Τετάρτη , 19 Ιουνίου 2024

Αποφυλακίζεται η Chelsea Manning

Του Κώστα Πετρούλια –

Σημαντική είδηση στο περιβάλλον του κυβερνοπολέμου βγήκε χθες. Ο απερχόμενος πρόεδρος Ομπάμα στο πλαίσιο των τελευταίων ενεργειών ενός προέδρου ( τιμήσεις με μετάλλια, δικαστικές χάρες κ.α.) μείωσε την ποινή κάθειρξης της Chelsea Manning με αποτέλεσμα αντί της αποφυλάκισής της το 2045 να ετοιμάζεται να αποφυλακιστεί στις 17 Μαΐου.

Ενδεικτικά κάποια πράγματα

Μείωση ποινής φαίνεται να έδωσε ο απερχόμενος πρόεδρος Ομπάμα στην Τσέλσι Μάνινγκ. Η ηρωίδα των Wikileaks ( οι περρισότερ@ την γνωρίσατε ως Μπράντλει Μάνινγκ ) είχε καταδικαστεί το 2013 σε 35 χρόνια φυλάκισης. Τώρα με την μείωση ποινής θα απελευθερωθεί στις 17 Μαΐου του τρέχοντος έτους.

Πέρα από τον άθλο των Wikileaks που έφερε στο φως το κοινό μυστικό για το πως επιβιώνουν οι κυβερνήσεις και δημιουργούνται οι πόλεμοι παγκοσμίως εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που αγωνίστηκε όχι μόνο ενάντια στον πόλεμο , όντας στρατιώτης , ενάντια στην λήθη και το πέπλο μυστηρίου των βασανιστηρίων ( τα οποία υπέστη κι αυτή ) αλλά μια ηρωίδα στον αθέατο κυβερνοπόλεμο που διεξάγεται. Αυτό που είναι λίγο γνωστό είναι η μάχη που έδωσε εντός φυλακής για τον αυτοπροσδιορισμό της σε σχέση με το φύλο της. Με απεργίες πείνας κατάφερε να κερδίσει αυτό που αποκαλείται gender dysphoria treatment και να επιλέξει το φύλο με το οποίο θέλει να προσδιορίζεται. Ωθήθηκε δύο φορές στην αυτοκτονία από τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης και τα συνεχή βασανιστήρια.

Μια κίνηση από την μια υστεροφημίας αλλά και από την άλλη στρατηγικής σημασίας για τον κυβερνοπόλεμο που διεξάγουν οι ΗΠΑ, είναι η κίνηση αυτή του Ομπάμα. Τους στόχους και το γιατί θα τα μάθουμε σύντομα, και κατά πόσο είναι μια προσπάθεια είτε παγίδευσης των Σνόουντεν και Ασάνζ είτε ενσωμάτωσης όλου του κινήματος που γεννήθηκε και ζει γύρω από τις αποκαλύψεις του Wikileaks και του Σνόουντεν αλλά και την μάχη γύρω από το Ιντερνετ και την πληροφορία….

Οίδωμεν….

Στην μεταξύ μας κουβέντα τώρα, αυτό αποτελεί μια πολύ σοβαρή εξέλιξη στην διεξαγωγή του κυβερνοπολέμου. Το ανοιχτό μέτωπο του Ίντερνετ για τις ΗΠΑ είναι κρίσιμο και μετά από τις αποκαλύψεις Wikileaks και Snowden οι ΗΠΑ αιμορραγούν από προσωπικο – φαντάρους του κυβερνοπολέμου ενώ η Ρωσσία , Κίνα και Πολωνία λόγω όλου αυτού του θορύβου στρατολογούν πολύ πιο εύκολα.

Αυτή είναι και μια ανοιχτή κίνηση να ενσωματώσει το κομμάτι του κινήματος για τις ελευθερίες στο ίντερνετ και τον γενικό χακτιβισμό που αποτελεί μείζον θέμα μέσα στην αμερικανική κοινωνία και διχάζει. Τονίζει πως τελικός δίαυλος διευθέτησης κάθε κινήματος θα είναι πάντα το εθνικό κράτος, όποιος αυτομολεί αλλού ή δεν δέχεται να περάσει από τις κρατικές δομές για να κινητοποιηθεί και να κριθεί από το ίδιο το κράτος θα συντρίβετε. Αυτό στο πρόσωπο της Μάνινγκ είναι χαρακτηριστικό.

Τέλος για την κουβέντα της διακήρυξης. Οι περισσότεροι από αυτούς Snowden, Maninng διώκονται με το Espionage Act του 1917 , το νομικό πλαίσιο που θεσμοθετήθηκε μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση και την προσπάθεια των ΗΠΑ να μαντρώσει το εγχώριο εργατικό κίνημα που είτε λιποτακτούσε μέσα στον πόλεμο είτε έκανε απεργίες και εργατικές κινητοποιήσεις. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως οι πρώτες καταδίκες του Espionage Act ήταν τα μέλη των IWW που κατέληξε στην διάλυση ουσιαστικά των IWW μέχρι το 1919.

Εδώ είναι μερικοί σύνδεσμοι για τις τελευταίες εξελίξεις με την Μάνινγκ και την στάση Σνόουντεν και Ασάνζ

Chelsea Manning to Be Released Early as Obama Commutes Sentence

www.nytimes.com

The Army intelligence analyst convicted in a 2010 leak of security documents is set to be freed this May instead of in 2045.

http://www.usnews.com/news/national-news/articles/2017-01-13/chelsea-manning-pardon-would-get-me-to-surrender-julian-assange-says

https://www.theguardian.com/us-news/2016/sep/13/edward-snowden-why-barack-obama-should-grant-me-a-pardon

Δείτε επίσης

Ετοιμάζεται να στείλει Στρατό η κυβέρνηση σε Μέση Ανατολή και Αφρική;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ –  Απεργοσπάστης Στρατός για χάρη του συνεδρίου Ασφάλειας στη Ρόδο πάει σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *