Κυριακή , 26 Μαΐου 2024

Eνημέρωση απο το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης

biome-20160701_144028

Το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης καλεί όλους τους αλληλέγγυους σε συνέλευση μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας σήμερα, Παρασκευή 1 Ιουλίου  στις 18.00!

Εδώ, στη σελίδα του Σωματείου Εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ θα υπάρχει συνεχής και άμεση ενημέρωση απο την εξέλιξη του Καραβανιού Αγώνα και Αλληλεγγύης. στο οποίο συμμετέχουν εργαζόμενοι από τη ΒΙΟΜΕ στη Θεσσαλονίκη και τους ΡΟΜΠΕΝ του Ξύλου στην Πατρίδα Ημαθίας, καθώς και αλληλέγγυοι, διεκδικώντας άμεση λύση για τα αυτοδιαχειριζόμενα εργοστάσια. Το Καραβάνι ξεκινάει την Πέμπτη 30 Ιουνίου το πρωί από τη Θεσσαλονίκη και μετά απο σύντομες στάσεις σε άλλες πόλεις και μια μεγάλη συνέλευση εργαζόμενων και αλληλέγγυων στο Θέατρο Εμπρός, στην Αθήνα την Πέμπτη στις 20.00, κορυφώνεται με μια διαμαρτυρία διαρκείας στο Υπουργείο Εργασίας, απο την Παρασκευη το πρωί.

biome-20160701_144023

 
Το καραβάνι συμπίπτει με την πάροδο της εξάμηνης αναβολής του πλειστηριασμού του ακίνητου στο οποίο στεγάζεται η ΒΙΟΜΕ, σαφή ένδειξη ότι, παρά τις εξαγγελίες, ούτε αυτή η κυβέρνηση έχει σκοπό να αναγνωρίσει τα δεδομένα του αγώνα και να επιτρέψει στην κοινωνία να πάρει στα χέρια της την παραγωγή και το βιοπορισμό της. Θα βρεί μπροστά της τον ανυποχώρητο αγώνα όσων υπερασπίζονται τις κοινωνικές και εργατικές ανάγκες!
biome-CmRhR1eWYAA7qNJ
Παρασκευή 1 Ιουλίου, 14.00
Υπάρχουν πληρφορίες για δύο προσαγωγές αλληλέγγυων απο τη Θεσσαλονίκη. Εν τω μεταξύ συνεχίζουν να έρχονται δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ απο τη μικροφωνική των διαδηλωτών βγαίνουν συνεχώς ανακοινώσεις και καταγγελίες της αυθαίρετης αστυνομικής βίας.
Παρασκευή 1 Ιουλίου, 14.10
Ο αλληλέγγυος δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης απο την Θεσσαλονίκη, ο οποίος κάλυπτε δημοσιογραφικά τις εξελίξεις, προσήχθη μολονότι δήλωσε την ιδιοτητα του. Εκτός απο τη φυσική βία, η κυβέρνηση προσπαθεί να φιμώσει όσους προσφέρουν μια ανεξάρτητη και μαχητική ενημέρωση. Υπάρχουν πληροφορίες για μια ακόμα προσαγωγή αλληλέγγυου.
Παρασκευή 1 Ιουλίου, 14.20
Η στιγμή της προσαγωγής του αλληλέγγυου δημοσιογράφου Χρήστου Αβραμίδη όπως την κατέγραψε ο ίδιος. Είναι σαφές ότι η μόνη “αξιόποινη” πράξη που διέπραξε είναι ότι κάλυπτε δημοσιογραφικά την επίθεση της αστυνομίας. Νέο ρεκόρ αυθαιρεσίας απο την “φιλολαϊκή” κυβέρνηση.
Παρασκευή 1 Ιουλίου, 14.40
Οι δύο προσηχθέντες αλληλεγγυοι απελευθερώθηκαν χωρίς κατηγορίες, αλλά με πληγές και μώλωπες. Ένας διαδηλωτής έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο για ράμματα μετά τη βάρβαρη αστυνομική επίθεση. Άλλος ένας διαδηλωτής έχει υποστεί πιο ελαφρά τραύματα. Έτσι φέρεται η “φιλολαϊκή” και “φιλεργατική” κυβέρνηση σε όσους υπερασπίζονται τα κοινωνικά και εργατικά δικαιώματα! 
Παρασκευή 1 Ιουλίου, 15.00
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποχωρησαν, ενώ οι διαδηλώτες ανασυντάχτηκαν. Οι εργαζόμενοι κατάφεραν τελικά να κατασκηνώσουν, και δηλωνουν ότι θα παραμείνουν εδώ μέχρι την τελικη ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Καλούν όλους τους αλληλέγγυους σε συνέλευση μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας σήμερα στις 18.00!
 

Δείτε επίσης

Αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή θέλει χουντονόμους για να επιβληθεί

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής – ΣΥΣΑ | Όλοι και όλες στη Βουλή, σήμερα, στις 4 μμ ενάντια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *