Παρασκευή , 19 Ιουλίου 2024

Ε.Ε. & ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ «ΑΣΦΑΛΗ ΧΩΡΑ»

turk

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟΣ ΣΦΑΙΡΑΣ ΑΦΑΙΡΕΙ ΖΩΗ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ  «ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΔΟΥΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ» – 

Ένας Αφγανός μετανάστης προερχόμενος από την Τουρκία σκοτώθηκε στην προσπάθειά του να εισέλθει στη Βουλγαρία λίγο προτού η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφωνήσει με την Τουρκία σε ένα “κοινό σχέδιο δράσης” με σκοπό να ανακοπούν οι μεταναστευτικές ροές στα εξωτερικά σύνορά της. Ο Αφγανός, που σκοτώθηκε χθες βράδυ από Βούλγαρους συνοριοφύλακες, ήταν μέλος μιας ομάδας περίπου πενήντα προσφύγων οι οποίοι εισήλθαν στη Βουλγαρία από την Τουρκία, σύμφωνα με τη βουλγαρική κυβέρνηση. Αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας και συγκάλυψης ενός ακόμη εγκλήματος, δήλωσε πως το θύμα επλήγη από σφαίρα που εξοστρακίστηκε, την οποία έριξαν οι συνοριακοί φρουροί χωρίς πρόθεση να σκοτώσουν κάποιον!

Την ίδια ώρα στις Βρυξέλλες πραγματοποιούνταν μια ακόμα Σύνοδος Κορυφής για το προσφυγικό υπό τη σκιά της συνεχιζόμενης μαζικής δολοφονίας προσφύγων μπροστά στα τείχη της Ευρώπης Φρούριο. Σε δηλώσεις ακραίου κυνισμού Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, εκπρόσωποι κρατών που εμπλέκονται ενεργά και αποφασιστικά στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, οι οποίες οδήγησαν στην καταστροφή της Λιβύης, της Συρίας, του Αφγανιστάν και άλλων χωρών της Μ. Ανατολής, πλασιέ των πολεμικών τους βιομηχανιών, που απαιτούν μερίδιο από το ξαναμοίρασμα της περιοχής, ζητούν ενίσχυση της φύλαξης, κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο, ενίσχυση της Frontex και θέσπιση όρων για την εγκατάσταση προσφύγων στις χώρες της ΕΕ. Θέλουν δηλαδή να εντείνουν τα μέτρα που οδηγούν τους πρόσφυγες να πνίγονται στα νερά του Αιγαίου και να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από δουλεμπόρους, να εγκλωβίσουν την πλειοψηφία των αμάχων στην εμπόλεμη ζώνη της Συρίας και να επιτρέψουν την είσοδο μόνο σε όσους μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως φθηνό εργατικό δυναμικό.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, έπειτα από το συμβούλιο των ευρωπαίων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στις Βρυξέλλες κατέληξαν σε συμφωνία με την Τουρκία του Ερντογάν, στηρίζοντας τον στον πόλεμο που διεξάγει εναντίον της Αριστεράς, των Κούρδων ανταρτών και των λαών της Τουρκίας, αναγνωρίζοντας τον ως καθοριστικό παράγοντα στον πόλεμο που διεξάγουν εναντίον των προσφύγων-μεταναστών. Η ανακοίνωση της συμφωνίας έγινε μετά την επίσκεψη στην Άγκυρα δύο ευρωπαίων Επιτρόπων οι οποίοι πήγαν εκεί για να προτείνουν «βοήθεια» στην Τουρκία προκειμένου να υποδεχθεί περισσότερους πρόσφυγες και να της ζητήσουν σε αντάλλαγμα να δεχθεί “επανεισδοχές” μεταναστών που έρχονται (στην Ευρώπη) προερχόμενοι από την Τουρκία.

Δηλαδή, η Ε.Ε. αρνείται να αναλάβει το μερίδιο που τις αναλογεί στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος και να επωμιστεί την ευθύνη για την καταστροφή που προκαλεί. Αποφασίζει να αντιμετωπίσει με κατασταλτικά-πολεμικά μέσα τους πρόσφυγες, προτάσσοντας την σύλληψη και επαναπροώθηση τους στην Τουρκία, που μετατρέπεται σε ένα τεράστιο Στρατόπεδο Συγκέντρωσης.Μάλιστα, η Ε.Ε. πληρώνει καλά για να εφαρμοστεί αυτό το ρατσιστικό και απάνθρωπο σχέδιο, δείχνοντας αποφασισμένη να καταβάλλει 3,4 δις ευρώ.  Επίσης, προσφέρει πολιτικά ανταλλάγματα στο τουρκικό κατεστημένο όπως να διευκολυνθεί η χορήγηση βίζας στους τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στην ΕΕ, ενώ τάζει ότι θα “ανοίξουν νέα κεφάλαια” στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της με την ΕΕ και να θεωρηθεί “Ασφαλής χώρα” (της οποίας οι πολίτες δεν θα μπορούν να θεωρηθούν a priori πρόσφυγες) από τους Ευρωπαίους! (προετοιμάζεται δηλαδή να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πολιτικής της στήριξης εις βάρος των λαών της περιοχής, Τούρκων και Κούρδων, που ενδεχομένως, αναζητώντας ασφάλεια, θα πάρουν το δρόμο της φυγής!).

Όλες αυτές οι αποφάσεις αποδεικνύουν το ταξικό περιεχόμενο των πολέμων της εποχής μας, την ενότητα συμφερόντων μεταξύ των εργαζόμενων λαών, στην συγκεκριμένη περίπτωση των προσφύγων-μεταναστών και των Τούρκων-Κούρδων. Ο πόλεμος κατά των προσφύγων που αντιμετωπίζουν ως ασύμμετρη απειλή, συναντά τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας που διεξάγει το τρομοκρατικό καθεστώς του Τουρκικού Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού τόσο στις γειτονιές της Πόλης, εναντίον της Τουρκικής Αριστεράς, όσο και στις περικυκλωμένες και βομβαρδιζόμενες Κουρδικές πόλεις της Νοτιοανατολικής Τουρκίας. Για να βρει την συνέχεια του στον επεκτατισμό του Νεοοθωμανικού οράματος, που επιδιώκει ευρύτερο ρόλο σε Μέση Ανατολή-Αφρική-Βαλκάνια, στοχεύει σε δημιουργία κατεχόμενης ζώνης στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, συμμαχώντας-ενισχύοντας τον μουσουλμανικό φονταμενταλισμό, στην κτηνώδη βία που ασκεί εναντίον των κινημάτων είτε στο Κομπάνι, είτε στην Άγκυρα!

Αυτή τη βάρβαρη πολιτική εκμετάλλευσης-καταπίεσης-πολεμικών τυχοδιωκτισμών ενισχύει η Ε.Ε. χαρακτηρίζοντας την Τουρκία «Ασφαλή χώρα», στρεφόμενη ταυτόχρονα και ενάντια στους μετανάστες, αλλά και στους αγωνιζόμενους λαούς της Τουρκίας που δε θα μπορούν να ζητήσουν Άσυλο ως Πολιτικοί Πρόσφυγες!    

Πρόκειται για ένα ξεκάθαρο τριπλό χτύπημα της Ε.Ε. εναντίον της εργατικής τάξης καθώς η περιστολή των λαϊκών ελευθεριών επιστρέφει στις καπιταλιστικές μητροπόλεις, αφού τα δόγματα άμυνας-ασφάλειας και ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας  αποτελούν συστατικά κομμάτια της αστικής πολιτικής, εξοπλίζοντας το κράτος  του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού στον πόλεμο που διεξάγει εναντίον του κόσμου της εργασίας. Έτσι θα περάσουν τα Μνημόνια, έτσι θα αντιμετωπιστούν οι εξεγερμένοι…

Αυτή είναι η Ε.Ε., αυτή είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Δεν Μεταρρυθμίζονται. Ανατρέπονται.

Η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση εκφράζει την αγωνιστική της Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες-μετανάστες και στους αγωνιζόμενους λαούς της Τουρκίας. Τονίζουμε την θέληση συμβολής μας στην συγκρότηση από τα κάτω ενός σύγχρονου εργατικού διεθνιστικού κινήματος για την Ανατροπή των κυβερνήσεων και των αντεργατικών πολιτικών, για το Μπλοκάρισμα της Πολεμικής-Κατασταλτικής πολιτικής και την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή του αστικού καθεστώτος εκμετάλλευσης-καταπίεσης της εργαζόμενης πλειοψηφίας.     

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δείτε επίσης

Αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή θέλει χουντονόμους για να επιβληθεί

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής – ΣΥΣΑ | Όλοι και όλες στη Βουλή, σήμερα, στις 4 μμ ενάντια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *