Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

ΔΙΑΣΠΑΤΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ /Νέο κόμμα με αρχηγό τη Ζωή;

zoi konstantopoulou pm

 

Η αριστερή πτέρυγα του συγκυβερνώντος κόμματος φαίνεται ότι έχει φτάσει στα όριά της εκτιμώντας ότι δεν μπορεί να συμπορεύεται διαφωνώντας ή να επιδιώκει αλλαγή των συσχετισμών και της πολιτικής εκ των έσω μετά και τις τελευταίες καταλυτικές εξελίξεις.

Οι 32 βουλευτές που με τον άλλο ή τον άλλο τρόπο διαφώνησαν ανοιχτά με τις επιλογές Τσίπρα και ηγετικής ομάδας βρίσκονται σε επικοινωνία και επιδιώκουν να χαράξουν κοινή γραμμή για το μετά. Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι το εγχείρημα της εξόδου βλέπουν και άλλοι βουλευτές μαζί με εκατοντάδες στελέχη του κόμματος.

Οι τοπικές οργανώσεις βρίσκονται σε εξέγερση. Μοιρασμένοι στα δύο, παλαιά μέλη του Συνασπισμού με νεοεισερχόμενους ακραιφνείς «πρασινοφρουρούς» έχουν φτάσει κυριολεκτικά στα χέρια.

Τα στελέχη της αριστερής πλατφόρμας αναγνωρίζουν ότι η άμεση εφαρμογή της συμφωνίας δημιουργεί μείζον πρόβλημα για τη παραμονή τους στο κόμμα που βύθισε την Ελλάδα στο πένθος της νέας Κατοχής. Ούτως ή άλλως έχουν προγραφεί και το γνωρίζουν.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου που κατηγορήθηκε επανειλημμένα από τα μέσα για υπονόμευση του κυβερνητικού έργου και εξωθείται με δηλώσεις πολλών συναδέλφων της κυβερνητικών στελεχών και υπουργών σε παραίτηση δήλωσε οτι δεν παραιτείται. Οι απειλές για κατάθεση πρότασης μομφής που θα υποστηριχθεί, χωρίς αμφιβολία, από τα κόμματα του μνημονιακού στρατόπεδου, συγκυβερνώντα σήμερα, φαίνεται ότι την αφήνουν αδιάφορη κι ενδεχομένως αυτό θα αποτελούσε μια ευκαιρία για ηρωική έξοδό της.

Στην Κουμουνδούρου που ποτέ δεν έκρυψαν τους φόβους τους για την καλλιέργεια ηγετικού προφίλ από τη Ζωή που θα μπορούσε να αμφισβητήσει την ηγεσία από τον Αλέξη Τσίπρα, φοβούνται ότι τώρα έχουν ανοίξει διάπλατα οι ορίζοντες για μια τέτοια εξέλιξη, την οποία στελέχη του κεντρικού μηχανισμού θεωρούν αναπότρεπτη και δεδομένη. Η συγκυρία τώρα όμως, έτσι όπως διαμορφώνεται με απίστευτη ταχύτητα από τις εξελίξεις, οδηγεί στη δημιουργία νέου κόμματος του οποίου πολλοί έχουν αρχίσει να προεξοφλούν τη δημιουργία με αρχηγό τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η υψηλή δημοφιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και η μέχρι σήμερα πολιτική της στάση εκτιμώνται οτι εξασφαλίζουν ακόμη και το προβάδισμα αυτού που θα απομείνει ο ΣΥΡΙΖΑ με αρχηγό τον Αλ. Τσίπρα.

Το πολιτικό σκηνικό εν όψει και των επερχόμενων εκλογών το φθινόπωρο αναδιατάσσεται και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς.

Οι επαφές στελεχών της αριστερής πλατφόρμας με κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς έχει ξεκινήσει πολύ πριν τα τελευταία γεγονότα. Θεωρείται ότι είναι πολύ περισσότερο εφικτή σήμερα μια προγραμματική συμφωνία και σύγκλιση στη πολιτική στρατηγική της εξόδου από ΕΕ/ευρώ και της διαγραφής του χρέους, της εθνικοποίησης του τραπεζικού συστήματος και της εισαγωγής εθνικού νομίσματος.

Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ένα τέτοιο εγχείρημα, παρά τα ρίσκα που εμπεριέχει, συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να εξελιχθεί σε σοβαρό πολιτικό αντίπαλο του ΣΥΡΙΖΑ παίρνοντας το προβάδισμα ενδεχομένως και στα ποσοστά που θα καταγράψει εκλογικά, δεδομένης της μεγάλης απογοήτευσης που γρήγορα θα δώσει τη θέση της στην οργή, σε όσους εμπιστεύτηκαν το ΣΥΡΙΖΑ του Αλ. Τσίπρα.

  1. Η ανακοίνωση της αριστερής πτέρυγας στην ΙΣΚΡΑ εδώ
  1. Κείμενο στελέχους της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ στο Παρίσι: «Ο Τσίπρας και η ηγετική ομάδα δεν μας εκπροσωπούν πλέον» εδώ
  2. Συνιστώσες του ΣΥΡΙΖα διαχωρίζουν τη θέση τους: «Μαζική αντίσταση στη Χούντα τρόικας – ολιγαρχίας – εθελόδουλης κυβέρνησης για να μην περάσει η συμφωνία από τη Βουλή» εδώ
  3. «Θέλουμε τη Ζωή για Πρωθυπουργό» εδώ

 

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Ένα σχόλιο

  1. Κώστας Ντουντουλάκης

    Ας μείνουν στον ολοφάνερα και απόλυτα μεταλλαγμένο, μνημονιακά ακροδεξιότατο πια ΣΥΡΙΖΑ οι Νενέκοι, οι τυχοδιώκτες πολιτικοί σαλτιμπάγκοι και οι δουλέψαντες έντονα υπογείως επί χρόνια ομοϊδεάτες και ανέκαθεν “σύντροφοι” της Δαμανάκη, του Αντρουλάκη, του Ψαριανού, του Τατσόπουλου και νυν του βοθροπόταμου του Σταυράκη των καναλαρχών, των ως χθες καταγγελλόμενων ως δωσιλόγων και σήμερα συνεργών τους στο εξοντωτικό του λαού πραξικόπημα Σαμαρά, Βενιζέλου, Παπανδρέου,Γεωργιάδη, Βορίδη,Μεϊμαράκη,Φώφης, οικογένειας Μητσοτάκη, υπό την σκέπη τού επιλεγέντος από αυτή την πολιτική μαφία ακραιφνή δεξιού ευρώδουλου ως προέδρου της “δημοκρατίας” τους….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *