Κυριακή , 14 Ιουλίου 2024

Έλεγχος των ταμείων απο τους ασφαλισμένους

oaee

Με την παρακάτω ανακοίνωση ασφαλισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες στον ΟΑΕΕ αποφασίζουν να οργανωθούν και να απαιτήσουν το αυτονόητο: «Απαιτούμε οι αποφάσεις την διοίκησης του ΟΑΕΕ, να τελούν πρώτα υπό την έγκριση των ασφαλισμένων, και μετά να υλοποιούνται.»

Και συνεχίζουν: Οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ είμαστε ταυτόχρονα και μέτοχοι/συνέταιροι.  Δεν μπορεί ο ΟΑΕΕ να βγάζει αποφάσεις για εμάς, δίχως εμείς να είμαστε σύμφωνοι. Η διοίκηση του ΟΑΕΕ έπρεπε να είναι υπάλληλοί μας και όχι αφεντάδες τιμωροί μας.

Το ασφαλιστικό μας ταμείο, που σκοπό έχει να μας παρέχει ασφάλεια, έχει δια/στραφεί εναντίον μας, και εκδηλώνει έμπρακτα επάνω μας την μοχθηρή του εχθρότητα.

Ο ΟΑΕΕ έχει σιγά – σιγά και ύπουλα περάσει στα χέρια των εξουσιαστών μας, και από ασφάλεια έχει καταντήσει ανασφάλεια και τρόμος.

Δεν θα ανεχθούμε πλέον να μας καταστρέφει με εχθρότητα και εκδίκηση, ένα ταμείο που σκοπό είχε να μας εξασφαλίσει.

Απαιτούμε οι αποφάσεις την διοίκησης του ΟΑΕΕ, αλλά και της πολιτείας όσον αφορά στον ΟΑΕΕ, να τελούν πρώτα υπό την έγκριση των ασφαλισμένων, και μετά να υλοποιούνται.

Αυτή η διαστροφή πρέπει να σταματήσει, γιατί όποιος σπέρνει αδικία θερίζει οργή και εκδίκηση.

Τα ανταποδοτικά ταμεία, αλλά κατ’ επέκταση όλα τα ταμεία των ασφαλισμένων συντηρούνται από τους ίδιους οι οποίοι στην ουσία ποτέ δεν είχαν κανένα λόγο στη διοίκηση και τις αποφάσεις. Η εκάστοτε κυβέρνηση διορίζει την ηγεσία κάθε ταμείου και διοικεί κατά το δοκούν εξυπηρετώντας τους μικροπολιτικούς και όχι μόνο «μικρο» σχεδιασμούς της. Έτσι τα αποθεματικά παίχτηκαν στο χρηματιστήριο ή γίναν δομημένα ομόλογα και βρέθηκαν άδεια τα ταμεία.

Η συνέχεια γνωστή: Μείωση συντάξεων και παράλληλα αύξηση εισφορών, υπέρογκοι τόκοι – αντίστοιχοι τοκογλυφίας- στις καθυστερήσεις καταβολής των εισφορών και τέλος διακοπή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε χιλιάδες ασφαλισμένους εισφοροφειλέτες που ήδη είχαν καταβάλλει υψηλές εισφορές υγείας τα προηγούμενα χρόνια χωρίς οι περισσότεροι από αυτούς να έχουν κάνει ουδεμία χρήση αυτών των παροχών.

Το ασφαλιστικό σύστημα οδηγείται μαθηματικά σε πλήρη εξανδραποδισμό. Οι ιέρακες των ασφαλιστικών εταιριών καραδοκούν για την ευκαιρία να εισβάλλουν αυτοί για να συνεχίσουν το ξεζούμισμα των εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων. Καιρός είναι οι τελευταίοι να διεκδικήσουν δυναμικά το δικαίωμα να αποφασίζουν για την ασφάλεια και τη ζωή τους.

Οι αντίστοιχες ιστοσελίδες που λειτουργούν είναι μια καλή αρχή και μια ευκαιρία να συναντηθούν και να συνεννοηθούν μεταξύ τους και από τα κάτω οι ασφαλισμένοι.

 

Δείτε επίσης

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ

«Σ’ ευχαριστώ ω εταιρία  | εν αφθονία μου παρέχεις  | στέγη, τροφή και προστασία»  «Έχει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *