιμων Μονάδων επιφορτισμένων με την ευθύνη της Άμυνας της Χώρας. Οι βασικοί λόγοι που καθιστούν την αύξηση της στρατιωτικής θητεία αναγκαία, κατά 3 τουλάχιστον μήνες είναι: Η ανώτατη στρατιωτική ηγεσία , οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων και οι αρμόδιοι Επιτελείς, σύμφωνα με πληροφορίες, προτείνουν στην πολιτική ηγεσία την αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Μάλιστα, προτείνουν, μαζί με την αύξηση της Θητείας, να υπάρξουν και κάποια ευεργετήματα προς τους στρατεύσιμους, ώστε να είναι η στρατιωτική θητεία πιο ελκυστική και πιο δημιουργική. Και κυρίως να ανοίγει προοπτικές ένταξης των στρατευσίμων στην αγορά εργασίας, μόλις ολοκληρώσουν τη θητεία τους».

Και εκτιμούν ότι έχει ανοίξει ο δρόμος για τις ολέθριες αυτές πολιτικές επιλογές: «Η πολιτική ηγεσία (ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένος και ΑΝΥΠΕΘΑ Δ. Βίτσας), παρότι δεν φαίνεται να διαφωνεί με την αύξηση της στρατιωτικής θητείας, εντούτοις, έχουν «παγώσει» την σχετική πρόταση των Στρατηγών, μάλλον για λόγους πολιτικού κόστους και μάλλον προσωρινά …».

Αποκαλύπτεται ότι το νομοσχέδιο για την θητεία που οι βασικές του κατευθύνσεις είναι η εργασιακή εκμετάλλευση της στρατευμένης νεολαίας –ενώ παράλληλα αξιοποιείται για την συνολική αντιδραστική αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων του συνόλου της εργατικής τάξης, της ενσωμάτωσης του προσωπικού στον νέο πολεμικό-κατασταλτικό ρόλο του στρατού όπως ορίζεται από τα δόγματα άμυνας-ασφάλειας για την αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών και της οργανικής ένταξης των στρατευμένων στα πολεμοκάπηλα σχέδια με την ταυτόχρονη διάσταση της έντασης της κρατικής τρομοκρατίας.  Είναι μόνο η αρχή….

Καλούμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους νέους εργαζόμενους, τους συναδέλφους φαντάρους να σταθούν αγωνιστικά απέναντι σε αυτές τις αυταρχικές και πολεμοκάπηλες επιλογές, σε αυτή τη πρωτοφανή έξαρση της εκμετάλλευσης και καταπίεσης της στρατευμένης νεολαίας και όχι μόνο. 

Πιστεύουμε ότι όλοι αυτοί, αντιμετωπίζουν τον εργαζόμενο, τον νέο άνθρωπο, το Φαντάρο ως Αναλώσιμο της μιας ή της άλλης πρότασης αστικής καπιταλιστικής ανάπτυξης. Θεωρούμε ότι πρέπει τώρα να συμβάλλουμε στην συγκρότηση ενός σύγχρονου εργατικού διεθνιστικού εργατικού κινήματος, απαιτώντας την ικανοποίηση των αναγκών-δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας. Ο δικό μας δρόμος είναι η υπεράσπιση-διεκδίκηση των δικαιωμάτων του Φαντάρου-πολίτη με Στολή, το Κίνημα Μαζικό Μέσα και Έξω από τον Στρατό. Η πλατιά, από τα κάτω ενότητα των εργαζόμενων και της νεολαίας, ανεξάρτητα την εθνικότητα-φυλή-θρήσκευμα για το μπλοκάρισμα της αντεργατικής επίθεσης, της κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών. Είναι μια επιλογή ενάντια σε Ε.Ε και ΝΑΤΟ. Αντιπαλεύοντας την Νέα Τάξη Πραγμάτων, τον αδίστακτο αστικό κόσμο της εκμετάλλευσης και καταπίεσης της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Η κυβέρνηση της βάρβαρης αντεργατικής επίθεσης, της κρατικής τρομοκρατίας, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών και των συμμαχιών με ΗΠΑ-Ε.Ε-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ισραήλ πρέπει να αντιμετωπιστεί από τους κοινούς αγώνες μας. 

http://diktiospartakos.blogspot.com

 

Δείτε επίσης

Αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή θέλει χουντονόμους για να επιβληθεί

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής – ΣΥΣΑ | Όλοι και όλες στη Βουλή, σήμερα, στις 4 μμ ενάντια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *