Κυριακή , 21 Ιουλίου 2024

Εμετικό: Η “αριστερή” κυβέρνηση τιμάει ένα κάθαρμα υπεύθυνο για την δολοφονία δεκάδων κομμουνιστών

xites-tagmatalites
Χίτες και ταγματαλήτες εκπαιδεύονται απο τους Γερμανούς

 

Του Γ. Γ.- 

Το ότι σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που ο Τσίπρας κατέθετε στεφάνι στην Καισαριανή για να τιμήσει τους εκτελεσμένους από τους Γερμανούς, κομμουνιστές, αφήνουμε να το σχολιάσει το βιντεάκι που παραθέτουμε από την «Ελληνοφρένεια».

Το εμετικό όμως γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε στο μνημόσυνο του ιδρυτή της «Χ», Γιώργου Γρίβα δεν μπορεί να το προσπεράσουμε.

Για την ιστορία να αναφέρουμε, επειδή, πιθανόν κάποια νέα παιδιά να μην ξέρουν τι ήταν η οργάνωση «Χ», ότι οι «Χίτες» ήταν κάτι άθλια υποκείμενα, βασιλόφρονες, δοσίλογοι, ταγματασφαλίτες και οτιδήποτε «πατριωτικό» υπήρχε στο χώρο της δεξιάς. 
Στην διάρκεια της Γερμανικής κατοχής εξοπλίστηκαν απ’ τους Γερμανούς και κάτω απ’ τις διαταγές του αντισυνταγματάρχη Γ. Γρίβα πολέμησαν τον ΕΛΑΣ. 

 

xites

Ο τότε πρεσβευτής των Αμερικανών στην Αθήνα Λίνκολν Μακ Βεγκ, στην έκθεσή του για τη «Χ» το 1945 ανάφερε: «Καθώς μεγάλωνε ο έλεγχος των κομμουνιστών πάνω στον ΕΛΑΣ, η Χ γινόταν όλο και περισσότερο μια καθαρά αντικομμουνιστική οργάνωση. Συνεργάστηκε με τους Γερμανούς, δίνοντάς τους πληροφορίες για τα πιθανά μέρη που βρίσκονται οι κομμουνιστές ηγέτες, και την ίδια στιγμή δεχόταν κάποια όπλα από τις γερμανικές αρχές, με τα οποία διεξήγε κατά καιρούς οδομαχίες κατά των Ελασιτών. Οσο μειωνόταν ο έλεγχος των Γερμανών πάνω στην Αθήνα, αυξάνονταν οι σποραδικές συγκρούσεις μεταξύ ΕΛΑΣ και Χ κι αυτό ήταν σε βάρος της Χ».

Μετά την απελευθέρωση απ’ τους Γερμανούς οι Άγγλοι που είχαν πρώτο λόγο για τα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας ενίσχυσαν την Χ και όλες τις οργανώσεις των εθνικοφρόνων της Αθήνας, ώστε να τις χρησιμοποιήσουν εναντίον του ΕΛΑΣ για την τελική λύση που ετοίμαζαν από το 1943.
Έτσι οι Χίτες έγιναν η εμπροσθοφυλακή της αγγλικής επέμβασης του Δεκέμβρη του 1944.

Στα χρόνια που ακολούθησαν οι Χίτες χρησιμοποιήθηκαν απ’ τις κυβερνήσεις στο όργιο τρομοκρατίας που είχε εξαπολυθεί εναντίον κάθε αριστερού. 

Πάντως είναι εντυπωσιακό που μια κυβέρνηση που θέλει να ονομάζεται «αριστερή» τιμάει ένα κάθαρμα που βαρύνεται με δεκάδες θανάτους κομμουνιστών. Εμετός …   

Βαθύ Κόκκινο

Δείτε επίσης

“Αύριο ποιοι θα έχουν σπίτια και περιουσίες στην Ελλάδα;”

Γράφει ο Δημήτρης Τσιμούρας –  «Πιο γρήγορα, πιο δυνατά, πιο χαρούμενα να παίζουν οι ορχήστρες  …

7 Σχόλια

 1. Το άρθρο παραπλανεί για εύκολες εντυπώσεις. Η ελλαδική κυβέρνηση δεν τίμησε τον Γρίβα για όσα έκανε στη γερμανική κατοχή. Τον τίμησε επειδή ήταν ο στρατιωτικός ηγέτης της ΕΟΚΑ, στον εθνικοαπελευθερωτικό αντιαποικιακό αγώνα της Κύπρου εναντίον των εγγλέζων αποικιοκρατών, το 1955-59, για Ένωση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

  • Γιωργος Καβαλλιερακης

   Τα περισσότερα αίσχη δεν τα έκανε με τους Γερμανούς(όχι ότι έκανε λίγα και με αυτούς).Τα έκανε παρέα με τους Εγγλέζους που εσύ νομίζεις για εχθρούς του.Και τότε αποικία τους δεν ήταν η Κύπρος?

 2. Ενας Ελληνοκύπριος

  Ο Γρίβας ήταν ο μεγαλύτερος ήρωας της Κύπρου, πολυ μεγαλύτερος και απο το Μακάριο. Πρέπει τους πραγματικούς πατριώτες να τους τιμούμαι και όχι να τους σκυλεύουμε…

 3. Κούκος Μιχαήλ

  Ο Γριβας για τον Ελληνιςμό της Κύπρου ειναι ήρωας. Οι παλιές μνήμες και αναφορές δεν οφελούν και δεν χρησιμεύουν σε τίποτε αυτές τις δύσκολες εποχές που περνάει ο τόπος μας.

  • Ο Γρίβας ΔΕΝ θεωρείται ήρωας από τον ελληνισμό της Κύπρου παιδιά. Αυτό ισχύει για μια μερίδα του κόσμου των οποίων οι ιδεολογικές στρεβλώσεις δεν τους αφήνουν να δουν τα πράγματα καθαρά –κατά τη δική μου άποψη πάντα. Οι υπόλοιποι ξέρουμε πολύ καλά ποιος ήταν και τι έκανε ο Γρίβας στην Κύπρο…

  • Τι λες ρε φίλε? Για τους περισσοτερους Κυπριους ο Γρίβας ήταν και είναι ένας χασάπης

 4. Πέτρος Μαρκόπουλος

  Μπορείτε να δώσετε κάποιο λινκ κύριε Γ.Γ. γιατί το γεγονός είναι πολύ σοβαρό;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *