Αν πέσουν οι αγρότες πέρασε το ασφαλιστικό /φορολογικό

korinthos-feb-2016
Αγρότες μαζί με όλη τη κοινωνία απο τις γύρω περιοχές στα διόδια Κορίνθου – http://moriasnews.gr/

Η κυβέρνηση σε συμφωνία με τους «εταίρους» προσπαθεί να ρίξει τους τόνους και να κερδίσει πολιτικό χρόνο. Οι τελευταίοι αποχώρησαν και άφησαν χωρίς χρονοδιάγραμμα τη διαπραγμάτευση έχοντας συμφωνήσει με την κυβέρνηση σε μια αναμονή μέχρι να εκτονωθεί η εκρηκτική κατάσταση στους δρόμους.

Στις 11 Φεβρουαρίου συνεδριάζει το Eurogroup όπου θα συζητηθεί η «αξιολόγηση» μεν αλλά δεν θα ληφθούν τελικές αποφάσεις δε, διευκρίνισε ο επίτροπος Μοσκοβισί. «Οι συνομιλίες θα είναι δύσκολες και θα απαιτηθεί χρόνος» συμπλήρωσε, χρόνος που παραχωρείται και στην κυβέρνηση Τσίπρα προκειμένου όταν οι συνθήκες θα είναι περισσότερο κατάλληλες να περάσει πακέτο το ασφαλιστικό /φορολογικό μαζί και με το προσφυγικό.

Ευελπιστούν ότι δεν θα υπάρξουν κινητοποιήσεις αντίστοιχες της 4ης Φλεβάρη με τη γενική απεργία άμεσα και από τις αρχές του Μάρτη οι ανάγκες της καλλιεργητικής περιόδου θα υποχρεώσουν τους αγρότες να αποσυρθούν από τα μπλόκα και να ανοίξει ο δρόμος μιας γρήγορης «διαπραγμάτευσης» με προειλημμένες αποφάσεις.  

Το διάστημα που απομένει μέχρι τις αρχές Μάρτη ή θα ξεδιπλωθεί μια νέα μαζική κοινωνική αντίδραση με γενική απεργία επ’ αόριστο και τον κόσμο στους δρόμους ή θα υπερισχύσουν οι σχεδιασμοί της κοινωνικής ισοπέδωσης. Σε αυτό το πεδίο θα κριθούν οι πολιτικοί σχηματισμοί και οι συνδικαλιστικοί φορείς που έχουν σηκώσει σήμερα της σημαία της αντίστασης.

 

 

Δείτε επίσης

Τι είναι ο πατριωτισμός;

Όποιος κοιμάται πατριώτης ξυπνάει εθνικιστής.  «Είμαι ενάντιος σε κάθε μορφή εθνικισμού, ακόμα και υπό την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *