Πέμπτη , 20 Ιουνίου 2024

Άνοιξαν σήμερα 110.000 λογ/μούς για κατασχέσεις

euro-locked

Άνοιξε σήμερα τους πρώτους 110.000 τραπεζικούς λογ/μούς η κυβέρνηση μέσω του ΚΕΑΟ επιχειρώντας να κατάσχει τις ασφαλιστικές οφειλές αντίστοιχων επιχειρηματιών με χρέος άνω των 5000 ευρώ. Δεν έχουν ανακοινωθεί αποτελέσματα. Ως συνήθως η μούγκα σημαίνει άνθρακες.

Εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενων που οφείλουν στα ασφαλιστικά ταμεία τους διατηρούν άδειους λογ/μούς και πολλοί εξ’ αυτών είναι ήδη κατεστραμμένοι. Για να αντιληφθούμε «το μέγεθος» μιας οφειλής 5.000€ στο ΤΕΒΕ, ΟΑΕΕ σήμερα, πρόκειται για τις ασφαλιστικές εισφορές ενός χρόνου …

Οι υπόλοιποι 150.000 περίπου οφειλέτες (270.000 είναι συνολικά) δεν αντιμετωπίζουν άμεσα πρόβλημα είτε γιατί έχουν προχωρήσει σε διακονονισμούς, είτε γιατί καταβάλλουν το κατα δύναμη κάθε μήνα. Οι τελευταίοι αυτοί θεωρούνται οι επόμενοι στη λίστα.

Να θυμίσουμε την πρόσφατη κι επαίσχυντη τροπολογία στη βουλή για το χρέος των 230.000.000 εκ. του Μέγαρου Μουσικής:

  • «Απαλλάσσεται από την υποχρέωση προσκόμισης αποδεικτικού ενημερότητας, αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας για τα χρέη του προς το ελληνικό δημόσιο, το ΙΚΑ ή άλλους ασφαλιστικούς οργανισμούς, πλην της μεταβίβασης ακινήτου ιδιοκτησίας του.
  • Δεν επιτρέπεται σε βάρος του η διενέργεια πάσης φύσης συμψηφισμού που αφορά βεβαιωμένες χρηματικές απαιτήσεις.
  • Αναστέλλονται οι κατά του Μεγάρου πάσης φύσεως πράξεις διοικητικές ή αναγκαστικές εκτελέσεις και λήψεις οποιουδήποτε ασφαλιστικού μέτρου.
  • Δεν υπολογίζονται τόκοι και πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής για τα χρέη του ΟΜΜΑ από καταπτώσεις εγγυήσεων του ελληνικού δημοσίου του λογαριασμού «Κεφάλαιον Ασφαλίσεως Χρηματοδοτήσεων εκ κεφαλαίων ή εγγυήσει του Ελληνικού Δημοσίου».

Είναι πολλά τα χρέη του Ψυχ-άρη. Δώστε κι άλλη ανακεφαλαίωση στους μεγαλοφειλέτες.

Αιδώς αργείοι!

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *