Παρασκευή , 24 Μαΐου 2024

ΚΟΥΒΑ – ΜΠΡΙΓΑΔΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

VenceremosBrigade

Τη συζήτηση θα ανοίξουν μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Χοσέ Μαρτί» που συμμετείχαν στην πρόσφατη 45η Ευρωπαϊκή Μπριγάδα Αλληλεγγύης στην Κούβα.

45

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρέσβης της Κούβας Οσβάλντο Κομπάντσο Μαρτίνες.

Εννέα μήνες μετά την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την αποκατάσταση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κούβας και ΗΠΑ ο εγκληματικός αποκλεισμός του νησιού συνεχίζεται – ο  οικονομικός, εμπορικός και χρηματοπιστωτικός αποκλεισμός που επέβαλαν οι ΗΠΑ εδώ και πάνω από μισό αιώνα ως ‘τιμωρία’ στην πρώτη σοσιαλιστική επανάσταση στην αμερικανική ήπειρο.

cuba-1-1

«Ας μην έχει κανείς αυταπάτες ότι οι ΗΠΑ έχουν πλέον συμβιβαστεί με την ύπαρξη μιας σοσιαλιστικής επανάστασης 90 μίλια από τη Φλόριδα», είχε πει ο Ραούλ Κάστρο τον Απρίλη του 2015. «Οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει ότι αλλάζουν τις μεθόδους τους αλλά όχι τους πολιτικούς τους στόχους…»

Το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης είναι αποφασιστικής σημασίας για τον αγώνα κατά του αποκλεισμού, στο πλάι του κουβανικού λαού που επιμένει στη σοσιαλιστική του πορεία.

Η εμπειρία της φετινής 45ης Μπριγάδας Αλληλεγγύης «Χοσέ Μαρτί» μάς δίνει την αφορμή να παρουσιάσουμε την αντίσταση του κουβανικού λαού σήμερα, και τη συνεχιζόμενη αλληλεγγύη που της αξίζει.

Josemartigr.blogspot.gr

josemartigr@gmail.com

Δείτε επίσης

Συμβολαιογράφοι: Τελικά έπεσαν οι μάσκες!

Οι Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι Ελλάδας, αφού εξασφάλισαν το ρόλο τους στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, αποφάσισαν να σταματήσουν την αποχή τους, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *