Παρασκευή , 19 Ιουλίου 2024

ΕΦΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

anatreptiki1404b

ΑΕΚ / ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ – Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη, η παρουσίαση των θέσεων του συνδυασμού ‘Ανατρεπτική Ενωσίτικη Κίνηση’, στην αίθουσα της Πανελλαδικής Ανεξάρτητης Ταξικής Κίνησης, Σολωμού 13 Εξάρχεια.

Οι δυο υποψήφιοι του συνδυασμού, απάντησαν σε όλες τις καίριες ερωτήσεις που τους υποβλήθηκαν, ενώ ειδική αναφορά έγινε για την απαράδεκτη μεθόδευση της απερχόμενης διοίκησης, πέρα από τις διαδικασίες express, να μην υπάρχει δυνατότητα για πληρωμή συνδρομών στη διάρκεια της συνέλευσης του Σαββάτου, γεγονός πρωτόγνωρο για οποιαδήποτε συλλογικότητα. 

«Συμμετέχουμε γιατί μέσα από την υποψηφιότητά μας για τη διοίκηση της Α.Ε.Κ., θέτουμε ένα διαφορετικό, ανατρεπτικό σκεπτικό, για έναν αθλητισμό έξω και πέρα από τα όρια του επαγγελματισμού, που καθιστά τα ερασιτεχνικά σωματεία ομήρους της αναζήτησης μεγαλοεπενδυτών και επίδοξων σωτήρων. Χωρίς να είναι η βάση των μελών τους, ο πραγματικός ενεργός παράγοντας, χρηματοδότης και ενισχυτής τους. Γιατί θέλουμε μια Α.Ε.Κ., όχι πελατών και θεατών, αλλά ενεργών μελών, με πραγματική εσωτερική δημοκρατία, που τα ίδια καθορίζουν το παρόν και το μέλλον του μεγαλείου της.

Θα παλέψουμε για ένα σωματείο που θα υπερασπίζει τις προσπάθειες, τα γήπεδα να είναι ανοιχτά για όλους, χωρίς κάρτες φιλάθλων και φακελώματα.

Για να αξιοποιήσουμε την παράδοση και τη σύνδεση της Α.Ε.Κ. με κοινωνικά κινήματα, ανθρώπους που άφησαν το δικό τους στίγμα στη ζωή της χώρας. Μας οδηγεί ο Κοντούλης, οι αμεσοδημοκρατικές προσπάθειες μελών του σωματείου όλα αυτά τα χρόνια.

Η Α.Ε.Κ. έχει τεράστια σημασία, ως ο Σύλλογος πατρίδα κάθε πρόσφυγα, γεννημένη η ίδια από τις στάχτες ενός απίστευτου ξεριζωμού, με εκατομμύρια θύματα των κρατούντων αυτού του κόσμου και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών τους.

Θα παλέψουμε για μια Α.Ε.Κ. ανεξάρτητη, χωρίς να είναι προσδεμένη στο άρμα οποιουδήποτε επίδοξου σωτήρα της, που όλα αυτά τα χρόνια το έχει πληρώσει ακριβά.

Θέλουμε η προσπάθειά μας, που δεν είναι εκλογικού χαρακτήρα, γιατί θα είμαστε και μετά τις εκλογές εδώ, όπως ήμασταν και πριν άλλωστε, να συνδεθεί με αντίστοιχες προσπάθειες και σε άλλα σωματεία, που ξέρουμε πως υπάρχουν αντίστοιχες ζυμώσεις. Για να ξεφύγουμε από τη μέγγενη των σωματείων που αν δεν προσφέρουν κέρδη, χρεοκοπούν.

Δεν παρακαλάμε για τη στήριξη κανενός παράγοντα-σωτήρα, καμιάς ΠΑΕ, καμιάς ΚΑΕ και δεν σκοπεύουμε να εξαργυρώσουμε κανένα διοικητικό θώκο στο όνομα οποιουδήποτε παραγοντισμού.

Θέλουμε να δούμε την Ερασιτεχνική ΑΕΚ να προοδεύει, σαν ένα υγιές ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο, με τις υποδομές του, τα τμήματά του, τις ακαδημίες του, τις γιορτές του, το αγκάλιασμα κάθε συλλόγου ΑΕΚ όπου γης.

Είμαστε οι Αεκτζήδες της διπλανής θύρας και της διπλανής θέσης, χωρίς να διεκδικούμε πρωτοκαθεδρίες, πιστοποιητικά αεκοφροσύνης και υπερφίαλες γνησιότητες.

Η ΑΕΚ, το αθλητικό σωματείο που επιθυμούμε, με δυναμική παρουσία στον αθλητισμό και τον πολιτισμό της χώρας, σημείο κοινωνικής αναφοράς, άθλησης νέων παιδιών και πηγή πολιτισμού, συνυφασμένο με την ιστορική του διαδρομή, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που βλέπουμε σήμερα.

Θεωρούμε ότι αθλητικός σύλλογος χωρίς δικές του υποδομές δεν έχει μέλλον. Χωρίς να παίζει ενεργό ρόλο στην τοπική κοινωνία, χωρίς να συνδέεται με τις αγωνίες και τις ελπίδες εκατομμυρίων οικογενειών, δεν μπορεί να αναπτύξει ακαδημίες και να αντλήσει νέα αθλητικά ταλέντα. Έτσι  τα τμήματα μπορούν να έχουν και σχετική οικονομική αυτοτέλεια.

Τα τελευταία χρόνια αποδείχτηκε πόσο τραγικό λάθος ήταν το ότι έμεινε άστεγη η Ερασιτεχνική ΑΕΚ. Εμείς δεν είμαστε ανάμεσα σε αυτούς που πανηγύριζαν και χειροκροτούσαν στη κατεδάφιση των ιστορικών γηπέδων Ν. Γκούμας & Γ. Μόσχος, ούτε σε αυτούς που έδιναν εν λευκώ εξουσιοδότηση στον Γρανίτσα ή υπερψήφιζαν τους απολογισμούς του μετά το γκρέμισμα.

Ειδικά για το γηπεδικό

Για μας πρωταρχική είναι η συζήτηση για τους όρους κατασκευής και για τις ασφαλιστικές δικλείδες ώστε η Ερασιτεχνική ΑΕΚ να μην απολέσει τα δικαιώματά της όπου κι αν γίνει το γήπεδο. Να μην εκχωρηθεί η έκταση που ανήκει στο σωματείο, σε όποιον επιχειρηματία, με το πρόσχημα της εμπορικής αξιοποίησης. Να υπάρξει αρμονικά με το περιβάλλον της περιοχής της Νέας Φιλαδέλφειας, ανοιχτό για άθληση στη νεολαία της περιοχής, και όχι μόνο, μια πραγματική κυψέλη άθλησης και διοργάνωσης κοινωνικών γεγονότων. Αυτό τιμά την ίδια την Α.Ε.Κ., αυτό είναι το απόλυτα συμβατό με τις ανάγκες της εποχής μας.

Το ζητούμενο είναι από όποιον κι αν κατασκευαστεί, αυτό να γίνει με όρους διαφάνειας, με ανοιχτούς διαγωνισμούς και διαδικασίες. Μόνο από διαφανείς διαδικασίες έχει να κερδίσει η ερασιτεχνική ΑΕΚ.

Επίσης, επειδή

  • θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές κι όχι υποκριτές
  • δυστυχώς βλέπουμε που οδηγούνται τα πράγματα με την εμπλοκή μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και την εμπορευματοποίηση των συναισθημάτων μας
  • κανείς δεν πρόκειται να κτίσει γήπεδο και να το χαρίσει σε ένα ερασιτεχνικό σύλλογο (όπως αφελώς, από άγνοια της πραγματικότητας ή από σκοπιμότητα έχει δηλωθεί),

επιθυμούμε η Ερασιτεχνική ΑΕΚ να διεκδικήσει κάθε της θεσμικό δικαίωμα. Και αυτά τα δικαιώματα θα τα υπερασπιστεί ο Σύλλογος, με φυσική ασπίδα του, την εμπλοκή των μελών του, και με τη συμμαχία του, με όποιον αντιλαμβάνεται τον αθλητισμό και τα αθλητικά σωματεία με αυτά τα κριτήρια που θέτουμε.

Εμείς θεωρούμε ότι, όπου – όποτε – κι από όποιον τελικά κατασκευαστεί το γήπεδο της ΠΑΕ ή ίσως κάποτε της ΚΑΕ, θα πρέπει να υπάρξουν τρεις βασικές προϋποθέσεις:

  1. Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ να έχει τις δικές της ανεξάρτητες αθλητικές εγκαταστάσεις που να καλύπτουν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις ανάγκες των τμημάτων της
  2. στο κόστος κατασκευής να ενσωματωθεί ανταποδοτικά το χρέος – θηλιά της ερασιτεχνικής ΑΕΚ από το ανοσιούργημα – γκρέμισμα του σταδίου Ν. Γκούμας
  3. η Ερασιτεχνική ΑΕΚ να μην χάσει κανένα δικαίωμα ή προνόμιο που απορρέει από το νόμο και τη θεσμική συμμετοχή της στη κατασκευή του ποδοσφαιρικού ή μπασκετικού γηπέδου

Για τις οικονομικές διαφορές με τη ΠΑΕ και τη ΚΑΕ

Είμαστε υπέρ της προστασίας και διεκδίκησης κάθε οικονομικού και θεσμικού δικαιώματος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ απέναντι στις αθλητικές εταιρείες ΠΑΕ και ΚΑΕ. ‘Όμως όχι μόνο με αναφορά στο σημερινό ιδιοκτησιακό τους περιβάλλον, αλλά σε όλη τη περίοδο εμπορικής εκμετάλλευσης (κι από το 1992, άλλαξε η μετοχική δομή από το 60%-40% στο 90%-10%, έγιναν η μπουτίκ, η παραχώρηση των ποδοσφαιρικών υποδομών στην ΠΑΕ κλπ, αλλά χωρίς να υπάρχει κάπου καταγεγραμμένη κάποιου είδους συμφωνία, με συνέπεια τα πάντα να είναι στον «αέρα». Τα εκατομμύρια φίλων της ΑΕΚ ουδόλως ενδιαφέρονται για τα επιχειρηματικά συμφέροντα, παρά μόνο για τη προκοπή όλων ανεξαιρέτως των ομάδων που ακούνε στο όνομα ΑΕΚ. Δυστυχώς χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για να γίνουν συγκεκριμένα όλα αυτά, την περίοδο που τόσο το ποδόσφαιρο όσο και το μπάσκετ ήταν κάτω από τη στέγη της Ερασιτεχνικής μετά τη διάλυση των προηγούμενων ΠΑΕ/ΚΑΕ .

Για την ερασιτεχνική και τα μέλη της

Παλεύουμε για μια Μάνα ΑΕΚ ανοιχτή σε χιλιάδες μέλη. Η σημερινή Ερασιτεχνική ΑΕΚ δεν εμπνέει. Δεν αξίζει αυτή η τραγική οπισθοδρόμηση του συλλόγου ούτε στα μέλη του, ούτε και στην ιστορία του. Αυτό επιθυμούμε να αλλάξει και με τη δική μας κριτική συμμετοχή και συμβολή ώστε να δούμε το μέλλον διαφορετικά.

ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Είναι στοιχείο της δύναμής μας, η εμπλοκή μας όλα αυτά τα χρόνια στα δρώμενα της Α.Ε.Κ., από την κερκίδα, την αρθρογραφία, τις θέσεις ευθύνης για τμήματα του συλλόγου, πάντα ανιδιοτελώς. Όπως επίσης και το γεγονός πως αποτελούμε ενεργά μέλη, πολιτικών οργανώσεων και κοινωνικών αγωνιστικών συλλογικοτήτων, το ότι βρισκόμαστε σε σχέση με ανθρώπους που παλεύουν με τα δικά μας κριτήρια στο χώρο του αθλητισμού. Τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια αναγγελίας των εκλογών, δε μας επέτρεψαν να απευθυνθούμε με άνεση χρόνου και με ανοικτά καλέσματα για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου μας. Όμως δεν τελειώνει εδώ η προσπάθειά μας. Θα είμαστε εδώ και μετά τις 16 Απρίλη, για την Α.Ε.Κ. που αγαπάμε, μέσα σε ένα καλύτερο αθλητισμό, σε μια άλλη κοινωνία».

Δείτε επίσης

Συμβολαιογράφοι: Τελικά έπεσαν οι μάσκες!

Οι Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι Ελλάδας, αφού εξασφάλισαν το ρόλο τους στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, αποφάσισαν να σταματήσουν την αποχή τους, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *