Αλληλεγγύη στην Ελλάδα / Το “Όχι” των Γερμανών ακτιβιστών

oxi- berlinΦωτό: Naturfreunde Βερολίνο: Αλληλεγγύη με την Ελλάδα μπροστά από την Καγκελαρία στο Βερολίνο. Γερμανοί ακτιβιστές πριν από τη διαδήλωση ενάντια στην επιπλέον παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με άνθρακα στα πλαίσια της δικής τους διαμαρτυρίας έστειλαν το μήνυμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα. Όχι στη πολιτική της ΕΕ των αγορών που επιδιώκουν την ισοπέδωση των λαών. Όχι στον οικονομικό ιμπεριαλισμό. Όχι στα μνημόνια και τη λιτότητα.

Η δημοσκόπηση του ΑΠΘ, σε μη σταθμισμένο δείγμα, όπως επισημαίνει η ερευνητική ομάδα που την διεξάγει, αλλά κατά την εκτίμησή μας εξαιρετικά αντιπροσωπευτικό (έχουν ξεπεράσει τις 178.000 όσοι συμμετείχαν συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο) ανατρέπει τις κατευθυνόμενες δημοσκοπήσεις της ντόπιας και υπερεθνικής ολιγαρχίας που έχει στη κυριολεξία λυσσάξει επιστρατεύοντας όσα μέσα είχε στη διάθεσή της προκειμένου να τρομοκρατήσει και να επηρεάσει τη βούληση του λαού για ένα ισχυρό και αδιαπραγμάτευτο Όχι στα μνημόνια και τις πολιτικές ισοπέδωσης.

Η κυβέρνηση πήρε το μήνυμα; Το Όχι που φαίνεται ότι επικρατεί συντριπτικά έναντι των «κολωνάτων» Ναινέκων, δεν είναι Όχι στις προθέσεις και τις προτάσεις των δανειστών μόνο και έτσι απλά. Είναι Όχι στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και του Ευρώ. Όχι στην Ολιγαρχία του πλούτου και της εκμετάλλευσης των λαών. Είναι Όχι σε κάθε συμφωνία μαζί τους.

 

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *