Σάββατο , 20 Απριλίου 2024

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ

kibernisi-tsipra

Η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο. Τα ασφαλιστικά ταμεία αδειάζουν, η ανεργία καλπάζει, τα χρέη κράτους και ιδιωτών εκτινάσσονται, η δημόσια περιουσία ξεπουλιέται, η κοινωνία βουλιάζει.

Τα προπετάσματα καπνού της κυβέρνησης Τσίπρα εξαντλούνται. Οι εξεταστικές, οι «πόλεμοι για τη διαφάνεια» και τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες όπως και οι υποσχέσεις για την «ανάπτυξη που έρχεται» κρίνονται απολύτως ανεπαρκή για να παρατείνουν την καθήλωση της κοινωνίας /απειλής που  μπροστά στην νέα καταιγίδα μέτρων και περικοπών μπορεί να τινάξει στον αέρα όλους τους σχεδιασμούς.

Το προπέτασμα της «διαπραγμάτευσης» του χρέους και της ποσοτικής χαλάρωσης μετά το 2018 – ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι –  που καλλιέργησε τους προηγούμενους μήνες η κυβέρνηση, φαίνεται να εξαντλείται αφού ο φέρελπις πρωθυπουργός έφαγε ανοιχτά πόρτα από το διευθυντήριο των Βρυξελλών.

Ο ανασχηματισμός τώρα θα προσπαθήσει με την παραφιλολογία που θα καλλιεργηθεί να αποτρέψει τα βλέμματα από την ουσία και να ασχοληθεί με τα πράσινα άλογα που θα παρελαύνουν τις ερχόμενες ώρες και μέρες από τις ραδιοτηλεοπτικές οθόνες των διαπλεκόμενων σημερινών και επόμενων. Παλιά και δοκιμασμένη μέθοδος από τους «συντρόφους» του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, αλλά η ιστορία όταν επαναλαμβάνεται αποτελεί κωμωδία και δεν ξεγελά κανέναν.

Στόχος να εξασφαλιστεί λίγος χρόνος ακόμη, μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο, περίοδο που φαίνεται ότι όλα τα προπετάσματα θα έχουν εξαντληθεί και η κατάσταση στη χώρα θα θυμίζει εμπόλεμη ζώνη. Μέχρι τότε η κυβέρνηση των διαχειριστών  θα έχει προχωρήσει το ξεπούλημα και θα έχει περάσει όλες εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που θα κινεζοποιήσουν εντελώς αυτή τη χώρα.

Το μόνο που θα απομένει θα είναι να μάθει ο λαός κινέζικα. Το ερώτημα επι της ουσίας είναι; Θα προλάβουν; Αυτό όμως το ερώτημα μόνο η κοινωνία/απειλή μπορεί να το απαντήσει. Και μονάχα στους δρόμους …

 

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *