Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Μπράβο ΔΕΗ! Έκοψε το ρεύμα σε άνεργο με εννέα παιδιά!!!

without light

Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει σε ανακοίνωσή του το  Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το οποίο καταγγέλει ότι η ΔΕΗ προχώρησε σε  διακοπή του ρεύματος στην οικία ενός άνεργου πατέρα με εννιά παιδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τα εννιά παιδιά, η σύζυγος του άνεργου πατέρα είναι έγκυος στο δέκατο παιδί, ενώ ο ίδιος βρίσκεται πολύ καιρό χωρίς δουλειά.

Ο πολύτεκνος πατέρας απευθύνθηκε στη ΔΕΗ, ζητώντας να γίνει ρύθμιση, ώστε να μην προχωρήσει η διακοπή του ρεύματος, όμως η εταιρεία τού ζήτησε το ποσό των 650 ευρώ, το οποίο, φυσικά, δεν διέθετε. «Εγώ δεν έχω να ταΐσω τα παιδιά μου», ήταν η απάντησή του, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να προχωρήσει στη διακοπή της σύνδεσης του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας: 

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ, διατυμπάνιζε παλιότερα ότι κανένα σπίτι βιοπαλαιστή δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα. Σήμερα όμως προχωρά σε διακοπές ρεύματος, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, σε φτωχούς ανθρώπους και όχι σε μπαταχτσήδες, ενώ για τις μεγάλες βιομηχανίες μείωσε δραστικά την τιμή της κιλοβατώρας.

Συγκεκριμένα το ΕΚΝΛ, καταγγέλλει την διακοπή του ρεύματος σε άνεργο πολύτεκνο με 9 παιδιά στον Αμπελώνα, ο οποίος πολύ καιρό άνεργος τώρα, αδυνατεί να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες της οικογένειάς του, πολύ δε περισσότερο να πληρώσει λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος.

Το ΕΚΝΛ, αξιώνει την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στον συγκεκριμένο πολύτεκνο άνεργο και σε κάθε οικογένεια ανέργου ή βιοπαλαιστή που δεν μπορεί να πληρώσει, είτε λόγω ανεργίας, είτε γιατί μειώθηκε δραστικά το εισόδημά του. Να μην γίνεται καμία διακοπή σε τέτοιες περιπτώσεις και να μειωθεί άμεσα το τιμολόγιο της ΔΕΗ κατά 50% σε άνεργους, απλήρωτους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους.

Καλούμε τους άνεργους, απλήρωτους και γενικότερα όσους αδυνατούν να πληρώσουν στην ΔΕΗ ή τους γίνεται διακοπή, να απευθύνονται στο ΕΚΝΛ, στα σωματεία τους και στις Λαϊκές Επιτροπές και αγωνιστικά να διεκδικούμε αυτά τα αιτήματα».

http://www.hitandrun.gr

***     ***     ***

Μετά την καταγγελία η ΔΕΗ επανασύνδεσε το ρεύμα επιδιώκοντας να περισώσει τα προσχήματα, αλλά η πραγματικότητα με τα χιλιάδες σκοτεινά σπίτια σήμερα κι όσα ακόμα κινδυνεύουν να περάσουν στο σκοτάδι δεν αλλάζει. Το ακριβό ηλεκτρικό ρεύμα, όταν από την άλλη μισθοί, συντάξεις και επιδόματα μπαίνουν στη κλίνη του μνημονιακού προκρούστη κι όταν η ανεργία μεγαλώνει, γίνεται κάθε μέρα είδος πολυτελείας όλο και για περισσότερους ανθρώπους. Το ρεύμα είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να επανακατακτηθεί ως τέτοιο, στην εποχή που μια κυβέρνηση υποταγμένη και μνημονιακή συνεχίζει να αυτοαποκαλείται αριστερή και καταδικάζει χιλιάδες ανθρώπους να ζουν στο σκοτάδι για να ξεπληρώνει τοκογλύφους και να μοιράζει τάλαντα στους κατέχοντες. 

Δείτε επίσης

“Αύριο ποιοι θα έχουν σπίτια και περιουσίες στην Ελλάδα;”

Γράφει ο Δημήτρης Τσιμούρας –  «Πιο γρήγορα, πιο δυνατά, πιο χαρούμενα να παίζουν οι ορχήστρες  …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *