Σάββατο , 13 Ιουλίου 2024

Ανταρσία στην ΚΕ του Συ.ρι.ζα!

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

Σημαντική η στάση της πλειοψηφίας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ (109 από τα 201 μέλη) που αδειάζουν στη κυριολεξία την ηγετική ομάδα Τσίπρα, διεκδικούν το κόμμα και ενδεχομένως επιδιώξουν την «ανακατάληψή του».

Με δεδομένη της στήριξη της πλειοψηφίας των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ που αντιδρούν οργισμένα στη νέα συμφωνία θανάτου που επιδιώκει να ισοπεδώσει τη κοινωνία, η σημερινή πλειοψηφία στη Κ.Ε του κόμματος ανοίγει στη κυριολεξία τους ασκούς του Αιόλου στη Κουμουνδούρου για το πρόεδρο και τα ηγετικά κυβερνητικά στελέχη που συμπλέουν μαζί του.

Το κόμμα περνάει στην αριστερή πτέρυγα έλεγαν σήμερα το πρωί στελέχη του κεντρικού μηχανισμού θεωρώντας όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Στη γραμμή πολλών στελεχών της αριστερής πλατφόρμας ζητάνε τη σύγκληση του οργάνου, ενδεχομένως και έκτακτο συνέδριο προκειμένου να ξεκαθαρίσουν εσωκομματικά. Αυτό που αποκωδικοποιείται με την ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα φαίνεται ότι ο Τσίπρας εγκαλείται ή να απορρίψει άμεσα τη συμφωνία ή να αποχωρήσει από το κόμμα! Το «ή εμείς ή αυτοί» χαρακτηρίζει απόλυτα τη σημερινή εσωκομματική κατάσταση στο κυβερνητικό κόμμα.

Η ενδεχόμενη ανακοίνωση σε αυτή τη συγκυρία κόμματος από την αριστερή πτέρυγα σε συνεργασία με οργανώσεις και κινήσεις της εκτός κοινοβούλιου αριστεράς θεωρείται ότι θα αποκτήσει δυναμική ικανή να ξεπεράσει ποσοτικά στις ερχόμενες εκλογές τα απομεινάρια που θα συμπλέουν με την ηγετική ομάδα Τσίπρα. Οι εξελίξεις προβλέπονται ενδιαφέρουσες. Το δημοψήφισμα δημιούργησε ισχυρές παρακαταθήκες.

 

Το κείμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσαν: «Στις 12 Ιουλίου συντελέστηκε στις Βρυξέλλες ένα πραξικόπημα που απέδειξε ότι στόχος των ευρωπαϊκών ηγεσιών ήταν η παραδειγματική εξόντωση ενός λαού που οραματίστηκε ότι μπορεί να ακολουθηθεί ένας άλλος δρόμος πέραν και έξω από το νεοφιλελεύθερο μοντέλο της ακραίας λιτότητας. Ένα πραξικόπημα που στρέφεται ευθέως εναντίον κάθε έννοιας δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας.

Η συμφωνία με τους “θεσμούς” ήταν αποτέλεσμα απειλών άμεσου οικονομικού στραγγαλισμού και συνιστά ένα νέο μνημόνιο με επαχθέστατους και ταπεινωτικούς όρους επιτήρησης, καταστροφικό για τον τόπο και το λαό μας. Αντιλαμβανόμαστε τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκήθηκαν στην ελληνική πλευρά, παρά ταύτα θεωρούμε ότι το παλλαϊκό περήφανο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να υποκύψει στα εκβιαστικά τελεσίγραφα των δανειστών.

 Η συμφωνία αυτή δεν είναι συμβατή με τις ιδέες και τις αρχές της αριστεράς, κυρίως, όμως, με τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων. Η πρόταση αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον κόσμο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ζητάμε την άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής και καλούμε τα μέλη, τα στελέχη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να περιφρουρήσουν την ενότητα του κόμματος, στη βάση των συνεδριακών αποφάσεων και των προγραμματικών μας δεσμεύσεων.»

 

 

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *