Κυριακή , 14 Ιουλίου 2024

ΑΛΛΟΙ ΣΚΑΒΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ (φωτο)

fantaroi-stratopeda-sigkentrosis-1

ΦΑΝΤΑΡΟΙ  ΣΚΛΑΒΟΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ – ΔIΑΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ – Σκίζουν τους φαντάρους στη δουλειά, αμισθί βεβαίως, για να μετρέψουν ερείπια στρατόπεδα, σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.  ΟΤΑΝ Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Με σκούπες και φτυάρια οι στρατιώτες προετοιμάζουν το στρατόπεδο της Σίνδου για τους πρόσφυγες [εικόνες]

fantaroi-stratopeda-sigkentrosis-5

Επιστολή καταγγελίας φαντάρων από την 34η Ταξιαρχία

Νέα καταγγελία φαντάρων από την 34η Ταξιαρχία στην Θεσσαλονίκη, δείχνει όλες τις πτυχές του νέου στρατού που οραματίστηκε και ψήφισε σε νόμο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ .

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όπως τα λάβαμε από τους φαντάρους εκεί .

«Από την περασμένη εβδομάδα, την Τετάρτη 3/2/16, φαντάροι από όλες τις μονάδες της 34ης ταξιαρχίας κληθήκαμε να πάμε στο παλιό στρατόπεδο στην περιοχή Σταμάτας-Σίνδου, έτσι ώστε να προετοιμάσουμε τον χώρο που θα φιλοξενήσει πρόσφυγες. Περίπου 80 άτομα στο σύνολο μεταφερθήκαμε εκεί για να κάνουμε όσες εργασίες είναι αναγκαίες για να προετοιμαστεί ένα από τα πρώτα hot-spot όπως μας είπανε.

fantaroi-stratopeda-sigkentrosis-4

Φεύγουμε από τις μονάδες μας από τις 8.00 το πρωί και γυρνάμε σε αυτές στις 19.00 το απόγευμα μετά από ατελείωτες ώρες δουλειάς προσπαθώντας να συμμαζέψουμε ένα εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο με απαράδεκτες εγκαταστάσεις που ούτε ως χοιροτροφείο δε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί . Ακόμη και την ημέρα της απεργίας της 4ης Φλεβάρη και ενώ στην πόλη δεν δούλευε τίποτα, εμείς δε σταματήσαμε ούτε λεπτό, παρά μόνο για το φαγητό το οποίο μας το φέρνουν και το τρώμε σε αλουμινόχαρτο .

Όταν γυρνάμε στις μονάδες μας, ακόμα και όταν είμαστε εξοδούχοι, είμαστε τόσο εξαντλημένοι που δεν βγαίνουμε.

Το σημαντικό που κουβεντιάζουμε όλοι μεταξύ μας είναι πως ότι και αν κάνουμε , δεν μπορεί να φιλοξενηθεί άνθρωπος σε αυτό τον χώρο . Σαν να μην έφτανε αυτή μας η σκέψη, ήρθε να μας το επιβεβαιώσει η διοίκηση που μας ανάγκασε να μεταφέρουμε τις στρατιωτικές σκηνές για να κοιμούνται οι μετανάστες όπως μας είπανε. Ενώ μεταφέρουμε και όλα τα παλιά στρώματα που υπάρχουν στις μονάδες για τον ίδιο ακριβώς λόγο .

fantaroi-stratopeda-sigkentrosis-3

Ο ρατσιστικός λόγος ορισμένων στελεχών που μας λένε «άντε δουλεύετε τσάμπα για τους ξένους και μετά θα σας φέρουμε και για υπηρεσίες εδώ», δεν έχει προηγούμενο. Χέρι χέρι με τις χτεσινές κινητοποιήσεις των φασιστών της Χ.Α ( που για πρώτη φορά όλως τυχαίος δεν πήγαμε στο στρατόπεδο για εργασίες )»!

 

Από τις ίδιες μονάδες έχουμε καταγγελία ότι παίρνουν τα ρούχα από τις μονάδες επιστράτευσης για να τα πάνε σε κέντρα που δεν έχουν ρούχα για νεοσυλλέκτους και αντικαθιστούν αυτά με τα μεταχειρισμένα .

 

Εμείς καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να αρνηθούν την συμμετοχή τους στον ευρωπαϊκό πόλεμο εναντίον των μεταναστών. Δεν θα γίνουμε εμείς ούτε ως Δωρεάν Εργατικό Δυναμικό, ούτε ως Προσωπικό Λειτουργίας-Φρούρησης στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ στην εκμετάλλευση-καταπίεση-φυλάκιση των Προσφύγων-Μεταναστών, των ανθρώπων της τάξης μας.

fantaroi-stratopeda-sigkentrosis-2

 

Με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, ο στρατός φτιάχνει και λειτουργεί τα hotspots φέρνοντας στο προσκήνιο δραματικές εικόνες από την πιο σκοτεινή περίοδο της Ανθρωπότητας όταν ΝΑΖΙ στρατιώτες φρουρούσαν τα Στρατόπεδα Συγκέντρωση. Σχεδόν 70 χρόνια μετά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φτιάχνει τις Μακρονήσους του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Παράλληλα με τα HOT SPOT μετατρέπει δύο εγκαταλειμμένα στρατόπεδα σε «κέντρα μετεγκατάστασης» μεταναστών. Αναλαμβάνει συντονιστής στα «κέντρα υποδοχής» και τη σίτιση.

 

Η αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, δημιουργεί απέραντα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Εκεί οι πρόσφυγες θα ελπίζουν την διαλογή τους ως φτηνό εργατικό δυναμικό στην ΕΕ. Κυρίως, όμως πλέον, θα απελαύνονται. Η κυβέρνηση δίνει διάσταση «εθνικής κρίσης» στο «προσφυγικό», φιλοξενώντας το Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Μετανάστευσης στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων των ενόπλων δυνάμεων! Ο στρατός νομιμοποιείται κοινωνικά ως ο μόνος μηχανισμός που μπορεί να υποκαθιστά το καταρρέον κοινωνικό κράτος, αφού η πρόνοια μεταλλάσσεται σε ζήτημα ασφάλειας.

 

Ενώ προβάλλουν ως αιτία της αυταρχικής και απάνθρωπης πολιτικής τους το φόβο εξόδου από την Συνθήκη Σέγκεν, ουσιαστικά βλέπουμε να συνεχίζουν και να βαθαίνουν την αντιμεταναστευτική πολιτική που εφαρμόζουν με ιδιαίτερη σφοδρότητα από το 2010. Ήταν τότε που στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των ασύμμετρων απειλών και της εφαρμογής των δογμάτων Άμυνας-Ασφάλειας, αποφασίστηκε η χρήση του στρατού στο εσωτερικό της χώρας και ο τότε ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος παραχώρησε 5 πλοία του Πολεμικού Ναυτικού στη δίωξη μεταναστών, στα οποία φορτώθηκαν πλαστικά φέρετρα! Σύντομα ακολούθησε η απόφαση επιστροφή των ναυτών στα πολεμικά πλοία, οι οποίοι είχαν κατέβει από αυτά επί Υπουργίας Παπαντωνίου, πριν 11 χρόνια! Είναι ενδεικτικό ότι με βασικό σενάριο τον πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας πραγματοποιήθηκε η Πανελλαδική Άσκηση «Παρμενίωνας», ενώ κυβέρνηση, στρατιωτικό κατεστημένο και συστημικοί δημοσιογράφοι επιχειρούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι αυτός είναι ο νέος ρόλος του Στρατού: η αντιμετώπιση του «εσωτερικού εχθρού»!

 

Όχι μόνο δεν αναγνωρίζουν σε χιλιάδες ανθρώπους το δικαίωμα σε περίθαλψη, φροντίδα και ίσων δικαιωμάτων στη διαβίωση και τη μετακίνηση, αλλά τους αντιμετωπίζουν ταυτόχρονα ως «εθνική απειλή» και «επικίνδυνα απόβλητα». Η αλληλεγγύη διώκεται ποινικά ως «παράνομη διευκόλυνση». Την πρόνοια υποκαθιστά ο κρατικός αυταρχισμός, ο στρατός, η καταστολή και η «απώθηση».

Τα Μνημόνια, το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ενάντια στο μεγαλειώδες «ΟΧΙ», το ασφαλιστικό και το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, βρίσκουν τη συνέχεια τους στον πόλεμο κατά των μεταναστών. Η αντιμετώπισή τους αποτελεί ταυτόχρονα προπομπό για το γενικευμένο καθεστώς εργασιακής βαρβαρότητας και διάλυσης κάθε δικαιώματος και την ίδια ώρα γύρω τους -και πάνω τους- στήνεται ένας χορός δισεκατομμυρίων.

 

Στον πόλεμο αυτό, η Ε.Ε. αναλαμβάνει φακέλωμα και απελάσεις. Σκάβει τα πρώτα χαρακώματα εναντίον των προσφύγων στην Τουρκία, την οποία χρηματοδοτεί με δις ευρώ. Ορθώνει τείχη του ναυτικού και του λιμενικού, με συνδρομή της FRONTEX. Τελευταίο εμπόδιο, τα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ είτε με στρατιωτικό νόμο και ΜΑΤ στην Ειδομένη είτε με ευρωπαίους μισθοφόρους. Η δαιμονοποίηση των μεταναστών ως ισλαμοφοβία δικαιολογεί στους ευρωπαϊκούς λαούς την βαρβαρότητα, αιτιολογεί τα μέτρα έκτακτης ανάγκης και την περιστολή των δικαιωμάτων, ετοιμάζει την επόμενη μέρα. Δεν είναι επιστροφή στο φασιστικό παρελθόν, αλλά το απάνθρωπο πρόσωπο του σύγχρονου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού ενάντια σε εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς.

 

Στην πολιτική αυτή, την κυβέρνηση στηρίζουν όλα τα μνημονιακά κόμματα. Η ΝΔ «εξαιρεί το Μεταναστευτικό από την αντιπολιτευτική τακτική» της και όλοι μαζί θέτουν ξανά ζήτημα «εθνικών κινδύνων».

Εμείς δηλώνουμε την καθολική άρνηση μας. Καμιά Υπηρεσία στα HOT SPOT – Στρατόπεδα Συγκέντρωσης.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

 

Δείτε επίσης

Αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή θέλει χουντονόμους για να επιβληθεί

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής – ΣΥΣΑ | Όλοι και όλες στη Βουλή, σήμερα, στις 4 μμ ενάντια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *