Σάββατο , 18 Μαΐου 2024

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ «ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ» ΚΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ

 

 

dimoskopisi-action24
Οι δημοσκόποι πιάσαν πάλι δουλειά. Τυχαίο; – Η PULSE για το ACTION 24 άνοιξε το χορό. Θα ακολουθήσουν κι οι υπόλοιποι. Συμπέρασμα της αναγωγής; «Οικουμενική» …

 

Δεκαοκτώ μήνες διαπραγματεύεται η κυβέρνηση. Δεκαοκτώ μήνες η κοινωνία βρίσκεται στη γωνία και παρακολουθεί κάθε μέρα να γκρεμίζεται ότι είχε απομείνει όρθιο τα τελευταία πέντε χρόνια με τα μνημόνια των μνημονίων και τη χίμαιρα της «ευρωπαϊκής προοπτικής».

Η κυβέρνηση της πρώτης φοράς «ριζοσπαστικής αριστεράς» και της δεύτερης φαρμακερής «αριστεράς», όπως αποδείχτηκε, μεθόδευσε ίσως καλύτερα από κάθε προηγούμενη την επικοινωνιακή διαχείριση του εξανδραποδισμού της κοινωνίας, αλλά φαίνεται να οδηγείται σε αδιέξοδο μαζί με τις διαπραγματεύσεις της.

Οι «εταίροι» αποδεικνύονται απείρως εμπειρότεροι. Οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια το καράβι στα βράχια κι ο κ. Τσίπρας εν όψει του ναυαγίου που επίκειται στους επόμενους μήνες ψάχνει τους ναυαγοσώστες στους μπουρλοτιέρηδες του καραβιού περιοδεύοντας στις πρωτεύουσες της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας.

Η μεγάλη εβδομάδα θα αποδειχτεί ατέλειωτη και φαρμακερή για τον ελληνικό λαό που επένδυσε στην ανάθεση και συνεχίζει να επενδύει στην ανάσταση εξ ουρανού.

Τι περιμένουμε; Τα εναλλακτικά σενάρια δίνουν και παίρνουν. Παράλληλα νομίσματα, νέοι φόροι, κάρτες σίτισης, εκτεταμένη φτωχοποίηση. Οπωσδήποτε βρισκόμαστε μπροστά σε νέες επώδυνες αλλαγές. Όποια από τα σενάρια κι τους σχεδιασμούς επιλεγούν οδηγούν την κοινωνία στη ζωή εν τάφω.

Έτσι οι εκλογές φαίνονται στον ορίζοντα ως η μοναδική «παρηγοριά» που μπορεί να προσφερθεί από τους νεκροθάφτες, παρηγοριά εκ του πονηρού και προσχεδιασμένη, αφού μαθηματικά θα οδηγήσει σε μια οικουμενική κυβέρνηση που θα ισοπεδώσει στην κυριολεξία την κοινωνία και θα επιβάλλει τους όρους και τους κανόνες της νέας παγκόσμιας τάξης του ολοκληρωτικού καπιταλισμού της εποχής.

Δώδεκα παρά, η δώδεκα και κάτι, εκεί βρίσκονται σήμερα οι δείκτες του ρολογιού της ιστορίας, καμία αξία και κανένα όφελος δεν έχει  η ανάλυση και ο προσδιορισμός με την ακρίβεια των λεπτών ή των δευτερολέπτων. Η ανάσταση επι της γης απαιτεί να σπάσουμε τα ρολόγια μια και καλή και να αρχίσουμε το μέτρημα εμείς. Από τα κάτω και για τους κάτω.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ

Η καθημερινή «διαπραγμάτευση» κι όλοι μαζί οι κυβερνητικοί «διαπραγματευτές» και καρεκλοκένταυροι της εξουσίας που παρελαύνουν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *