Τρίτη , 16 Απριλίου 2024

Δευτέρα 17/10- 6.00 Προπύλαια / πορεία στη Βουλή / για τα εργασιακά

apergia

Οργάνωση κι αντίσταση παντού. Να αποτρέψουμε το νέο εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα. Σωματεία, εργατικά σχήματα, επιτροπές αγώνα συντονίζονται αγωνιστικά και απο τα κάτω.  Αγωνιστικές κινητοποιήσεις ανακοινώθηκαν μετά τη σύσκεψη αγώνα σωματείων, συλλογικοτήτων και αγωνιστών που ξεκινούν απο την ερχόμενη Δευτέρα. 

Αναφέρουν στο δελτίο τύπου: Βρισκόμαστε μπροστά σε μια συνολική αντεργατική αναδιάρθρωση του κράτους ώστε να εξυπηρετηθεί το μεγάλο κεφάλαιο, να εμπορευματοποιηθούν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και παροχές, να προχωρήσει μια βαθιά ανατροπή στην εργασία με την καθιέρωση εργασιακής ζούγκλας, με ελαστικές, μερικές και ευέλικτες σχέσεις εργασίας, προσωρινής μισο-εργασίας/μισο-ανεργίας.

Μετά τα μέτρα που ψηφίστηκαν πρόσφατα ( Υπερταμείο -ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΚΟ, νέα φορολογικά βάρη, περικοπές συντάξεων, κλπ) ακολουθούν ο εργασιακός και ο συνδικαλιστικός νόμος, ενώ αυξάνονται ραγδαία οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών και έρχεται ο νόμος για τα κόκκινα δάνεια. Ήδη ανακοινώθηκε το πόρισμα της «επιτροπής εμπειρογνωμόνων» για το εργασιακό ενώ έχει προγραμματιστεί η πρώτη συνάντηση θεσμών-Κατρούγκαλου στις 17/10.

Εκτιμήθηκε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια συνολική αντεργατική αναδιάρθρωση του κράτους ώστε να εξυπηρετηθεί το μεγάλο κεφάλαιο, να εμπορευματοποιηθούν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και παροχές, να προχωρήσει μια βαθιά ανατροπή στην εργασία με την καθιέρωση εργασιακής ζούγκλας, με ελαστικές, μερικές και ευέλικτες σχέσεις εργασίας, προσωρινής μισο-εργασίας/μισο-ανεργίας.

Αποδεικνύεται ότι η κατρακύλα και η αφαίρεση δικαιωμάτων και καταστροφή του κόσμου της εργασίας ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ και δεν πρόκειται να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Εκτιμήθηκε ότι τα τελευταία σκιρτήματα των αγώνων δείχνουν ότι η οργή από την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, κατ΄ εφαρμογή του 3ου Μνημονίου που ψήφισαν όλα τα πολιτικά κόμματα των Μνημονίων, με την ουσιαστική στήριξη τους από τη φασιστική Χρυσή Αυγή, μεγαλώνει και αναζητά συλλογική και αγωνιστική διέξοδο.

Τώρα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες που θα επιταχύνουν την αγωνιστική συνάντηση όλων των αγωνιζόμενων τμημάτων. Να οργανώσουν μεγάλα αγωνιστικά γεγονότα, να αντιπαρατεθούν με τον αντίπαλο, να ανακόψουν την επιβολή των μέτρων του Μνημονίου, να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική και όσους την εφαρμόζουν και την επιβάλλουν. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τον εργοδοτικό, υποταγμένο και γραφειοκρατικό συνδικαλισμό για να οργανωθούν. Η ΓΣΕΕ συγκρότησε το καλοκαίρι μέτωπο με τους εργοδότες (ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, κ.α.) και την κυβέρνηση. Συνομιλεί με το ΔΝΤ και προετοιμάζει τον τρόπο που θα «σερβίρουν» – θα περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα στους εργαζόμενους με ελεγχόμενες και όσο γίνεται πιο αναιμικές αντιδράσεις. Η ΑΔΕΔΥ στο ίδιο μήκος κύματος, κωλυσιεργεί, δεν ορίζει απεργία, περιμένει τη ΓΣΕΕ, και χωρίς ουσιαστικά αγωνιστικό σχέδιο – σπέρνει την απογοήτευση.

Δεν μπορούμε να πάμε με μια από τα ίδια. Ο μόνος δρόμος για να εμποδιστεί και να ανατραπεί η ευρωμνημονιακή κόλαση που διαμορφώσαν και συνεχίζουν αυτοί που την στηρίζουν και την προωθούν, δεν είναι άλλος από αυτόν του πραγματικού ανυποχώρητου αγώνα των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συνολικά του λαού και της νεολαίας.

Τώρα είναι η ώρα για την αποφασιστική ανάπτυξη των αγώνων. Δεν περιμένουμε πότε θα «νομοθετήσει» εκ νέου η κυβέρνηση.

Με κέντρο τα αγωνιστικά πρωτοβάθμια σωματεία, τις επιτροπές αγώνα σε χώρους δουλειάς, τις αγωνιστικές συλλογικότητες, συνδικαλιστές, τον κάθε εργαζόμενο που θέλει να παλέψει για να σταματήσει και να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Με κοινή δράση, μαζικό και μάχιμο συντονισμό. Με μαχητικής μορφές σε όλα τα μέτωπα.

Καλούμε Δευτέρα 17/10 συγκέντρωση στις 6.00 μμ στα Προπύλαια και πορεία στο Σύνταγμα. Μέρα που έρχεται το Κουαρτέτο για να ξεκινήσει το σήριαλ της «διαπραγμάτευσης» για το εργασιακό και η κινητοποίηση συνδικάτων για τις ΣΣΕ.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ

«Σ’ ευχαριστώ ω εταιρία  | εν αφθονία μου παρέχεις  | στέγη, τροφή και προστασία»  «Έχει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *