Τρίτη , 16 Απριλίου 2024

Αντιπερισπασμός με τις καταλήψεις

Τα έχουμε δει όλα με τους Συριζανελαίους; Όσοι υποστήριζαν μέχρι τώρα ότι τα έχουμε δει, οι Συριζαίοι φρόντισαν ξημερώματα να το διαψεύσουν. Ντου από παντού της ΕΛΑΣ στις καταλήψεις! – Στις καταλήψεις που πριν την εξουσία ο Συ.ρι.ζα τις έβλεπε με καλό μάτι, κατηγορούσε τη δεξιά που μπούκαρε στα εγκαταλελειμμένα κτίρια που είχαν μεταμορφωθεί σε χώρους πολιτισμού και έκφρασης και μαζί ψάρευε ψηφουλάκια εν όψει της εξόρμησης στην εξουσία.

Κίνηση αντιπερισπασμού; Δημιουργία «κλίματος» εν όψει της οριστικής κατάληψης από το ξένο κεφάλαιο με το 4ο μνημόνιο; Υπεράσπιση της νομιμοφροσύνης προκειμένου να συγκρατηθούν ψηφοφόροι που πάνε πιο δεξιά κι ο Σύριζα ακολουθεί ασμένως;

Οπωσδήποτε πρόκειται για επιβεβαίωση της σοσιαλδημοκρατικής στροφής σε όλη την Ευρώπη προς τα δεξιά, στρατηγική και της εγχώριας έκφρασής της, των Συριζαίων.

Η κυβέρνηση σε αυτή τη δύσκολη φάση που βρίσκεται βλέποντας να καταβαραθρώνεται δημοσκοπικά, τουτέστιν και εκλογικά, επιχειρεί αναμφισβήτητα να δημιουργήσει κλίμα αντιπαράθεσης ελπίζοντας στον αποπροσανατολισμό από τη μια και από την άλλη επιχειρεί να παρουσιαστεί ως θεματοφύλακας και συνεχιστής του κράτους δίνοντας δείγματα γραφής στο κατεστημένο που τους στηρίζει στην εξουσία.

Τελικά είναι μια κυβέρνηση καρεκλοκένταυρων της εξουσίας χωρίς καμία αρχή κι αιδώ, έτοιμοι για όλα. Ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή για να συγκρουστεί μαζί της το λαϊκό και το νεολαιίστικο κίνημα, αποκαλύπτοντάς την εντελώς και στέλνοντάς της στα σκουπίδια της ιστορίας πριν προλάβει και μας κατσικωθεί στο σβέρκο για τα καλά μαζί με τους ξένους και ντόπιους πάτρωνες που υπηρετεί.

 

 

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *