Τρίτη , 23 Απριλίου 2024

Αλέξη πάρε το τελευταίο τραίνο …

Αλέξη πάρε το τελευταίο τραίνο ...

Όπως και να το δεις Αλέξη έπαιξες κι έχασες. Ίσως εσύ για αλλού ξεκίνησες μα αλλού η εξουσία σε πήγε. Τώρα είναι αργά, δεν προλαβαίνεις να επιστρέψεις.

Είπες για αξιοπρέπεια και έφερες τη ξεφτίλα. Ξόρκιζες τη λιτότητα και έφερες τη πείνα.

Ελπίδες κι ήλιους έταζες κι έφερες καταιγίδα. Μην τα κάνεις χειρότερα.

Η πολιτική σε «ξεγέλασε». Κατάντησες να σε επαινεί ο Σταύρος κι ο Βαγγέλας. Μέχρι τη Φώφη έκανες παράγοντα της μέρας. … Κι ο Άδωνις μόνο που χαίρεται πολύ ξεφτίλα είναι.

Δεν έχεις άλλο χρόνο. Άντε Τετάρτη στη βουλή και τίναξέ τα όλα. Άφησέ τα όλα στη μέση, πάρε το τραίνο για τη λήθη κι ο λαός θα κάνει τα κουμάντα του.

Έκανες μεγάλη ζημιά, ατιμία είναι στην ουσία, ήθελες δεν ήθελες, αλλά το έκανες. Μπορεί να φταίνε οι σύμβουλοι, άπειρος ήσουνα κι εσύ, έμπειροι αυτοί, κρατήθηκαν πίσω. Τώρα ψάχνουν για τον επόμενο … να τον ντύσουν, να τον στολίσουν, να του μάθουν να μιλάει, να στέκεται και να υπακούει, μέχρι νάρθει κι αυτουνού η σειρά για αναχώρηση. Έτσι παίζεται το παιχνίδι τους Αλέξη. Αυτούς όμως θα τους σταματήσουμε εμείς. Εμείς απο τα κάτω. Δεν θάχουν άλλη ευκαιρία.

Εμείς έχουμε τη δύναμη. Ξέρουμε ότι το 62% είναι μεγάλη υπόθεση. Εσύ δεν μπόρεσες να το καταλάβεις. Δεν μπορείς να πας παρακάτω …

Έχεις την ευκαιρία για μια τελευταία «ηρωϊκή» έξοδο, αλλά κι η απλή η έξοδος μια ευκαιρία είναι. Πήγαινε στη λήθη για πάντα. Όπως και να σε χειριστεί η ιστορία, εφιάλτη να το εύχεσαι μη σε ονοματίσει …

Τίποτα πιο πολύ δεν σου αναλογεί. Μια τελευταία ευκαιρία σου δίνεται. Μη χάσεις το τελευταίο τραίνο …

 

Άκις Ξενάκις

 

Δείτε επίσης

ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ

Σαν σήμερα… Σαν σήμερα γεννήθηκε, σαν σήμερα πέθανε, σαν σήμερα αντισταθήκαμε, σαν σήμερα νικήσαμε, σαν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *