Κυριακή , 14 Ιουλίου 2024

ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ: ΠΟΙΟΙ ΕΡΙΞΑΝ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑΡΟ;

kinaros-1

“Άκρως Απόρρητο” το πόρισμα για τη μοιραία πτήση ώστε να συγκαλύψουν τις ευθύνες του ΓΕΝ και του Υπουργείου Άμυνας! Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η πτώση του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού ξέσπασε μια τεράστια φημολογία που έκανε λόγο για πολεμική ενέργεια του «Εξ Ανατολάς Εχθρού».

Οι ανώνυμες πηγές του Υπουργείου Άμυνας και των Επιτελείων άφηναν να καλλιεργείται κλίμα «εθνικών κινδύνων» που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια ζωής των στελεχών, ενώ δεν έλειψαν και τα κροκοδείλια  δάκρυα, τα οποία έραναν τους εθνικιστικούς πύρινους λόγους στις κηδείες τους. Φυσικά, οι Ναζί Μπράβοι Δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής και τα μιλιταριστικά σαιτ χάλασαν τον κόσμο και λίγο πολύ απαίτησαν εκδίκηση!

Όμως ο εχθρός του λαού μας για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε εσωτερικός.

Οι ευθύνες για την πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου δεν βαραίνουν τους απέναντι, αλλά τους μέσα και πιο συγκεκριμένα τους από πάνω, καθώς το πόρισμα έρχεται να ενισχύσει τις τοποθετήσεις έμπειρων αναλυτών και στρατιωτικών που από την άμεσα έθεσαν ζήτημα για τους όρους διεξαγωγής της άσκησης.

Που μίλησαν για ευθύνες της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Που απαίτησαν να σταματήσει η κυβέρνηση και τα Επιτελεία να αντιμετωπίζει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ως Αναλώσιμους.

Που απαίτησαν να σταματήσει ο Στρατός να Δολοφονεί στρατεύσιμους και μόνιμο προσωπικό.       

Όλους αυτούς δικαιώνει η σημερινή ανάρτηση του militaire.gr που μεταξύ άλλων και πρωτίστως όχι μόνο θέτει ζήτημα ανάληψης ευθυνών για τους Υπουργούς Άμυνας, το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΝ.

Αλλά ταυτόχρονα θέτει ζήτημα διγλωσσίας του Υπουργού Άμυνας Π.Καμμένου, ο οποίος με ευκολία δήλωνε ότι ενδέχεται να δημοσιοποιηθεί το Πόρισμα για την πτώση του ελικοπτέρου στα Ίμια το 1996 –ρίχνοντας νερό στο μύλο του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας- ενώ τώρα που απορρέουν συγκεκριμένες ευθύνες για την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία από το πόρισμα για την πτώση του ελικοπτέρου στην Κίναρο.

Το πόρισμα χαρακτηρίζεται «ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ».

Και φυσικά χαρακτηρίζεται «ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ» από τον λαό μας που δεν πρέπει να μάθει τι συνέβη γιατί ακριβώς  πρέπει να συγκαλυφθούν οι ευθύνες για τη Δολοφονία των στελεχών.  

Το πόρισμα για τη πτώση του ελικοπτέρου του Στόλου στην Κίναρο που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο τριών στελεχών του ΠΝ έχει κατατεθεί εδώ και αρκετές ημέρες στην ηγεσία του ΓΕΝ. Οι οικογένειες των θυμάτων που αγωνιούν να μάθουν πως χάθηκαν οι άνθρωποί τους δεν θα μάθουν τίποτα, αφού η πρόθεση του ΓΕΝ είναι το πόρισμα να χαρακτηριστεί “άκρως απόρρητο”! Κι όχι τυχαία. Πληροφορίες του Militaire.gr  αναφέρουν ότι πολλά απ΄  όσα θεωρούσαμε δεδομένα για τις συνθήκες του δυστυχήματος με βάση τις διαρροές που είχαν γίνει, είναι πολύ διαφορετικά μετά από την έρευνα που έγινε.

Πολλοί θα πουν ότι ο χαρακτηρισμός πορισμάτων ως απόρρητα  είναι η πάγια πρακτική στις Ένοπλες Δυνάμεις.

kammenos-KINAROS

Η απάντηση είναι ότι ο ίδιος ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στη φετεινή επέτειο των Ιμίων είχε εμφανιστεί ανοιχτός στο ενδεχόμενο να δοθούν στοιχεία ακόμη και για το πόρισμα του ελικοπτέρου που έπεσε στα Ίμια. Θα έχει νομίζουμε την ίδια άποψη και για την Κίναρο.

Μια δεύτερη απάντηση είναι ότι τα χρόνια περνούν και κάποιες αποστεωμένες αντιλήψεις πρέπει να της αφήνουμε πίσω. Όταν δεν πρόκειται για δυστύχημα που συνέβη σε πολεμική επιχείρηση, αλλά σε μία άσκηση ρουτίνας, γιατί δεν έχουν δικαίωμα πρώτα απ΄ όλα οι οικογένειες και στη συνέχεια η κοινή γνώμη να μάθει τι έχει συμβεί;

Θα υπενθυμίσουμε ότι οι Ισπανοί για τη συντριβή του ελληνικού F-16  στην βάση Αλμπαθέτε είχαν δημοσιοποιήσει το πόρισμα στο διαδίκτυο!!! Μπορείτε να το διαβάσετε όλο   ΕΔΩ.

Ποια είναι τα στοιχεία που πιθανότατα κανείς δεν θέλουν να βγουν στη δημοσιότητα;

Πρώτον ότι οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν τόσο ιδανικές για νυχτερινές πτήσεις στην περιοχή . Η ταχύτητα του ανέμου ήταν οριακή για να εκτελεστεί η πτήση. Και το δεύτερο στοιχείο είναι γιατί το ελικόπτερο πέταξε πάνω από νησί μέσα στη νύχτα κάτι που δεν προβλέπεται.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Militaire.gr η ταχύτητα του ανέμου θεωρείται ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στο δυστύχημα. Γίνεται αναφορά σε πλευρικό ρεύμα αέρα που επηρέασε τη πτήση σημαντικά . Χωρίς να σημαίνει ότι αυτή από μόνη της ήταν η αιτία της συντριβής.

Θα τολμήσει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ  να κάνει ένα βήμα και να δώσει στις οικογένειες το πόρισμα;

Εμείς Απαιτούμε να δοθεί τώρα το Πόρισμα στη Δημοσιότητα.

  • Να αποδοθούν ευθύνες.
  • Να σταματήσει ο Στρατός να δολοφονεί Φαντάρους και μόνιμους.

Καλούμε σε ενίσχυση του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, σε μαζική-μαχητική υπεράσπιση των Δικαιωμάτων των Στρατευμένων, στην ανάπτυξη του Ελεύθερου Συνδικαλισμού.

Είναι ο μόνος τρόπος να υπερασπιστούμε την ακεραιότητα και την ζωή μας.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ / ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

Δείτε επίσης

Συμβολαιογράφοι: Τελικά έπεσαν οι μάσκες!

Οι Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι Ελλάδας, αφού εξασφάλισαν το ρόλο τους στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, αποφάσισαν να σταματήσουν την αποχή τους, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *