Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ, Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ELME

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – (Πίνακας με τις συντάξεις του αντιασφαλιστικού εκτρώματος για τους δημόσιους υπάλληλους) – 

Λίγες μόνο μέρες μετά την κοσμοπλημμύρα της 4-2-2016, που έδειξε τις καθαρές διαθέσεις των εργαζόμενων, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, άνεργων, μικρομεσσαίων αγροτών και αυταπασχολούμενων, έγινε το πρώτο αποφασιστικό βήμα που θα καθορίσει την τελική έκβαση της κρίσιμης μάχης του ασφαλιστικού, κόντρα στις πολιτικές κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. Αρκεί βέβαια να υπάρξει η αντίστοιχη συνέχεια. Δίνοντας ήδη δείγματα γραφής από τον Σεπτέμβρη, η συνδικαλιστική γραφειοκρατία προσπαθεί με άνευρες κι ασύνδετες μεταξύ τους κινητοποιήσεις, με σκέτες 24-ωρες απεργίες χωρίς ένα σχέδιο ανεβάσματος του συλλογικού αγώνα και της ταξικής ετοιμότητας, να απονευρώσει και να καταστείλει προληπτικά την αναπόφευκτη πλατιά κοινωνική σύγκρουση.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, χειριζόμενη κατάλληλα τον προπαγανδιστικό της μηχανισμό και στους εκπαιδευτικούς χώρους, μιλώντας από τη μια για μικρή συμμετοχή στις απεργίες κι από την άλλη δήθεν για πλασματικά κενά που εμφανίζουν τα σχολεία, προσπαθεί να διαρρήξει την όποια κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη και με ένα βίαιο πέρασμα να υλοποιήσει τις μνημονιακές της υποσχέσεις προς τα ευρωενωσίτικα αφεντικά της: κινητικότητα, αξιολόγηση, αύξηση ωραρίου κ.ά. θα μπουν στην ημερήσια διάταξη, ντυμένες με τον μανδύα ενός εντεταλμένου και με δοσμένα αποτελέσματα «εθνικού διαλόγου»-απάτη,  που γίνεται στην ΕΡΤ, στις εσχατιές της χώρας και στην εικονική πραγματικότητα.

Τα εκπαιδευτικά σωματεία είναι απαραίτητο να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν την πάλη με κάθε τρόπο, στην βάση των αναγκών της Δημόσιας παιδείας, απαιτώντας μαζικούς διορισμούς, αύξηση των δαπανών, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας και των περικοπών, που καταστρέφουν όλη την κοινωνία. Αυτή η απάντηση μπορεί να υπάρξει μόνο σα μέρος της γενικότερης αντιϊμπεριαλιστικής και αντικαπιταλιστικής πάλης, που συνδέει όλα τα δοκιμαζόμενα τμήματα. Να αντισταθούμε στο κρεσέντο της ταξικής μονοφωνίας, δήθεν «εθνικό διάλογο», που στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση πλευρών  ή και όλης της δημόσιας εκπαίδευσης, στην εναρμόνιση με τις ντιρεκτίβες και τις πρακτικές του ΟΟΣΑ, αλλά και σε  κάθε μέτρο υλοποίησης της αντιλαϊκής επίθεσης, με πρώτο και κύριο το ασφαλιστικό, που αντιστρατεύεται τα συμφέροντα εκατομμυρίων εργαζομένων κι ανέργων. Να σταματήσουμε την εξόντωση των προσφυγικών και μεταναστευτικών πληθυσμών που δημιουργούν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και η ανηλεής καταστροφή που προωθούν  η Ε.Ε. και οι Η.Π.Α. Όλοι και όλες να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις του τριήμερου Παρασκευή 12 έως Κυριακή 14-02-16 που συνεπάγεται η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα. ΑΔΕΔΥ και ΟΛΜΕ να πάρουν  ανάλογες  αποφάσεις.

pinakes-2

 

 

 

Δείτε επίσης

Ένας χρόνος από την επιβολή του τρίτου βάρβαρου μνημονίου

Ένας χρόνος κλείνει από τις δεύτερες βουλευτικές εκλογές του 2015 και την περιβόητη «δεύτερη ευκαιρία» …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *