Παρασκευή , 19 Ιουλίου 2024

Ανακοίνωση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών για τις τρεις απολύσεις στη Schneider Electric

SMT

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει τις απολύσεις τριών συναδέλφων στις οποίες προχώρησε το προηγούμενο διάστημα η διοίκηση της Schneider Electric στο εργοστάσιο παραγωγής μετασχηματιστών διανομής στα Οινόφυτα. Η ενέργεια αυτή έρχεται να προστεθεί στις υποχρεωτικές άδειες άνευ αποδοχών του προηγούμενου καλοκαιριού και σε ένα πρόγραμμα “οικειοθελών” απολύσεων-αποχωρήσεων εργαζομένων του εργοστασίου.

Λόγω της μείωσης του όγκου των παραγγελιών που αφορούν στη δραστηριότητα του εργοστασίου, η διοίκηση φορτώνει τα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων ζητώντας εκ περιτροπής εργασία και υπό τον διαρκή εκφοβισμό για απολύσεις ζητάει από τους εργαζόμενους να εγκαταλείψουν κεκτημένα που έχουν κερδηθεί με τον κόπο τους, τον ιδρώτα τους, την υγεία τους.
Τα μέτρα αυτά επιβάλλονται από τη διοίκηση με το επιχείρημα της “βιωσιμότητας” του εργοστασίου, τη στιγμή που ως πολυεθνική η εταιρεία κάνει τζίρους της τάξης των 20 δις ευρώ, εξαγοράζει το τελευταίο διάστημα συνεχώς εταιρείες, ενώ δε λείπει και η εγχώρια κερδοφορία .
Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο εργοδοτικών αυθαιρεσιών. Έρχεται ακόμη να επιβεβαιώσει, ότι η εφαρμοζόμενη αντεργατική πολιτική Ε.Ε-κυβερνήσεων έχει αξιοποιηθεί απο τους επιχειρηματικούς που νομίζουν ότι μπορούν να λειτουργούν αυθαίρετα. Οι εργαζόμενοι τρομοκρατούνται και απειλούνται με στόχο να μην τολμούν να διεκδικήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα και εργάζονται υπό το καθεστώς συνεχούς φόβου.
Εμείς τους απαντάμε ότι η τρομοκρατία που βιώνουν εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς, η εργοδοτική ασυδοσία, η καταστρατήγηση των εργατικών δικαιωμάτων και η χειροτέρευση των όρων εργασίας δεν θα μείνουν αναπάντητα.
Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών στηρίζει κάθε συνάδελφο σε κάθε προσπάθεια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν πλέον να παλεύουν μέσα από ατομικούς δρόμους. Μόνο ο συλλογικός αγώνας για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων διασφαλίζει τη θέση τους και μπορεί να σπάσει το κλίμα του φόβου που προσπαθεί να επιβάλλει η εργοδοσία στους χώρους δουλειάς.
Καμία απειλή, καμία απόλυση δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη. Διεκδικούμε υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις σε σχέση με το 2009, αξιοπρεπείς μισθούς, αξιοπρεπή ζωή, μείωση των ωρών εργασίας, κανονικές προσλήψεις μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, συνδικαλιστικές ελευθερίες στους χώρους δουλειάς.
Καλούμε τα σωματεία στον κλάδο, στις επιχειρήσεις αλλά και ευρύτερα να καταδικάσουν τέτοιες πρακτικές και να δείξουν την έμπρακτη αλληλεγγύη στους συναδέλφους αλλά και σε κάθε εργαζόμενο που πλήττεται και να αναπτύξουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων ενάντια σε κάθε λογική συνδιοίκησης και κοινωνικού εταιρισμού.

http://www.somt.gr

 

Δείτε επίσης

Τετάρτη 21/6/2017 – 7.00 μμ | Προπύλαια

  Μνημόνια, επιτροπεία και μέτρα μέχρι το 2060!!! συμφώνησαν στο Eurogroup. –  Πανηγυρίζουν χωρίς ντροπή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *