Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024

«Ανάπτυξη» με κατασχέσεις μισθών /συντάξεων …

PENTAEURO

Νέα όρια που μειώνουν το ακατάσχετο εισόδημα από τα 1500€ ευρώ στα 1000€ ανακοίνωσε η Γενική γραμματεία εσόδων.

Συγκεκριμένα: Σε ποσά άνω των 1000€ και μέχρι τα 1500€, θα κατάσχεται το 50%. Σε ποσά μεγαλύτερα των 1500€ θα κατάσχεται το 100%.  

Το ποσό στις καταθέσεις φυσικών προσώπων σε πιστωτικά ιδρύματα για έναν και μοναδικό ατομικό ή κοινό λογαριασμό, σε κάθε ένα  πιστωτικό ίδρυμα μειώνεται από τα 1.500€ σε στα 1.250€ /μήνα.

Εξαιρούνται της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων οι απαιτήσεις από μισθούς, συντάξεις, καθώς και κάθε είδους ασφαλιστικά βοηθήματα που καταβάλλονται περιοδικά, εφόσον το ποσό αυτών μηνιαίως, αφαιρουμένων των υποχρεωτικών εισφορών, είναι μικρότερο από 1.000€. Στις περιπτώσεις που υπερβαίνει το ποσό αυτό επιτρέπεται η κατάσχεση για τα χρέη προς το Δημόσιο επί του 50% του υπερβάλλοντος ποσού των 1.000€ και μέχρι του ποσού των 1.500€, ενώ για ποσά άνω των 1.500€ επιτρέπεται η κατάσχεση επί του συνόλου του υπερβάλλοντος ποσού.

Κοντολογίς με πενταροδεκάρες και στηριζόμενη στη μόνιμη αφαίμαξη μισθωτών /συνταξιούχων επιδιώκει η «κυβέρνηση του λαού», να πληρώσει ο λαός τα σπασμένα. Τα θαλασσοδάνεια στον ιδιωτικό τομέα που ξεπερνούν τα 200 δις.€ και δεν φτάνουν όλες οι ανακεφαλαιώσεις των τραπεζών για να καλυφθεί η ζημιά, τα ανείσπρακτα έοσδα από φόρους στις μεγάλες επιχειρήσεις και τα υπόλοιπα δισεκατομμύρια από όλα τα βατοπέδια μαζί και τα μεγάλα φαγοπότια των τελευταίων χρόνων.

Μπορεί βεβαίως σε μια «ευνομούμενη» πολιτεία όλοι να πληρώνουν τους φόρους τους, αλλά μετά από ΄τόσες διακηρύξεις για κάθαρση, ελέγχους, διαφάνεια, τόσες λίστες λαγκάρντηδων φοροφυγάδων και απατεώνων, πόσα τελικά μπορεί να χρωστάνε οι αποκλειστικά μισθοδοτούμενοι και συνταξιούχοι σε τούτη τη χώρα;  

Γιατί δεν ανακοινώνει η Γενική γραμματεία εσόδων την αναλογία του ιδιωτικού χρέους και των ανείσπρακτων φόρων μεταξύ επιχειρήσεων/ κεφαλαίου και μισθωτών; Πόσα π.χ. οφείλουν οι μεγάλες επιχειρήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία;

 

Ακόμα γελάνε εκεί στου Μπαϊρακτάρη …

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *