Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024

Ένας χρόνος ΣφΥΡΙΖΑ

laiiki-sinelefsi
Ημερομηνία γέννησης 26 Γενάρη 2015.- 
Η ιστορία ξεκινά θεαματικά με γαρύφαλλα στην Καισαριανή και λαϊκίστικη κονσομασιόν στις οικονομικές διαπραγματεύσεις. Τον πρώτο καιρό μοιράστηκε θέαμα αλλά όχι άρτος. Στα αζήτητα πέρασε το ότι ελάχιστοι βουλευτές αποποιήθηκαν το βουλευτικό τους αυτοκίνητο, άσχετα αν κατείχαν ήδη κάποιοι Alfa Romeo πχ. Παρασιτοζωόντας το προηγούμενο διάστημα μέσα στο Κίνημα, οι περισσότεροι εκλεγμένοι σφετερίστηκαν ένα δήθεν κινηματικό προφίλ, για να αναδειχθούν στην κοινή γνώμη ως αγωνιστές και παιδιά του λαού, ποντάροντας στο ότι ο απλός κόσμος του Κινήματος δεν πολιτικαντίζει ώστε να καταγγείλει άμεσα και δημόσια τις ψευδεπίγραφα αγωνιστικές και βουλευτικές (πλέον) δηλώσεις. Κάποιοι κοντολογίς στις πλάτες των ανέργων, των φτωχών, των άστεγων, των αγωνιστών του Κινήματος, ύφαναν πολιτική αγωνιστική μάσκα, που στη συνέχεια πουλήσαν επικοινωνιακά για να μαζέψουν ψήφους.

Σύντομα ο διάδοχος του Δένδια, Πανούσης, για να ικανοποιήσει τον φασισμό αλλά και τους ψεΚΑσΜΕΝΟΥΣ συγκυβερνώντες, ενορχηστρώνει την επίθεση στους ανθρώπους του Κινήματος. Τους ψεκάζει χημικά, παρακολουθούνται συνομιλίες “αντιφρονούντων” μελών και μή μελών του ΣΥΡΙΖΑ, κερνάει ξύλο στους κατοίκους στις Σκουριές και στο Βόλο και πανελλαδικά, στην υπηρεσία της El Dorado Gold, του Μπέου κ.α. Επισκέπτεται τους έγκλειστους μετανάστες συνοδεία δυνάμεων καταστολής. Παράλληλα της γης οι κολασμένοι, που πριν την κυβέρνηση της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας δικαιούταν άσυλο, χαρτιά, ιθαγένεια, ελευθερία, μετα – κυβερνητικά συνεχίζουν απρόσκοπτα να πνίγονται στο Αιγαίο, να μαντρώνονται, να απελαύνονται. Η FRONTEX, που το 2014 καταδικαζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ , όπως και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, σε παρόντα χρόνο έχει αναλάβει την διευθέτηση της υπόθεσης στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στο Ελληνικό και στην Κόρινθο. Σιγά σιγά, οι κολασμένοι γίνονται πρόβλημα…Και ο φράχτης στον Έβρο καλά κρατεί.

Η επέμβαση στην Ειδομένη με την βίαιη απομάκρυνση των μεταναστών από ΜΑΤ, οι απελάσεις, οι συλλήψεις των εθελοντών, η εμπλοκή των ΜΚΟ που πλουτίζουν σε βάρος ανθρώπινων ζωών και αξιοπρέπειας, αποτελούν τα θαυμαστά έργα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η πορεία στον Βόλο στις 18/12  για τους μετανάστες ενόχλησε λόγω μαζικότητας και δυναμικής παρέμβασης στα τοπικά γραφεία της συριζο-frontex, και καταγγέλθηκε από το κυβερνητικό υποκατάστημα ως “νεοφασιστική”. Μάλλον έτσι χτίζεται η πολιτική ανοχή στους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και εμπεδώνεται η ήρεμη συγκατοίκηση στα έδρανα της βουλής.

Για τα έξι καρβουνιασμένα πτώματα των εργατών στα ΕΛΠΕ το Μάιο, κουβέντα ο κατά τ’ άλλα φιλολαϊκός και “αριστερός” Λαφαζάνης. Το εργοστάσιο της El Dorado Gold και του Μπόμπολα στις Σκουριές, συνέχιζε να λειτουργεί όλους τους μήνες κατά την υπουργική θητεία του κ. Λαφαζάνη.

Καμιά φορολόγηση στα κανάλια και καμιά κουβέντα για τις μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Κλείσιμο εργοστασίων και δυνάμεις καταστολής σε εντεταλμένη υπηρεσία εναντίον απεργιακών κινητοποιήσεων (πχ. Γιάννενα)

Πλειστηριασμοί: καμία προστασία της πρώτης λαϊκής κατοικίας.

ΤΑΙΠΕΔ και ξεπούλημα (λιμάνια, αεροδρόμια) .

ΥΓΕΙΑ: διατήρηση της διάλυσης του δημόσιου χαρακτήρα, νοσοκομεία χωρίς φάρμακα, ιδιωτικά πολυϊατρεία, διάλυση των δημόσιων πολυιατρείων, ΠΕΔΥ κα.
Ανασφάλιστοι, προνοιακοί καλύπτονται από τα ΚΙΑ κα.

Ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ -νερού κα.

Η Εκκλησία στο απυρόβλητο με περιφορές λειψάνων και αρχηγικές δόξες.
Αναπαραγωγή του ίδιου συστημικού μοντέλου λειτουργίας Κράτους άνευ ιδεολογικής διαφοροποίησης, με παρελάσεις, πατριδοκάπηλους λόγους κ.α .

Δημοψήφισμα 2015 το μεγάλο δυστύχημα.

“Δυστυχώς αποτύχαμε” ήταν κάτι που δεν ακούστηκε. Το ΟΧΙ στο οποίο μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας επένδυσε, αποτέλεσε ακόμη μία μάσκα. “Εμείς προσπαθήσαμε αλλά ήταν σκληρή η στάση των εταίρων. Έτσι ομελέτα δεν θα φάτε γιατί τα αυγά δεν τα σπάσαμε, αλλά σας καλούμε να μας ξαναστηρίξετε στις εκλογές του Σεπτέμβρη.”

Ποιοι ψήφισαν ΟΧΙ στα προαπαιτούμενα του Τρίτου Μνημονίου; Εκείνοι που το προηγούμενο εφτάμηνο κολλούσαν την υπογραφή τους στο σύνολο της πολιτικής που προλόγιζε ένα ακόμη μνημόνιο, εκείνοι που δεν παραιτηθήκαν των έμμισθων θέσεών τους μέχρι τις εκλογές 20 Σεπτέμβρη, εκείνοι που με μεγαλόστομες δηλώσεις σφετερίστηκαν έναν κομφορμισμένο επαναστατικό λόγο και λαΐκισαν ακόμη μια φορά εις βάρος της φτώχειας και εξαθλίωσης των χαμηλών στρωμάτων. Για την ταμπακιέρα κουβέντα. Καμιά καταδίκη της πολιτικής τους στάσης και συμμετοχής το προηγούμενο εφτάμηνο, καμιά απολογιστική αυτοκριτική.

Στο μεταξύ υπήρχαν και οι “ΝΑΙ” και ύστερα “ΠΑΡΩΝ’ του μνημονίου, που το καθ’ όλα δημοκρατικό και αριστερό κόμμα τους ενημέρωσε πως με “ΠΑΡΩΝ” και “ΟΧΙ” δεν κατεβαίνουν στις κάλπες τον Σεπτέμβρη. Για την ταμπακιέρα κουβέντα κι εδώ. “Παραμένω ΣΥΡΙΖΑ, δεν καταδικάζω την πολιτική του, αλλά τρέχω να προλάβω να δηλώσω μη υποψηφιότητα, πριν μου το ανακοινώσει ο πρόεδρος.”

Ας επιστρέψουμε στα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Οι κατά κύριο λόγο ψηφοφόροι του ΟΧΙ, και του ΣΥΡΙΖΑ (σε κάποια ποσοστά), είναι οι “κακοπληρωτές” της ΔΕΗ… Σαν τιμωρία λοιπόν που δυσκόλεψες την κυβέρνηση να παραδοθεί πιο εύκολα επικοινωνιακά στα χέρια των “σκληρών” εταίρων, ψηφίζοντας ΟΧΙ, τώρα μείνε χωρίς ρεύμα, φάε κι άλλη μείωση στην σύνταξή σου και στον μισθό σου. Κι αν δεν μπορείς να πληρώσεις πετρέλαιο και αέριο για να ζεσταθείς το χειμώνα, υπάρχουν και τα μαγκάλια και τα κεριά. Αλλά προσοχή μην προκαλείς αιθαλομίχλη από αυτά που καις και προκαλείς αναπνευστικά στον συμπολίτη σου στην Εκάλη, στην Κηφισιά, στον Άνω Βόλο.

Εθνικός διάλογος για την Παιδεία. Λαός χωρίς παιδεία είναι καταδικασμένος στην υποταγή. Δίδακτρα μπαίνουν στο τραπέζι. Καμιά Χούντα δεν τελείωσε ποτέ, όταν σου έχουν αρπάξει την Ελευθερία από όταν γεννιέσαι, το ψωμί από το τραπέζι και την δωρεάν παιδεία.

Ασφαλιστικό. Μας βολεύει αγαπητέ λαέ και ψηφοφόρε, την εικονική αντίδραση στην μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού να την σηκώσουν για μια ακόμη φορά τα μεσοστρώματα και η ηγεσία του ξεπουλημένου γραφειοκρατικού συνδικαλισμού. Αυτοί που δεν πλήττονται άμεσα δηλαδή, ώστε εσύ που πραγματικά θίγεσαι από την μεταρρύθμιση να αηδιάσεις και να μην βγεις μπροστά στον αγώνα.

Όμορφα, νοικοκυρεμένα και σε θολά νερά, ένας χρόνος ΣΦΥΡΙΖΑ.

Σφάξιμο με “αριστερό” χέρι, χυδαία προσβολή της Αριστεράς. Τα γαρύφαλλα της Καισαριανής έχουν πια σαπίσει και μυρίζουν μαζική κοινωνική εξαθλίωση, στρατόπεδα συγκέντρωσης, καταστολή, ρουσφέτια και βολέματα ημετέρων.

Για την δημοκρατία και τον σοσιαλισμό ρε γαμώτο.

Δείτε επίσης

Συμβολαιογράφοι: Τελικά έπεσαν οι μάσκες!

Οι Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι Ελλάδας, αφού εξασφάλισαν το ρόλο τους στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, αποφάσισαν να σταματήσουν την αποχή τους, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *