Τρίτη , 23 Απριλίου 2024

Αλ. Τσίπρας: Περνάω το μνημόνιο και πάω σε εκλογές

tsipras-maximou

«Είμαστε κυβέρνηση μειοψηφίας, τελειώνω με τη συμφωνία και πάω σε εκλογές» ξεκαθάρισε στα στελέχη του κόμματός του ο Αλ. Τσίπρας στη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παραδέχτηκε ότι στηρίζεται σε μειοψηφική κυβέρνηση, στηρίζεται δηλαδή στην ουσία στους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ με τα οποίους άλλωστε έχει κοινούς στόχους.

Εκμυστηρεύτηκε στα στελέχη που συμμετείχαν στη σύσκεψη ότι διατηρεί ελπίδες για την ψηφοφορία της 22ας του Ιούλη, ότι κάποιοι από τους 40 που συμπαρατάχθηκαν με το όχι του λαού θα υπαναχωρήσουν και θα στηρίξουν τη μνημονιακή καταιγίδα.

Συγκεκριμένα είπε: «Ζήτησα από την ΚΟ και τον κάθε βουλευτή ξεχωριστά να τοποθετηθούν στο ερώτημα αν ο εκβιασμός είναι αληθινός ή πλαστός. Zήτησα να αποφασίσουμε μαζί, αν είναι πλαστός, όλοι να ψηφίσουμε ΟΧΙ. Αν όμως, αποφανθούμε ότι είναι αληθινός, όλοι μαζί να μοιραστούμε την ευθύνη».

Αναρωτιόμαστε: Όταν επέλεξε το δημοψήφισμα η ευθύνη της αποδοχής του αποτελέσματος, για την οποία δημόσια είχε δεσμευτεί ήταν πλαστή; Αληθινή οπωσδήποτε δεν αποδείχτηκε.

Το είχαμε προβλέψει ότι παρ’ ότι ο σημερινός Πρωθυπουργός θα ήθελε να μακροημερεύσει με αυτή τη κυβέρνηση, εκ των πραγμάτων δεν έχει αυτή τη δυνατότητα. Τα κόμμα είναι απόλυτα διασπασμένο κι οι οργανώσεις φευγάτες.

Η οργή του κόσμου αυξάνεται και προβλέπεται ένα απόλυτα συγκρουσιακό φθινόπωρο σε όλα τα επίπεδα.

Ο Αλ. Τσίπρας ξέρει ότι δεν έχει χρόνο. Ξέρει επίσης καλά ότι οι διεργασίες για τη δημιουργία νέου κόμματος της ριζοσπατικής αριστεράς είναι πυρετώδεις. Γνωρίζει ότι κινδυνεύει πολύ σοβαρά να έρθει δεύτερος, στην εκλογική αναμέτρηση.

Οπωσδήποτε δεν ξεχνάει την ευρωπαϊκή του εμμονή και την εφαρμογή της συμφωνίας. Γνωρίζει ότι μεταξύ Σεπτέμβρη-Οκτώβρη θα φουντώσει το αντιμνημονιακό κίνημα οπότε οι εκλογές είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία πυρόσβεσης ή εν πάσει περιπτώσει καθυστέρησης και βλέπουμε, … άλλωστε γνωρίζει πολύ καλά αυτός και οι συνεργάτες του τη σημασία της αγοράς πολιτικού χρόνου. Το απέδειξε όλο το πεντάμηνο της διακυβέρνησής του.

 

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *