Παρασκευή , 19 Ιουλίου 2024

Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Συντάγματος / 25/6/2015

laikisinelefsi-sintagmaΠιάνουμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε. Είμαστε το κομμάτι αυτό της κοινωνίας που με τους αγώνες του εδώ και πέντε χρόνια παλεύει για την ανατροπή των μνημονίων, των αντιδημοκρατικών και απολυταρχικών επιβολών τους. Είμαστε η ηχηρή πλειοψηφία της κοινωνίας που ανέτρεψε δύο κυβερνήσεις, τερμάτισε το καθεστώς της μεταπολίτευσης και έφερε στο προσκήνιο για πρώτη φορά στην Αριστερά.

Δεν είμαστε «αγανακτισμένοι» όπως θα μας αποκαλέσουν και πάλι τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ. Προερχόμαστε από τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, από το χώρο της Αριστεράς, της Αναρχίας, από τα Κίνηματα και τις Πλατείες της Άμεσης Δημοκρατίας. Έχουμε σαφή ταξικά χαρακτηριστικά. Είμαστε οι άνθρωποι του μόχθου, της εργασίας, της ανεργίας, των κοινωνικών αγώνων και διεκδικήσεων. Είμαστε αυτοί που χρόνια αγωνιζόμαστε για αλληλεγγύη, κοινωνική δικαιοσύνη, πολιτική χειραφέτηση, δημοκρατία και αυτοδιάθεση. Φασίστες, νεοναζί και πατριδοκάπηλοι νεοφιλελεύθεροι δεν έχουν καμιά θέση στις συνελεύσεις και στις συγκεντρώσεις μας.

Μετά από πέντε μήνες διαπραγμάτευσης η συγκυβέρνηση με κορμό την «αριστερά» κατέθεσε προτάσεις για μια νέα συμφωνία – μνημόνιο, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις προεκλογικές δεσμεύσεις και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Ο τερματισμός της λιτότητας, όπως θέλει να εμφανίσει το νέο μνημόνιο ο Πρωθυπουργός, είναι αποκύημα της δημιουργικής φαντασίας της συγκυβέρνησης καθώς όχι μόνο δεν ανατρέπεται η υφιστάμενη λιτότητα αλλά έρχονται να προστεθούν σε αυτή και νέα μέτρα 8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Με λίγα λόγια υπάρχει ανακολουθία προεκλογικών δεσμεύσεων και μετεκλογικών αποφάσεων, δηλαδή, υφαρπαγή της ψήφου του ελληνικού λαού με ψέματα, όπως ακριβώς έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Η συγκυβέρνηση Συριζα – Ανελ αντίθετα από όσα λένε τα κυβερνητικά στελέχη και τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ, με τα οποία άμεσα διαπλέχτηκαν, δεν έχει καμία νομιμοποίηση να εφαρμόσει την νέα συμφωνία – μνημόνιο. Σε αντίθεση με τα όσα λένε και παρουσιάζουν μέσω στημένων δημοσκοπήσεων, ο λαός τους εξουσιοδότησε ακόμα και για ρήξη, αν οι δανειστές επέμεναν στην πολιτική τους. Όμως σήμερα ετοιμάζονται να συνεχίσουν και να νομιμοποιήσουν και εξ αριστερών πλέον τις αντιδημοκρατικές πολιτικές λιτότητας που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, νομιμοποιώντας το παράνομο και απεχθές χρέος, προδίδοντας τους αγώνες και την εμπιστοσύνη όσων τους ανέδειξαν στην κυβέρνηση.

• Αρνούμαστε την εκπροσώπησή μας από μειοψηφίες που πήραν την εξουσία εξαπατώντας τον λαό με ψέματα, για να υπηρετήσουν συμφέροντα ξένα από τα δικά μας και οι οποίες κομίζουν νέες συμφωνίες – μνημόνια.

• Αρνούμαστε να κληρονομήσουμε και να ξεπληρώσουμε στο διηνεκές ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε εμείς, και το οποίο είναι παράνομο και απεχθές.

• Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα δάνεια που σαν στόχο είχαν τη μεταφορά του ιδιωτικού χρέους στην κοινωνία και τη σωτηρία των ξένων και εγχώριων τραπεζών σύμφωνα ακόμα και με το προκαταρκτικό πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους της Βουλής των Ελλήνων.

• Καλούμε τους Βουλευτές της Αριστεράς να «γίνουν κάθε λέξη από το Σύνταγμα», να εκπροσωπήσουν την κοινωνία που τους εμπιστεύτηκε και να καταψηφίσουν τη νέα – συμφωνία μνημόνιο, μένοντας πιστοί στην εντολή που τους έδωσε ο ελληνικός λαός, μένοντας πιστοί στις προεκλογικές δεσμεύσεις τους.

• Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των αντιδημοκρατικών μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας, για την επανάκτηση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

• Διεκδικούμε την άμεση συμμετοχή μας με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες στην διαμόρφωση και στην λήψη των αποφάσεων που αφορούν τις ζωές μας και το μέλλον μας. Αναζητούμε έναν άλλο τρόπο διακυβέρνησης και λαϊκής συμμετοχής που να αξιοποιεί τις λαϊκές συνελέυσεις, τις δημοψηφισματικές πρακτικές, τις διαδικασίες της άμεσης Δημοκρατίας. Η Δημοκρατία απαιτεί διάχυση της εξουσίας και όχι εγκλεισμό της.

• Δεν φοβόμαστε τη ρήξη και την έξοδο από μια Ευρωπαϊκή Ένωση που ακυρώνει ακόμα και αυτή την κουτσουρεμένη αστική Δημοκρατία. Την έξοδο από μια Ευρωπαϊκή Ένωση που παίρνει σαφή θέση υπέρ των τραπεζών και των αγορών σε βάρος των κοινωνιών. Αποδείχθηκε πως ο Συριζα έτρεφε αυταπάτες και αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να γίνει μια Ένωση των λαών. Οι κυρίαρχες ιδέες της είναι η λιτότητα, η αντίδραση, η ανταγωνιστικότητα, τα κέρδη και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Αλληλεγγύη και Συνεργασία. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του τόπου και των ανθρώπων του και δεν μας τρομάζουν τα κατευθυνόμενα δελτία ειδήσεων για την υποτιθέμενη καταστροφή που θα φέρει η ρήξη, θέση την οποία πλέον υιοθέτησε πλήρως και η συγκυβέρνηση. Το επιχείρησαν και άλλοι λαοί πριν από εμάς με ευεργετικά αποτελέσματα όπως η Ισλανδία και το Εκουαδόρ. Μπορούμε και εμείς.

Καλούμε όλους όσους βρεθήκαμε δίπλα στους δρόμους και στις πλατείες τα τελευταία πέντε χρόνια, εργαζόμενους, άνεργους, τη νεολαία, φοιτητές, μαθητές, συνταξιούχους, έλληνες και ξένους να πιάσουμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε.

Καλούμε σε Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση την Πέμπτη 25/06/15 στις 8μ.μ. με στόχο να γίνει και πάλι η πλατεία Συντάγματος το επίκεντρο των αγώνων μας, όπου μέσα από συλλογικές διαδικασίες θα ανατρέψουμε και πάλι τις επερχόμενες αντιλαϊκές και αυταρχικές πολιτικές των δανειστών και της κυβέρνησης. Σας καλούμε να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στη νέα συμφωνία – μνημόνιο που θα’ ρθει προς ψήφιση εντός της εβδομάδας. Να παράξουμε πολιτική από τα κάτω παρεμβαίνοντας ουσιαστικά στην κεντρική πολιτική σκηνή. Να υπερασπιστούμε τους αγώνες που δώσαμε τα τελευταία 5 χρόνια σε αυτή τη συγκεκριμένη Πλατεία. Να υπερασπιστούμε το αίμα του Δημήτρη Χρυστούλα, τα ανοιγμένα κεφάλια και τα σπασμένα πόδια των συντρόφων μας, τους συνανθρώπους μας που αυτοκτόνησαν, εκείνους που έμειναν άνεργοι, εκείνους που τρώνε από τα σκουπίδια, που αρρώστησαν και έμειναν αβοήθητοι χωρίς το δικαίωμα σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τα προηγούμενα καθεστώτα εκτάκτου ανάγκης που εγκαθίδρυσαν νέα δημοκρατία και πασοκ με τα ακροδεξιά και κεντροαριστερά δεκανίκια τους. Να υπερασπιστούμε τον δρόμο και την ιστορία του, δίνοντας τους αγώνες μας απέναντι στα κατευθυνόμενα αντιδημοκρατικά και αντιδραστικά κινήματα της γεμάτης κατσαρόλας, τα οποία εμφανίστηκαν και διαδηλώνουν σε αυτόν τον χώρο με πρωτεργάτες τους ακροδεξιούς νεοφιλελεύθερους τζιχαντιστές, τον Άδωνι, τον Μουρούτη, τον Πλεύρη, τον Μητσοτάκη, τον Δένδια, τον Βορίδη και τα φερέφωνά τους τον Πορτοσάλτε, τον Πρετεντέρη, το Σκαί, το Μέγκα και όλο το συνονθύλευμα της διαπλοκής που εκπροσωπούν.

Πρωτοβουλία για την επανασύσταση της Ανοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης της Πλατείας Συντάγματος – Άμεση Δημοκρατία

Δείτε επίσης

Αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή θέλει χουντονόμους για να επιβληθεί

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής – ΣΥΣΑ | Όλοι και όλες στη Βουλή, σήμερα, στις 4 μμ ενάντια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *