Σάββατο , 15 Ιουνίου 2024

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ BRIDGINEUROPE: Το 63% λέει Ναί στο Grexit

poll_no10_be_(a)Το 63% των Ελλήνων δεν φοβάται το Grexit, με το 71% να υποστηρίζει τη μη πληρωμή του χρέους,  σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης. Ψηφίζει Ναί στην έξοδο απο το ευρώ, έναντι του 29% που φοβάται ένα τέτοιο ενδεχόμενο, με ένα ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό 8% των ερωτηθέντων που «Δεν γνωρίζει/Δεν απαντά».

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 16-19 Ιουνίου, με δείγμα 1807 πολιτών, στην Ελλάδα, ηλικίας 22 – 45 ετών. Είναι ιδαίτερα σημαντική η ηλιακή επιλογή αφού περιλαμβάνει τη νεολαία και τα πλειοψηφικά παραγωγικά ηλικιακά τμήματα της κοινωνίας.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης ήταν γνωστά στην Ελληνική κυβέρνηση ιδιαίτερα την κρίσιμη εβδομάδα των διαπραγματεύσεων που διανύουμε, γνωστά και στους «εταίρους». Καταρρίπτεται απερίφραστα ο ισχυρισμός του Πρωθυπουργού και μεγάλης μερίδας κυβερνητικών/κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που επιμένουν «στην εντολή που έχουν από τον λαό για παραμονή» στο σφαγείο Ε.Ε. – ΕΥΡΩ

Τι φοβάστε περισσότερο από ένα Grexit; Την ανεργία απαντάει το 71%, ενώ μόλις το 9% συμμερίζεται τα κλισέ «περί πολιτικής σταθερότητας» και μόλις το ελάχιστο 3% συμμερίζεται τους φόβους που καλλιεργούνται «περί κοινωνικής αναταραχής»

Τέλος σχετικά με το σήριαλ των «διαπραγματεύσεων» το 69% των ερωτηθέντων χρεώνουν «στους θεσμούς» τα αδιέξοδα που παρουσιάζονται, αποδεικνύοντας ότι η Ελληνική κοινωνία είναι περισσότερο ώριμη από τη διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης στο ενδεχόμενο της ρήξης με τους δανειστές.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση έχει στα χέρια της κι άλλες αντίστοιχες δημοσκοπήσεις που δείχνουν σαφέστατα και ξεκάθαρα την βούληση της κοινωνίας για ρήξη με τους εταίρους και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Η κυβέρνηση μέχρι στιγμής προσκολλημένη στην εμμονή του «ευρωπαϊσμού» φαίνεται να αποκλείει και τη πιθανότητα δημοψηφίσματος με αυτές τις συνθήκες, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί, θεωρώντας ότι το αποτέλεσμα δεν θα δικαιώσει τις εμμονές της. Μπορεί να μην έχει χάσει τη δεδηλωμένη στο επίπεδο του συστήματος αστικής διακυβέρνησης αλλά φαίνεται, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα όλων των δημοσκοπήσεων να καταγράφει καθημερινά απώλειες στη δεδηλωμένη, μέχρι πρότινος, στήριξη της κοινωνίας.

poll_no12_be_gr (c)

poll_no10_be_(b)

Η δημοσκόπηση εδώ: http://www.bridgingeurope.net/

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *