Κυριακή , 14 Ιουλίου 2024

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (φωτορεπορταζ)

4-feb-athens-inred.gr-40

Είναι η πρώτη φορά, μετά το 2012, όπου μια καθολική απεργία σημειώνει αντίστοιχη επιτυχία. Η σημερινή απεργία ήταν πραγματικά καθολική και αυτό το διαπίστωνε καθένας που κατέβαινε σήμερα στο κέντρο της Αθήνας. Όλα ήταν κλειστά. Όλοι απεργούσαν.

Ένα μεγάλο κοινωνικό  μέτωπο που μαζί με τα αγροτικά μπλόκα σε όλη την Ελλάδα συνιστά ένα εκρηκτικό μίγμα ανατροπής κι ελπίδας για ένα κίνημα ισχυρό που μπορεί να αντιμετωπίσει το μνημονιακό οδοστρωτήρα. Μια «απεργία γενική μέχρι την ανατροπή», όπως βροντοφώναζαν όλα τα μπλοκ σήμερα στις πορείες.

Η συμμετοχή στις πορείες μεγάλη. Αγρότες, εργάτες, επιστήμονες, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, δημόσιοι υπάλληλοι και ΔΕΚΟ, συνταξιούχοι, άνεργοι, φοιτητές, μαθητές.

Μικρής κλίμακας επεισόδια που ξεκίνησαν από το Σύνταγμα είχαν αφετηρία το χώρο μπροστά από το ξενοδοχείο της «Μ. Βρετάνιας» που είχε αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις αποτρέποντας το πέρασμα των διαδηλωτών, γεγονός που εξόργισε μερίδα διαδηλωτών του αντιεξουστικού χώρου κι έδωσε την ευκαιρία στην αστυνομία να πνίξει την πλατεία Συντάγματος με χημικά και δακρυγόνα διαλύοντας τη μεγάλη διαδήλωση ο κύριος όγκος της οποίας κατευθύνθηκε μέσω Πανεπιστημίου στην Ομόνοια.

 

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *