Πέμπτη , 30 Μαΐου 2024

Κούβα: Το εμβόλιο Heber Provac για τον καρκίνο του προστάτη

hospital LeninΟ Jesús Junco, γιατρός ερευνητής στο Κέντρο Γενετικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας του Καμαγουέι, ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο Heber provac, προορισμένο να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον καρκίνο του προστάτη ετοιμάζεται για την τρίτη φάση της κλινικής δοκιμής του.

Είπε ότι η πρώτη φάση της υλοποίησης ξεκίνησε με οκτώ ασθενείς από την επαρχία Καμαγουέι, ηλικίας μεταξύ 18 και 81 ετών, στους οποίους χορηγήθηκε πειραματικά το εμβόλιο εμφάνισαν εξαιρετικά ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Μετά τη θεραπεία με ένα σχήμα επτά ενέσεων, τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν και την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβόλιου το οποίο μείωσε σημαντικά τα επίπεδα τεστοστερόνης, φθάνοντας τα πρότυπα ευνουχισμού, ενώ οι τυποποιημένοι ορολογικοί δείκτες είχαν ρυθμιστεί.

Αυτό οδήγησε στην κοινωνικοποίηση της θεραπείας, σε συνεργασία με το «Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν», Νοσοκομείο στο Holguin, η οποία ολοκληρώθηκε το 2013, με ικανοποιητικά αποτελέσματα, και τώρα έχει προγραμματιστεί για την επόμενη φάση εφαρμογής του στις επαρχίες Σαντιάγο ντε Κούβα, το Γκουαντάναμο, Matanzas και Αβάνα.

Η ημέρα περιελάμβανε επίσης παρουσιάσεις της έκθεσης σχετικά με τη συμπεριφορά του ελέγχου της ποιότητας του ξηρού φαρμάκου για την προετοιμασία των φυτικών φαρμάκων και την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των Heberfrón σε ασθενείς με καρκινώματα βασικών κυττάρων.

Χρηματοδοτήθηκε από το Συμβούλιο της Επαρχιακής Διοίκησης και το Κέντρο Ανοσολογίας και βιολογίας. Η εκδήλωση είχε τη συμμετοχή των θεσμικών οργάνων, όπως η Grupo Empresarial LABIOFAM και αντιπροσωπεία του Υπουργείου Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος.

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *