Σάββατο , 15 Ιουνίου 2024

Εκλογές παρωδία …

ekloges parodia3

Όπως ήταν αναμενόμενο, όπως το είχαμε γράψει ένα μήνα πριν, η κ. Μέρκελ είχε ανάψει το πράσινο φως για εκλογές στην Ελλάδα.

Η συμφωνία που είχε επιτευχθεί πριν τις προηγούμενες εκλογές με τα ηγετικά στελέχη της σημερινής κυβέρνησης θα οδηγούσε στο «μνημόνιο 3» που ψηφίστηκε τελικά μέσα στο 15αύγουστο.

Η επικοινωνιακή διαχείριση του τελευταίου εξάμηνου είχε ημερομηνία λήξης μέχρι το Σεπτέμβριο. Το φθινόπωρο θα άρχιζαν τα όργανα. Οι εφαρμοστικοί νόμοι και τα αποτελέσματα τους θα πυροδοτούσαν απρόβλεπτες και ενδεχομένως μη διαχειρίσιμες αντιδράσεις και αντιστάσεις από τη κοινωνία. Οι ανατροπές που μπορούσαν να προκαλέσουν θα έθεταν εν κινδύνω τους σχεδιασμούς του ευρωπαϊκού κατεστημένου και της εγχώριας ολιγαρχίας.

Οπωσδήποτε μπροστά και μεσοπρόθεσμα καραδοκεί η πανθομουλογούμενη αποτυχία του νέου «προγράμματος» και η συνακόλουθη χρεοκοπία της χώρας και ουσιαστικά της κοινωνίας.

Μέχρι εκείνη την ώρα όμως, που δεν θα αργήσει, οι μνηστήρες σκοτώνονται για τα απομεινάρια της προίκας αυτού του τόπου. Τα αεροδρόμια πέρασαν σε γερμανικά συμφέροντα, έπονται τα υπόλοιπα κομμάτια της δημόσιας περιουσίας.

Ο κ. Τσίπρας πιστός υπηρέτης όπως αποδείχτηκε των συμφερόντων της ολιγαρχίας, λύκος με μάσκα προβάτου και απίστευτος πολιτικός απατεώνας, αφού διαχειρίστηκε-μέχρι τώρα βέβαια- επιτυχώς, τα αποτελέσματα ολόκληρου δημοψηφίσματος κάνοντας το «όχι» ναι, σήμερα επεδίωξε «να μας πιάσει όλους στον ύπνο» προκηρύσσοντας εκλογές.

Οι αριστεροί διαφωνούντες του κόμματός του ακόμα αναρωτιούνται πως ενώ αφού δεν ήθελαν να ρίξουν την «πρώτη φορά αριστερή» κυβέρνηση, την έριξε σήμερα ο πρωθυπουργός παραιτούμενος, ενώ αυτοί ακόμα συνεδριάζουν …

Να μην αναφερθούμε στο «διάγγελμα». Το παίζουν όλα τα μέσα. «Το μνημόνιο φεύγει με μνημόνιο, δεν πρόλαβε τα προηγούμενα αλλά θα σκίσει τελικά το τρίτο το μακρύτερο, αυτός που το έφερε (!), η ανάπτυξη έρχεται, ήρθε η ώρα του λαού να μιλήσει, θα φτιάξει και γεφύρια και παιδιά θα αποκτήσουν οι άτεκνοι και, και, και …»

Τι αναμένεται από τις κάλπες; Τι επιδιώκει ο κ. Τσίπρας και τα συμφέροντα που τον στηρίζουν;

Μια οικουμενική κυβέρνηση ή κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» μαζί με τη ΝΔ μετά τις εκλογές με πρωθυπουργό τον ίδιο – σε αυτό δεν σηκώνουν αντίρρηση οι εταίροι – προκειμένου να ολοκληρωθούν οι σχεδιασμοί των εμπνευστών – «δανειστών», «εταίρων» – τραπεζιτών και «εθνικών εργολάβων». Να ισοπεδωθεί εντελώς η κοινωνία για τη νέα εποχή του ολοκληρωτικού καπιταλισμού που έχουν σχεδιάσει.

Είναι λύση για τα λαϊκά συμφέροντα αυτές οι εκλογές; -χωρίς να αναιρείται το αξίωμα που η ιστορία διδάσκει ότι «εάν οι εκλογές έδιναν λύσεις για το λαό θα ήταν παράνομες».

Αυτές οι εκλογές είναι στη κυριολεξία εκλογές παρωδία. Θα ακολουθήσει η μεγάλη τραγωδία για το λαό, μέχρι ο τελευταίος, κλειδί των εξελίξεων έτσι κι αλλιώς, συνειδητοποιήσει τη δύναμη που έχει και τους ανατρέψει όλους μια και καλή.

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *