Σάββατο , 13 Ιουλίου 2024

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΕΒΡΟ: ΤΟ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΕ 50 ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

kipoi_evros
50 αγωνιστές βρίσκονται καθηλωμένοι στη μέση της γέφυρας του Έβρου, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Μαζί με τους έλληνες αγωνιστές βρίσκονται και οι Τούρκοι συνδικαλιστές που μίλησαν χθες στις αντίστοιχες εκδηλώσεις στην Αλεξανδρούπολη. (Φωτό: http://www.narnet.gr)
Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ καταγγέλλει την αυταρχική κυβέρνηση Ερντογάν που για μια ακόμη φορά αποκάλυψε το μίσος της για τον εργαζόμενο λαό. Η τουρκική κυβέρνηση που έχει κηρύξει τον πόλεμο ενάντια στον ίδιο της τον λαό, που πρωτοστατεί στον πόλεμο κατά των μεταναστών με την πλήρη στήριξη της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.

Στράφηκε σήμερα ενάντια στους αγωνιστές και τα κοινωνικά κινήματα που στέκονται αλληλέγγυα των μεταναστών, ενάντια σε Έλληνες-Τούρκους εργαζόμενους που από κοινού καταδικάζουν τον πόλεμο, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, την συνεργασία των κυβερνήσεων Ελλάδας-Τουρκίας και την Ευρώπη Φρούριο που ευθύνονται για τις εκατόμβες νεκρών στο Αιγαίο και στον Έβρο. 

Με απόφαση της κυβέρνησης Ερντογάν, προβάλλοντας λόγους “ασφάλειας” απαγορεύτηκε στην αποστολή Ελλήνων αγωνιστών να περάσουν τα σύνορα για να συμμετάσχουν σε συνέλευση και συνέντευξη τύπου με τούρκικα κινήματα, φτάνοντας στην τουρκική πόλη Κεσσάνη.

Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους 50 συναγωνιστές που βρίσκονται εγκλωβισμένοι εξαιτίας των απαγορεύσεων ενός αυταρχικού καθεστώτος.

Απαιτούμε οι συναγωνιστές μας να συνεχίσουν τη διαδρομή τους ώστε να μπορέσουν να επιτελέσουν τα σημαντικά διεθνιστικά τους καθήκοντα.
Ο Συντονισμός σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, συλλογικοτήτων για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό δεν πρόκειται να υποστείλει την σημαία του αγώνα και να σταματήσει την σοβαρή αγωνιστική του παρέμβαση.
Καλούμε όλες τις συνιστώσες του κινήματος και της Αριστεράς να καταδικάσουν έμπρακτα τις αυατρχικές αυτές πολιτικές και μεθοδεύσεις.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δείτε επίσης

Αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή θέλει χουντονόμους για να επιβληθεί

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής – ΣΥΣΑ | Όλοι και όλες στη Βουλή, σήμερα, στις 4 μμ ενάντια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *