Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024

ΑΓΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ

abgi-1-1

 

Την πάλαι ποτέ «Αυριανή» και ένα παλιό ανέκδοτο μας θυμίζει το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Αυγής». Μπαμπά, μπαμπά λέει ο μικρός απορημένος, πετάει ο γάϊδαρος;Μη λες βλακείες, αποκρίνεται βλοσυρός ο πρασινοφρουρός πατέρας. Μπαμπά πετάει! Τότε πέφτει ο κατακέφαλος κι ο μικρός κλαίγοντας δικαιολογείται. Μπαμπά η «Αυριανή» το γράφει. Κοιτάζει την εφημερίδα ο πατέρας, ο μικρός είχε δίκιο, τι να πει, πως να τα μαζέψει; Πετάει, αλλά …δεν πετάει! Πετάει δηλαδή λίγα μέτρα, αλλά μετά πέφτει!

Έτσι η παλαι ποτέ αριστερή εφημερίδα «ΑΥΓΗ», πιστή στο κυβερνητικό κονγκλάβιο βαφτίζει το κρέας ψάρι. Σταθερότητα βαφτίζεται η οικουμενική, «ενίσχυση της πλειοψηφίας» λένε τα κυβερνητικά στελέχη. Πάρτε και μια ακροδεξιά κορώνα. Με όλους πάμε, εκτός ακροδεξιών και ΝΔ …

Κορυφαίο δείγμα κιτρινισμού και παραπληροφόρησης ο υπότιτλος: «Ενίσχυση της κοινωνικής απήχησης» προσδοκά η κυβέρνηση όσο πλησιάζει η έξοδος από την κρίση» (!!!)

Δεν θα μας προκαλούσε ουδεμία έκπληξη εάν έγραφαν ότι χιλιάδες δανειολήπτες περιμένουν με χαρά τους πλειστηριασμούς να γλιτώσουν από τα σπίτια τους.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Η κυβέρνηση με τη σημερινή της σύνθεση έφτασε στο τέλος της. Η κρίση μεγαλώνει. Τα αδιέξοδα μεγαλώνουν. Η κοινωνία βρίσκεται απέναντι έτοιμη να κατεβεί στους δρόμους. Το ξεπούλημα από την άλλη ολοκληρώνεται.

Ο ρόλος του κ. Τσίπρα και των συνενόχων του στο έγκλημα τελειώνει. Βεβαίως και στη  ενδεχόμενη «ενίσχυση της πλειοψηφίας», εάν επιτευχθεί η ΝΔ θα μείνει εκτός. Το πολιτικό σύστημα και οι οικονομικοί ολιγάρχες χρειάζονται πάντα μια εναλλακτική. Τυχαία το δικομματικό σύστημα εξουσίας βασίλεψε τόσα χρόνια;

Οστόσω η πτώση αυτής της κυβέρνησης, της «πρώτης φοράς αριστεράς», με όποιον τρόπο και εάν συμβεί, αποτελεί αναγκαία κι ικανή συνθήκη για να πάμε παρακάτω. Χωρίς ψευδαισθήσεις, χωρίς αναθέσεις, χωρίς συμψηφισμούς. Εάν πέσει στους δρόμους, τότε πραγματικά μια νέα ιστορική ευκαιρία, εξαιρετικά ελπιδοφόρα, ανοίγεται μπροστά μας.

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *