Παρασκευή , 31 Μαΐου 2024

Δίσεκτο για τα μνημόνια το 2016

abgi-1

… «μετράω τα χτυπήματα και τελειωμό δεν έχουν». – Τρίτο χτύπημα σε τέσσερις μέρες γράφει σήμερα η «ΑΥΓΗ» ανοίγοντας το χορό, μετά την «Deutsche Welle», της νέας επικοινωνιακής καταιγίδας  φόβου που πρόκειται να εξελιχθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα από την κυβέρνηση και τα πρόθυμα ΜΜΕ. Grexit, Sengen, φτώχεια και καλικάντζαροι, όλοι μαζί θα πέσουνε επάνω μας για να κάνουμε ποιώντας την «ανάγκη» φιλοτιμία άλλο ένα βήμα πίσω αποδεχόμενοι νέο τσεκούρωμα στις συντάξεις, νέες μειώσεις στον κατώτατο μισθό, νέους φόρους και χαράτσια, ξεσπιτώματα και ξεπουλήματα.

Η έξοδος των αγροτών στους δρόμους μετά τις 15 Γενάρη και οι αποφάσεις δεκάδων σωματείων για απεργιακές κινητοποιήσεις μυρίζουν μπαρούτι για την κυβέρνηση και τα προσυμφωνημένα με τους εταίρους που κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα.

Όλα τα σενάρια σε επίπεδο πολιτικών χειρισμών είναι στο τραπέζι. Οικουμενική προτείνουν και οι Αμερικάνοι μέσω του ινστιτούτου «Stratfor» που θεωρεί δεδομένη την αναταραχή και την αδυναμία της  κυβέρνησης του κ. Τσίπρα που έχει χρεοκοπήσει πολιτικά να φτάσει μέχρι τον Ιούνιο.

Η «ελπίδα» του κ. Πρωθυπουργού είχε κοντά ποδάρια κι ο λαός επιβεβαιώνει άλλη μια φορά τις παροιμίες του. «Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται». Η κοινωνία φαίνεται από όλες τις μετρήσεις και τα δεδομένα να αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει τίποτα περισσότερο να χάσει από τις αλυσίδες της αρνούμενη να αποδεχτεί την υποταγή και την ισοπέδωση που προοιωνίζει η συνέχιση της πολιτικής μνημονίων και προαπαιτούμενων. Ετοιμάζεται να βγει στους δρόμους.

Δίσεκτο το 2016 για την κυβέρνηση της «πρώτης φοράς» κ.λ.π., οπωσδήποτε και τελευταίας. Ας αποφασίσουν οι δρόμοι. Μέχρι σήμερα η επανάπαυση στους σωτήρες μόνο δυστυχία και πόνο απέδωσε. Καιρός να πάμε αλλιώς. Από τα κάτω για τους κάτω.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ

Η καθημερινή «διαπραγμάτευση» κι όλοι μαζί οι κυβερνητικοί «διαπραγματευτές» και καρεκλοκένταυροι της εξουσίας που παρελαύνουν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *