Τετάρτη , 19 Ιουνίου 2024

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΝΤΑΛΟΥ

tantalos1Ο Τάνταλος, γιος του Δία και της νύμφης Πλουτώς, είχε καταδικαστεί για την ασέβεια του στους Θεούς να ζει φυλακισμένος μέσα σε ένα λάκκο γεμάτο νερό κάτω ακριβώς από κλώνους δένδρων κατάφορτων με ποικίλους καρπούς (αφθονία). Πεινώντας όμως και διψώντας αφόρητα μόλις άπλωνε το χέρι του να κόψει καρπούς οι κλάδοι ανέρχονταν αμέσως σε μεγάλο ύψος, όταν δε έσκυβε να πιει νερό αυτό εξαφανιζόταν ή απομακρύνονταν από τα πόδια του. Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά ένας τεράστιος βράχος κρεμόταν πάνω από το κεφάλι του έτοιμος κάθε στιγμή να πέσει και να τον πλακώσει.

Τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης με τρείς μήνες παράταση, χρηματοδότηση των δόσεων του χρέους – 6 δισ. ευρώ από τα 11 δισ. που βρίσκονται στον ESM υπό την προϋπόθεση και υποχρέωση «μεταρρυθμίσεων» της ελληνικής κυβέρνησης ύψους 4,5δις.€ και με έγκριση από τη βουλή μέσα στον Ιούλιο για την εξασφάλιση των όρων της νέας «ενδιάμεσης συμφωνίας» . Αυτά αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα FAZ.

Το τυράκι στη φάκα της συμφωνίας η αναφορά των δανειστών ότι παραμένουν ανοιχτοί να συζητήσουν «περί ελάφρυνσης του χρέους», όχι νωρίτερα όμως από την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί και προφανώς συμφωνηθεί.

Όλα αυτά μέχρι το Σεπτέμβριο και βλέπουμε … Μετά τη μικρή παράταση που απομακρύνει το ενδεχόμενο του Grexit – θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση για τη «μεγάλη συμφωνία». Το μαρτύριο του Τάνταλου μέχρι το ολοκληρωτικό ξεζούμισμα μισθωτών και συνταξιούχων και οπωσδήποτε το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ενώ στο μεταξύ θα απορροφούνται οι κραδασμοί από τις αντιδράσεις με άφθονες δόσεις ελπιδολογίας και αναφορές στην «ανάπτυξη» που έρχεται …

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *