Παρασκευή , 19 Ιουλίου 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ: Επίθεση της Τουρκίας στη Ροζάβα!

rojava-1

Σύμφωνα με το YPG, (λαϊκές ομάδες πολιτιφυλακής) οι τούρκοι επιτέθηκαν από εδάφους και αέρος. Η επίθεση από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις διεξήχθη μεταξύ 19 : 00-21 : 00 στις 24 Οκτωβρίου  και 02 : 00-04 : 00 στις 25 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα πάντα με το γραφείο τύπου του YPG οι Τούρκοι επιτέθηκαν στα συνοριακά φυλάκια της Ροζάβα /Rojava  και διεξάγονται σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και των υπερασπιστών της πόλης.

Επιθέσεις γίνονται ταυτόχρονα και σε άλλα συνοριακά φυλάκια σε όλο το Νότιο Κουρδιστάν.

Τα γεγονότα τρέχουν με απίστευτη ταχύτητα αντίστοιχη των ανταγωνισμών για τον έλεγχο της στρατηγικής γεωγραφικής περιοχής στη Μέση Ανατολή. Ταυτόχρονα αμερικανικά στρατεύματα της δύναμης Deltga Force,  επιχείρησαν από κοινού με Κούρδους του Ιράκ εναντίον του ISIS προκειμένου να απελευθερώσουν εβδομήντα ομήρους Κούρδους στο Ιράκ. Στη επιχείρηση σκοτώθηκε ένα Αμερικανός στρατιωτικός.

Επιβεβαιώνονται οι αναλύσεις για ευρύτατη ανάφλεξη στη περιοχή και ενδεχόμενες νέες αλλαγές συνόρων, γεγονός που θα προκαλέσει ευρύτατες ανακατατάξεις σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

ANF

http://anfenglish.com

Δείτε επίσης

«Η Ρωσία συνένοχη στα εγκλήματα πολέμου της Τουρκίας»

H ανακοίνωση των Μονάδων Προστασίας του Λαού – YPG –  «Ο τουρκικός στρατός κατοχής επιτέθηκε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *