Κυριακή , 14 Ιουλίου 2024

Δολοφονήθηκε ο ηγέτης των κοζάκων Pavel Dremov

pavel.d

Δολοφονήθηκε προχθες 11/12, ο Pavel Dremov, αρχηγός της κοζάκικης πολιτοφυλακής στο Λουγκάνσκ. Ο Ντρέμοφ δολοφονήθηκε μία ημέρα μετά τον γάμο του κι ενώ αποχωρούσε από το γαμήλιο γλέντι στην πόλη Σταχανόφ κατευθυνόμενος προς την πόλη Περβομάισκ. Στη διαδρομή άγνωστοι είχαν στήσει ενέδρα στο αυτοκίνητο του Ντρέμοφ τινάζοντάς το στον αέρα. Δυστυχώς ο Ντρέμοφ ανασύρθηκε νεκρός.

Ο 38χρονος Πάβελ Ντρέμοφ, γεννημένος στην πόλη Σταχανόφ, πριν τον πόλεμο ήταν οικοδόμος και εργαζόταν στη Μόσχα. Ο ίδιος πάλευε, όπως έλεγε, για μια νέα σοσιαλιστική νεο-σοβιετική κοζάκικη δημοκρατία για το λαό, με προτεραιότητα στους φτωχούς και τους ηλικιωμένους.

Yπήρξε από τους πρωτεργάτες της αντίστασης του λαού του Λουγκάνσκ εναντίον της φασιστικής χούντας που εγκαθιδρύθηκε στο Κίεβο μετά την «επανάσταση του Μαϊντάν». Με την κοζάκικη πολιτοφυλακή υπερασπίζονταν σημαντικό κομμάτι της μεθορίου μεταξύ ΛΔ Λουγκάνσκ και Ουκρανίας. Παρότι προερχόταν από την κοζάκικη παράδοση, ο Ντρέμοφ συνεργαζόταν αρμονικά με τους κομμουνιστές του Λουγκάνσκ ενώ αρκετοί κομμουνιστές μαχητές είχαν ενταχθεί στα τμήματα που διοικούσε.

Κατά τις δύο επισκέψεις των Διεθνών Καραβανιών Αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή της Αντιφασιστικής Καμπάνιας ήρθαμε σε επαφή με τα συγκεκριμένα τμήματα και είχαμε τη δυνατότητα να συνομιλήσουμε για πολλά θέματα αλλά και να προσφέρουμε κομμάτι της ανθρωπιστικής βοήθειας που είχαμε συλλέξει. Οι Banda Bassotti είχαν δώσει και μικρή συναυλία στην πόλη Σταχανόφ φιλοξενούμενοι από αυτά ακριβώς τα τμήματα.

Τιμούμε τον Πάβελ Ντρέμοφ για την προσφορά του στη μάχη εναντίον του φασιστικού καθεστώτος του Κιέβου και εκφράζουμε την θλίψη μας για τον άδικο χαμό του. Όποιοι και να κρύβονται πίσω από αυτή τη δολοφονία, ένα είναι σίγουρο. Ο λαός του Ντονμπάς δεν θα λυγίσει!

Δείτε εδώ βίντεο του Ντρέμοφ με ελληνικούς υπότιτλους:

https://solidarityantifascistukraine.wordpress.com

Φωτό: https://twitter.com/hloiselane005

Δείτε επίσης

Ετοιμάζεται να στείλει Στρατό η κυβέρνηση σε Μέση Ανατολή και Αφρική;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ –  Απεργοσπάστης Στρατός για χάρη του συνεδρίου Ασφάλειας στη Ρόδο πάει σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *