Δευτέρα , 17 Ιουνίου 2024

Διασπάται απόψε ο Συ.ρι.ζα.;

panagiotis lafazanis

Το νέο κόμμα στα αριστερά του Σύ.ρι.ζα με πρωτοβουλία της Αριστερής πτέρυγας του κυβερνώντος κόμματος και συνεργασία με δυνάμεις της εκτός κοινοβούλιου αριστεράς (ΜΑΡΣ – ΣΧΕΔΙΟ Β’) κ.α. μετά και τις αποκαλυπτικές δηλώσεις μελών της πτέρυγας Π. Λαφαζάνη θεωρείται γεγονός.

Οι δηλώσεις Λαφαζάνη, Στρατούλη, Λεουτσάκου, Ήσυχου δεν αφήνουν καμία αμφιβολία.

Ο Π. Λαφαζάνης έδωσε στη δημοσιότητα ανοιχτή δήλωση πρόσκληση για τη δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα που συνυπογράφουν στελέχη και άλλων συνιστωσών του Σύ.ρι.ζα μαζί με στελέχη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

 

Όχι στο νέο μνημόνιο – κάλεσμα αγώνα και λαϊκής κινητοποίησης σε όλη τη χώρα

«Η υπογραφή ενός νέου Μνημονίου και μάλιστα από μία κυβέρνηση που εκλέχτηκε για να καταργήσει τα δύο προηγούμενα, ισοδυναμεί με καταστροφή για τον ελληνικό λαό και τη δημοκρατία. Το νέο Μνημόνιο σημαίνει ακόμη περισσότερη λιτότητα, συρρίκνωση των δικαιωμάτων των πολιτών και διαιώνιση του καθεστώτος επιτροπείας της χώρας. Το νέο Μνημόνιο ανατρέπει πλήρως την εντολή του ελληνικού λαού, που απέρριψε συνολικά στις 5 Ιουλίου τις μνημονιακές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές φτώχειας και νεοαποικιακής εξάρτησης.

 

Σε όλη τη διάρκεια των πέντε τελευταίων χρόνων ο λαός εναντιώθηκε με κάθε τρόπο στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς και απαίτησε μία Ελλάδα ανεξάρτητη, δίκαιη, ανασυγκροτημένη, δημοκρατική και κυρίαρχη. Το μνημόνιο αυτό όπως και τα προηγούμενα, χρειάζεται να συναντήσει την ακόμα πιο πλατιά αγωνιστική αντίσταση μίας αλληλέγγυας και αποφασισμένης κοινωνίας. Αυτήν τη στιγμή επιβάλλεται να συνεχίσουμε στο δρόμο της 5ης Ιουλίου μέχρι το τέλος, μέχρι την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, με εναλλακτικό σχέδιο για την επόμενη ημέρα, για μια Ελλάδα δημοκρατική, ανασυγκροτημένη, κοινωνικά δίκαιη.

 

Ο αγώνας ενάντια στο νέο Μνημόνιο αρχίζει τώρα, με την κινητοποίηση του λαού σε κάθε γωνιά της χώρας. Για να αναπτυχθεί και να νικήσει αυτός ο αγώνας, είναι αναγκαία η άμεση λαϊκή οργάνωση σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους κοινωνικούς χώρους.

 

Καλούμε στην πολιτική και κοινωνική συγκρότηση ενός πλατιού πανελλαδικού κινήματος, με δημιουργία επιτροπών αγώνα ενάντια στο νέο Μνημόνιο, τη λιτότητα και την επιτροπεία της χώρας. Ένα ενωτικό κίνημα που θα δικαιώσει τους πόθους του λαού για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

 

Ο αγώνας που οδήγησε στον θρίαμβο του Όχι της 5ης Ιουλίου συνεχίζεται και θα νικήσει».

Οι υπογράφοντες

Βερναρδάκης Αλέκος, Γαλάνης Νίκος, Κάβουρας Δημήτρης, Καλτσώνης Δημήτρης, Λαφαζάνης Παναγιώτης, Μαντάς Παναγιώτης, Νταβανέλος Αντώνης, Παγιάτσος Ανδρέας, Σακελλαρόπουλος Σπύρος, Σαραφιανός Δημήτρης, Σουάνη Μαρία, Τζήμας Θέμης, Χήτας Λάμπρος.

Πληροφορίες που ήδη έχουν δημοσιευτεί, χωρίς να έχουν διαψευσθεί μιλούν για ενδεχόμενη ανεξαρτητοποίηση απόψε στη βουλή όσων βουλευτών δεν θα ψηφίσουν τα προαπαιτούμενα για το μνημόνιο3 , δημιουργίας νέας κοινοβουλευτικής ομάδας, προοίμιο της δημιουργίας του νέου κόμματος.

Όλοι ξέρουν, παρά τις δηλώσεις περί του αντιθέτου ότι εάν απόψε στη βουλή η ψηφοφορία διαμορφώσει συνθήκες όπου η κοινοβουλευτική ομάδα του Συ.ρι.ζα απομείνει με λιγότερους από 120 βουλευτές, ο Πρωθυπουργός θα εξαναγκαστεί να ανακοινώσει άμεσα εκλογές.

Οπωσδήποτε τα στελέχη που φιλοδοξούν να εκπροσωπήσουν το ισχυρό αντιμνημονιακό «Όχι» με τη δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα έχουν στόχο και σκοπό να εξασφαλίσουν τα πλεονεκτήματα και τα ωφελήματα που τους παρέχει η κοινοβουλευτική τους εκπροσώπηση προκειμένου να οργανώσουν και να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματα στον ελάχιστο χρόνο που απομένει μέχρι τις εκλογές.

Η αποψινή συνεδρίαση τους παρέχει μια εξαιρετική ευκαιρία και ο χρόνος μετράει αντίστροφα. Με ελάχιστες επιφυλάξεις εκτιμούμε ότι απόψε, ούτως ή άλλως, διασπάται οριστικά και αμετάκλητα ο Συ.ρι.ζα.

 

 

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *