Πέμπτη , 20 Ιουνίου 2024

Χρήμα για παρελάσεις και πολεμικούς Τυχοδιωκτισμούς έχουμε

stratiotiki-parelasi

Στρατιωτική Παρέλαση 28η Οκτωβρίου:-

Για μια ακόμη φορά οι μιλιταριστές και οι εθνικιστές «θα χαρούν» το πανάκριβο σόου που τους προσφέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αυτοί που ως αντιπολίτευση στηλίτευαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για τις πολεμοκάπηλες επιδείξεις και υπόσχονταν να τις καταργήσουν.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι σε κάθε έθνος υπάρχουν δύο έθνη, που βρίσκονται σε ταξική σύγκρουση.

Από τη μια μεριά είναι ο αστικός κόσμος, που μαζί με τους κομματικούς του εκφραστές, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Ναζί της Χρυσής Αυγής, τους μεγαλοδημοσιογράφους και τα κανάλια του, τους εφοπλιστές-εργολάβους-τραπεζίτες, περιγράφει τα εθνικά-αστικά του συμφέροντα, εντός και εκτός εθνικών συνόρων, τα Μνημόνια δηλαδή και τα γεωστρατηγικά του συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο και επιδεικνύει τα σώματα των Πραιτοριανών του, τις αστυνομικές και τις στρατιωτικές του δυνάμεις, με τις οποίες θα τα προασπίσει.  

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το αστικό κατεστημένο όχι μόνο αποδεικνύουν ότι είναι εχθρός του εργαζόμενου λαού, η πραγματική ασύμμετρη απειλή καθώς μας θυσιάζουν στο βωμό των δικών τους χρεών και των δικών τους σχεδιασμών ανάπτυξης των κερδών τους, αρπάζοντας μισθούς-συντάξεις, καταργώντας δικαιώματα, ληστεύοντας τους κόπους μιας ζωής και τα σπίτια του λαού. 
Αλλά γιατί ακόμη μας αντιμετωπίζουν ως Αναλώσιμους στον εντεινόμενο ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό τους με την Τουρκία του Ερντογάν, διεκδικώντας ΑΟΖ, τον έλεγχο και την εκμετάλλευση πηγών και δρόμων ενέργειας και εμπορίου.

Για αυτό ξεπουλούν δημόσια περιουσία αξίας 34 δις. Ευρώ για να αγοράσουν όπλα, ξοδεύουν 600 εκατ. δολάρια για τα άχρηστα πολεμικά αεροσκάφη ΟRION, δαπανούν τεράστια ποσά σε πολεμικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά και σε συνεκπαιδεύσεις με το ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ, αλλά επίσης εντείνουν την συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και βάσεων στις βάρβαρες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.     

Το ότι είμαστε οι εχθροί τους αποκαλύπτουν τα δόγματα Πολέμου-Καταστολής που αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους και τους μετανάστες ως εσωτερικό εχθρό, τα Σενάρια της Πανελλαδικής Άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ που επαναφέρει τον Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας, προσαρμόζεται στις δραματικές εξελίξεις στην περιοχή και επικεντρώνεται “στον πόλεμο κατά των μεταναστών”, οι ασκήσεις που προετοιμάζουν τον Στρατό να επανακαταλάβει τα εργοστάσια στρατηγικής σημασίας που έχουν καταλάβει εργαζόμενοι που αντιδρούν στις Ιδιωτικοποιήσεις της Κυβέρνησης, των Μνημονίων Ε.Ε.-ΔΝΤ και δανειστών.

Για αυτό λοιπόν προτάσσουν το να επιδείξουν –με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος- τα σώματα των Πραιτοριανών και τα μέσα που θα χρησιμοποιήσουν για να συντρίψουν τις κοινωνικές εξεγέρσεις, με τα οποία θα υπερασπίσουν τα στρατηγικά τους συμφέροντα. 
Δε θέλουν βλέπεις μόνο την Υποταγή του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, αλλά και την στράτευση και ενσωμάτωση στην «εθνική τους ενότητα», ώστε να εξασφαλιστεί η Ανοχή στην εφαρμογή της ακραίας ταξικής πολιτικής και η ενεργή συμμετοχή στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς τους.         

Για αυτό εντείνουν την πολυέξοδη συμμετοχή μηχανοκίνητων μέσων στις Στρατιωτικές Παρελάσεις. Θυμίζουμε ότι είχε σταματήσει η συμμετοχή τους τα προηγούμενα χρόνια για λόγους οικονομίας, αλλά επανήλθαν από τον τότε ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου και τους Π.Καμμένο- Κ.Ήσυχο, για να εξάψουν το «εθνικό συναίσθημα», να στείλουν μήνυμα πολεμικής εγρήγορσης σε κάθε ανταγωνιστή, αλλά και σε κάθε συνέταιρο στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα!   

 Παράλληλα, έχουμε τις συμφωνίες εκτίναξης της κρατικής τρομοκρατίας και της συμμετοχής στους πολεμικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, σαν αυτές που υπέγραψε ο αριστερός πρωθυπουργός Α.Τσίπρας για την συμμετοχή ελληνικού υποβρυχίου στον Ευρωστόλο που περιπολεί στην Λιβύη, την ένταση του ευρωπαϊκού πολέμου κατά των μεταναστών στο Αιγαίο με ελληνοτουρκική στρατιωτική συνεργασία και Νατοϊκή παρουσία. Που προβλέπουν μεταξύ άλλων την ενίσχυση του πλέγματος καταστολής και την λήψη νέων μέτρων ενίσχυσής του, όπως το γενικευμένο φακέλωμα και η παρακολούθηση των πάντων, η ενίσχυση των μυστικών υπηρεσιών και των κατασταλτικών μηχανισμών, ο περιορισμός και η κατάργηση βασικών λαϊκών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, η λήψη μέτρων για ακόμη πιο άγριο κυνήγι των μεταναστών και των προσφύγων στο πλαίσιο των μηχανισμών των «έξυπνων συνόρων», της Συνθήκης Σένγκεν. 

Και το κόστος των στρατιωτικών παρελάσεων που καλούμαστε να πληρώσουμε;

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚOΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΞ  ΣΕ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΠΕΤΕΙΩΝ (ΕΤΟΥΣ 2009)

25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ   

  1.  Αποζημιώσεις  Προσωπικού  300.000€
  2.  Μεταφορά με Αρματαγωγά  240.000€ (2 Αρματαγωγά)
  3. Συγκ/τημα Στρατ. Μεταφορών 50.000€
  4. Λειτουργικά έξοδα 100.000€ (Κόστος καυσίμων, κινήσεων, βαφής, συντηρήσεως, κ.λ.π.)
  5. Ελικόπτερα ΑΗ-64A, CH-47D 150.000€ (4E/Π-2Ε/Π αντιστοίχως).

ΣΥΝΟΛΟ : 840.000€

28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

  1. Αποζημιώσεις  Προσωπικού 140.000€
  2. Μεταφορά με Αρματαγωγά   –
  3. Συγκ/τημα Στρατ. Μεταφορών 40.000€
  4. Λειτουργικά έξοδα 100.000€ (Κόστος καυσίμων, κινήσεων, βαφής, συντηρήσεως, κ.λ.π.)
  5.  Ελικόπτερα ΑΗ-64A, CH-47D 150.000€ 4E/Π-2Ε/Π αντιστοίχως

ΣΥΝΟΛΟ : 430.000€ 

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *