Παρασκευή , 19 Ιουλίου 2024

Δολοφονούν άοπλους που περισυλλέγουν τους νεκρούς τους! (video)

cizre-2

Πρόσφατο βίντεο από την πόλη Τσιζρέ (Cizre), στην επαρχία Σιρνάκ της Τουρκίας, δείχνει κρατικές δυνάμεις ασφαλείας να ανοίγουν πυρ εναντίον μιας ομάδας άοπλων Κούρδων, οι οποίοι, κρατώντας λευκές σημαίες, προσπαθούσαν να μεταφέρουν τα άψυχα κορμιά δυο αδερφών τους. Ως αποτέλεσμα, άλλοι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ δέκα τραυματίστηκαν. Ο δημοσιογράφος που κατέγραψε το γεγονός τραυματίστηκε και αυτός κατά την επίθεση, ωστόσο συνέχισε να βιντεοσκοπεί.

Στην πόλη που συνέβη το περιστατικό έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας, στα πλαίσια των επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού εναντίον του PKK. Οι αρχές του τουρκικού κράτους δεν επιτρέπουν στα ασθενοφόρα να μεταφέρουν τους τραυματίες σε νοσοκομεία. Η ομάδα των Κούρδων που δέχθηκε επίθεση, προσπαθούσε να απομακρύνει τους νεκρούς και τους τραυματίες από τα χαλάσματα της πόλης. Ανάμεσά τους βρισκόταν και ο Faysal Sarıyıldız, εκπρόσωπος του HDP (Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών). Ας σημειωθεί πως το HDP, το οποίο συνήθως περιγράφεται ως κουρδικό ή φιλο-κουρδικό, έχει καταφέρει να συσπειρώσει όχι μόνο Κούρδους, αλλά και Αρμένιους, Ασσύριους, Άραβες, Αλεβίτες, Σουνίτες, Χριστιανούς και Γεζίντι, καθώς επίσης και ανθρώπους που δεν προσδιορίζονται με φυλετικά ή θρησκευτικά κριτήρια.

cizre

Λόγω των συνεχιζόμενων στρατιωτικών επιχειρήσεων και της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις νοτιοανατολικές περιοχές της τουρκικής επικράτειας, οι τοπικοί πληθυσμοί (στην πλειονότητά τους Κούρδοι) είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν ό,τι μέσα διαθέτουν, όπως κάρα και κουβέρτες, προκειμένου να μεταφέρουν τους δολοφονημένους από το στρατό συγγενείς τους. Ωστόσο, οι ομάδες που συγκροτούν, δέχονται συνεχώς επιθέσεις από τις δυνάμεις ασφαλείας, με αποτέλεσμα πολλά άψυχα κορμιά Κούρδων να παραμένουν επί μέρες στους δρόμους, φαγωμένα από τον ήλιο. Στο περιστατικό που κατέγραψε ο δημοσιογραφικός φακός, το ασθενοφόρο έφτασε ώρες μετά την επίθεση. Οι στρατιώτες ανέβασαν τους τραυματίες στο ασθενοφόρο, κλωτσώντας τους και σέρνοντάς τους στο δρόμο. Φιλοκυβερνητικά μέσα καταχωρούν αυτό και άλλα παρόμοια γεγονότα ως συμπλοκές μεταξύ δυνάμεων ασφαλείας και ανταρτών του PKK, ενώ οι νεκροί θεωρούνται συλλήβδην μέλη ένοπλων ομάδων του PKK.

https://athens.indymedia.org

Δείτε επίσης

Ετοιμάζεται να στείλει Στρατό η κυβέρνηση σε Μέση Ανατολή και Αφρική;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ –  Απεργοσπάστης Στρατός για χάρη του συνεδρίου Ασφάλειας στη Ρόδο πάει σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *